yeni evleneceklr,moblya ve insan olmayn insafsz esnaflr

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lyon-85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

lyon-85

Aktif Üye
arkadaş anlayamıyorum ben sinirden deli oldum ya. 11 milyarlık ev eşyası alıyorum adam kuruş düşmüyor. gidip 60 liralık bi pantolon alsam vallahi 50 ye verir, pazarlık ederim be. bu kadar insafsız olunmaz. öyle sinirliyim ki ortadan yarılacam az kaldı vallahi.bu arada nisanda fiyatlar artıyo felan deniliyo bu mobilyalarda bilen var mıııııı.......

hocam ufak yerde mi yaşıyorsunuz almayın gidin başka yere bakın. Mutlaka başka firmalara da sorun. illa kendi ilinizde olmasına gerek yok telefon açın sorun. Halledersiniz evlilik eşya vs bunlar hep sorunlu ve zordur. hele de bizim gibi dar bütçeli insanlar için. ama içinizi ferah tutup o eve oturacağınız günleri düşünün o gün "değdi be" diyeceksiniz :)

Hocam bencede küçük yerdesiniz sanırım ben evlenirken 12800 tl tutan eşyayı 10300 tl ye aldım aynı yerden arkadaşa 16000 tutan eşyalarını 13400 e aldık aynı ürünlerde bulunduğum ilçede 500 tl indirim yapmışlardı bende en yakın ile gittim. büyük yerlerde daha rahat indirim yaptırabilirsiniz

Alma sende, hem de inadına. o kadar para verip aldığın zaman Türkiyenin diğer ucuna kargoyla bedava gönderiyorlar...
Şaka gibi ama ciddiyim. Para havadan yağmıyor hocam, bu iş için 500 km yol gidip 2-3 bin tl kar edebiliyorsun...

örnek : Ben beyaz eşyayı aldığım yer ile eim arsında 512 km var; 1 kuruş bile kargo parası vermedim. Toplam ödediğim:3490, piyasa fiyatından 100-200 tl ucuza aldım ama derdi yok sitresi yok. Aynı malı satmak için başka firma 450 tl kargo parası istedi ve indirim bile yapmadı..

İnadına derim :)

hocam aynı sıkıntıyı evlenirken ben de yaşadım. bazı esnaflar gerçekten çok insafsız oluyor. beyaz eşya almak için kaç yer gezdim. en sonunda en hesaplısı hangisiyse oradan aldım. hatta o zaman ki fiyatıyla 2600tl olan buzdalabını 2300 e almıştım. ama mobilyada dolaşma şansımız olmadığı ilk yerden almak zorunda kaldık... onda da 16 taksit yaptılar. bi tanıdıkla gitmiştik. yanınızda esnafı tanıyan birisi yoksa hiç yardımcı olmuyorlar...

sen ver 11 bini hocam sana en kral evi döşesinler istanbula yakınsan takma kafana, esnaf senin cebinden çıkacak paraya bakar gerisi hikaye,ağam paşam der taki ürünü satana kadar sattıktan sonra söver gibi bakar yüzüne..geneli böyledir

HOcam; kan emicilere denk gelmişsin. anlaşmadıysann ve acelen yoksa bulunduğun yere yakın büyük illerden birine gimeni tavsiye ederim. bi haftasonu al yengeyi gezermişçesine dolaş alma niyetine girmeden..Mutlak daha uygun bulursun.

başka yerden alma seçeneğin yoksa bunu yapıyorlar. önceki yaşadığım şehirde bellona yatak odasına 3700 diyorlardı 5 tane bellona dükkanı vardı hepsini dolaştım. en ucuzunu buldum. daha sonra diğer dükkana gittim sizden düşük vereni bulurum dedim adam benim verdiğim fiyttan daha düşüğünü bul ben ondan da düşük verim sözünü aldıktan sonra söyledim. adam mecburen verdi 2900 liraya almıştım sonradan öğrendimki iki dükkanda aynı adamınmış. artık siz anlayın fiyatlardaki keyfiliği.

ama şimdiki yaşadığım şehirde başka seçenek olmadığından daha 3 gün önce 5150 liralık mobilya aldım 50 lira indirtene kadar kendimden utandım valla dilenci gibi hissetirdi adam.

bulunduğumuz ilçe dediğiniz gibi küçük arkadaşlar. istikbal marka ürünlerin internet fiyatı 11bin lira tutuyo. üstelik de arçelik tv hediyesi var. ben tv yi istemiyorum dedim adam 10250 den lira düşmüyo. yaw zaten tv yi alsan 850 lira piyasada. ne zor işmiş arkadaş. denizli merkez istikbale gideyim bir de bakalım. inşallah orası uygundur...

özellikle afyon dinar ilçesinin istikbal bayiliğinden kesinlikle alışveriş etmeyin arkadaşlar aklınızda bulunsun. belki birileri vardır almayı düşünen. adam zerre kadar sözünde durmuyo.tam bi kaypak. merkez yerlerde daha mı ucuz oluyo böle şeyler arkadaşlar??

hocam geçen hoftasonu aldım mobilyayı ilk girdim 17 000 fiyat verdiler bi düşünün biz gi gezelim gelelim dedik 14 000 e düştüler 10 000 den kuruş fazla vermeyiz diye inat ettik en sonunda 10000 e aldık mobilyayı...

etemucin hocam hangi markadan aldınız. ve nerden aldınız. mahsuru yoksa söyleyebilir misiniz...

Hocam ne aldınız bilmiyorum ama biz esnaflık yaptığımız zamanlar da 35 TL'ye gelişi olan mala 40 TL derdik ve bir kuruş aşağı inmezdik,başka esnaflar 70 deyip 55 e falan düşerlerdi..müşteri indirim yapıyor diye onları tercih ederdi..Sizinki de böyle bir durumdur belki..

arkadaşlar ben yalavada yaşıyorum kısmetse temmuzda düğün yapacağım.
yalova merkezda enza mobilyaya gittim alacağımız eşyalar 17000 tuttu 14000 e indi peşin.
istikbale gittik pahale ve beğenmedik mondiye gittik beğenmedik. sonra inegöle gittkk
http://www.skmmobilya.com/
işte buraya adı sanı duyuylmamış ev sahibimiz götürdü.
oradan
yatak odası
yemek odası
salon takımı
oturma grubu ve tv ünitesi aldık
aynı zamanda zigon sehpa takımı hediye yatak (istikbale yan sanayi yapıyorlarmış istikbaldeki fiyatı 700-800 tl biz 350 tl ye aldık) ve birde sehpa
aldık hepsi 13100 tl oldu peşin
ve malzemeyi görmeniz lazımm çok kalite. ankaraya yakın olanlar sitelere
izmire yakın olanlar izmire
bursaya yakın olanlar bursaya gitsinler zaten 3-8 nisan arası mobilya fuarı var.

lyon-85' Alıntı:
arkadaş anlayamıyorum ben sinirden deli oldum ya. 11 milyarlık ev eşyası alıyorum adam kuruş düşmüyor. gidip 60 liralık bi pantolon alsam vallahi 50 ye verir, pazarlık ederim be. bu kadar insafsız olunmaz. öyle sinirliyim ki ortadan yarılacam az kaldı vallahi.bu arada nisanda fiyatlar artıyo felan deniliyo bu mobilyalarda bilen var mıııııı.......

Naptın ya. :scared:
11 milyara ne aldın öyle??

Her şeyin en iyisinden almak zorunda değilsin.

Ayrıca o esnaftan da alış veriş yapmak zorunda değilsin.

5 sene küçücük bir il olan Çankırı da kaldım. Konfeksiyon ihtiyacımızın hepsini Ankaradan alırdık. inanılmaz fazla fiyatla satarlardı.
Mobilyada bunun gibi. Para sizde sayın hocam. bunu unutmayın.

evlilik alışverişlerinde uyanık esnaflar çıkabiliyor..eğer müstakbel eşinizle beğendiğinizi de farkederlerse dönüp dolaşıp bizden alırlar diye kuruş inmezler bilirim...içimde uhdedir şimdiki aklım olsa almazdım, bizim için şıklık,zerafet fasafisodur genelde, ama gel de anlat.

Sayın hocam paran peşin ise mağazaya girince benim yaptığım uygulamayı söyleyeyim belki işine yarar benim çok işime yaramıştı. Örnek 2005 yılında 1800 tlye yemek odası takımı beğendik mağaza sahibine para peşin bize bir fiyat vereceksin aklımıza yatarsa alıp çıkaçağız yok beğenmezsek sana ikinci defa fiyat sormadan çıkıp gideçeğiz dedik. Yemek takımının fiyatı 1 dk içinde 1200 tlye düştü. Bu arada küçük yerde oturacaksan yemek odası alma yılda bir arkadaşların gelecekte akşam yemeği yiyeceksin muftakta köşe takımı veya katlanır küçük yemek masalarından varsa onlarda yemeğini yiyorsun zaten

sökülüp takılan mobilyalar kalitesiz, bellona istikbal vb gibi.

tayinci42' Alıntı:
sökülüp takılan mobilyalar kalitesiz, bellona istikbal vb gibi.

O fiyata alınabilecek en kaliteli mobilya istikbalde veya bellonada. bekarken aldığım çekyatların yayları dahi atmadı. Hala kullanıyoruz. 10 sene oldu.

Sökülüp takılması taşınma esnasında avantaj oluyor.

Hocam evlenirken fiyat araştırmasına çıktım. öncelikle nakit ne kadar alabileceğim konusunda fiyatlarını aldım. önce taksitli fiyatı sorarsanız fazla indirime gitmezler. bu arada yaşadığın ilde önemli aynı markayı farklı bir mağazadan daha uygun fiyatlara alabilirsin veya farklı şehirlerden sipariş edebilirsin. şubat ayından sonra fiyatlar yaza doğru artar. liste fiyatları ve aldığım fiyatları yazıyorum.

oturma odası 2100 - 1300 Yataş
salon oturma grubu 3550 - 1550 Doğtaş
yemek tk. yatak ods
yatak. kitaplık vs.. 7800 - 3600 Bellona
Buzdolabı 2150 - 1370 Arçelik
Ocak + Bulaşık 2200 - 1400 Beko
TV 1050 - 650 Arçelik
Halı 1800 - 1000 Royal
Gördüğün gibi 10.000 tl ye yakın indirimli aldım. alırken cebimde 5 kuruş para da yoktu. kredi çekip düğünden sonra altınlarla ödedim :)

Bu arada sana tavsiyem evlenirken iyi düşün. Yol yakınken vazgeç. bak kimse beni uyarmamıştı. :D

MUTLULUKLAR... :++:

Bu arada benden bir hikaye...

Adamın biri panayır alanından büyük bir alan almış. üzerine çok büyük üstü altın yaldızlarla, mükemmel desenlerle, büyük bir işçilikle hazırlanmış çadır kurmuş. Çadır o kadar mükemmel bir görüntüdeymiş ki gözünü çadırından alamıyormuş. Tüm parasını çadıra harcamış. derken çadırı dolduracak malzeme için cebinde beş kuruş kalmamış.

Çadırın önüne bir tabure atıp düşünmeye başlamış. Gel zaman git zaman adamın büyük abdesti gelmiş ama çadırını da bırakamıyor.
- ne yapsam ne yapsam diye düşünürken kendini çadırın ortasında hacetini görürken buluvermiş. rahatlayan adam çadırın önüne oturup tekrar düşünmeye başlamış...

oradan geçmekte olan genç biri merakla çadırın içinde ne olduğunu adama sormuş. bizim adam bi sinirle "b.k var demiş"
meraklı gezinen genç gülerek arkasını dönmüş yoluna devam etmiş. dayanamayıp geri dönmüş. "içeri girmem için ne kadar para istiyorsun" diye sormuş bizim adama. Adam " 5 TL" demiş. Genç 5 TL yi verip içeri girmiş. gezmiş dolaşmış bir de ne görsün... çadırın ortasında cidden "b.k" var. Gülme krizine girerek çadırdan dışarı çıkmış.

o sırada oradan geçmekte olan biri gence sormuş: "Neden bu kadar çok gülüyorsun? İçerde ne var ki"
Gencin cevabı "B.k var" olmuş. Yeni gelen adam da merakından 5 TL verip içeri girmiş.

İŞTE KARDEŞ EVLİLİK DE BÖYLE BİRŞEY. İÇİNDE B.K OLDUĞUNU BİLE BİLE EVLENİYORSUN :D

(Yeni evliler cicim aylarını doldurmadan bana cevap yazmasınlar. sorunların atlatılması için 5 yıl ideal rakamdır)

joombal' Alıntı:
lyon-85' Alıntı:

Naptın ya. :scared:
11 milyara ne aldın öyle??

Her şeyin en iyisinden almak zorunda değilsin.

Ayrıca o esnaftan da alış veriş yapmak zorunda değilsin.

hocam sen hangi devirde yaşıyorsun. 11 bin tl ne ki bu devirde.

Valla mobilya konusunda tavsiyem markalı almanız, 3-5 kuruş fazla vereceksin kaliteli alacaksın.
Ben bunun farkını gördüm.
mobilya almadan önce modako ve masko yu gezdim.Ucuz olur diye.
Ne ucuzu hepsi dünyanın parası.
Gittim oturma grubunu yılmazlar mobilya, gündoğdu mobilya tarzı kendi yapımları olan yerden aldım.
Yemek odası takımını da doğtaş tan aldım.

Sonuç:
2 sene oldu oturma grupları kenarından köşesinden patlamaya başladı.
Doğtaş tan aldığım hala ilk günkü gibi, zaten adamlar 8 sene garanti verdiler ürünlerine.

Zaten anlıyorsun aradaki farkı.
Biri yorgana sararak evine getiriyor :) doğtaş ise evinin içinde kaliteli bir şekilde yapıyorlar işlerini.

Diyeceğim kesinlikle markalı mobilya alın.Doğtaş,istikbal, yataş vs.

Hocam gel İnegöl'e mobilyanın âlâsını alalım. Hem de kapına kadar getirirler. Şu an Türkiye'nin en kaliteli mobilyası. İstikbal bazı parçalarını burada yaptırıyor.

karakartall' Alıntı:
Hocam gel İnegöl'e mobilyanın âlâsını alalım. Hem de kapına kadar getirirler. Şu an Türkiye'nin en kaliteli mobilyası. İstikbal bazı parçalarını burada yaptırıyor.

ben geldim gördüm gene gelecem İnşallah tavsiye ettiğiniz bir mağaza var mı hocam

yakındaki büyük il merkezlerine giderseniz muhtemel aynı ürünleri daha ucuza bulma ihtimaliniz var diye düşünüyorum hocam

Geri