csevercan1
Aktif Üye
Trajikomik bir bilişim dersi öğretim programı..........
Ne yaptık:
Ne yaptık:
- Bunca şey yazıldı çizildi konuşuldu, algritmalar, programlamalar(oyun,internet, ardinio..), 3D tasarımlar...
- Çalıştaylar yapıldı, pilot bölgelerde bilgisayar öğretmenleri kurultayları, şaşalı otellerde öğretim görevlilerini dinledik...
- Bilişimin önemini ve tekniğinin ufukları açacak zihinsel aktiviteler olduğundan, teknik altyapının güçlendirmesinden, konuşan daire başkanlarının bizi gaza getirmesini dinledik...
- Kitabımız olsun diye her zümre toplantısında madde yazdık...
- Öğretmen kılavuz kitabımız olsun en azından dedik...
- Zaten bizim bildiğimiz ve ortaya koyduğumuz fakat kazanım anlamında tam ayrımını yapamadığımız 5 ve 6'lara ait öğretim programı. (Öylesine yazılmış el notu gibi) Bir de tekrardan kaçındık denmiş. Bütün maddeler ve kazanımlar 3 aşağı 5 yukarı tekrar!!??
- 7 ve 8'ler ile ilgili hiç bir döküman ve anektodun ortaya konmaması. Sözüm ona 2012 programını eleştiriyorlardı şimdi 7 ve 8'lerin müfredatı yine ona kaldı.
- Laboratuvarlarda hiç bir iyileştirilmenin yapılmaması. (O kadar tablet dağıtıldı. Bu paralar herkesin kullanabileceği bt laboratuvarlarına harcansaydı her okulun 2 tane laboratuvarı olurdu.)
- Bu sene pilot uygulamaları olacak olan 5. sınıflara dil hazırlık geliyor ve bilişim dersleri de müfredatta yok.