Yeni klavuz yok yıllık plan yok yine karmaşa

Kodla Büyü

Kara Kule 61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Evet arkadaşlar bu sene klavuz yok gibi gözüküyor talim terbiyenin yeni müfredatı açık değil ne olacak belirsiz .yine belirsiz...

biliyorum hocam geçen sene 5. sınıflarda da yeni müfredat vardı .... Müfredatı sınıfa uyarlayıp düzenlemiştim

bu kadar karıştırmaya ne gerek vardı....
her sınıf için bir ders kitabı yaparsın olur biter...nedir bu bilişimcilerin çektiği....
bu arada liseler için kitap falan değişti mi hiç bilgim yok...

kitap yok, plan yok, bilgisayar yok. bu sene nasıl olacak bu iş ben anlamadım. öğretmenlik hayatımda bu kadar belirsizliğin olduğu bir döneme başlamadım. daha önceki senelerde meslek lisesinde görevlendirme olarak çalıştım bu kadar sıkıntı yapmadım. meslek lisesinde her dersin bi modülü var ona göre dersi işliyosun. ne öğreteceğin belli, ne yapacağın belli. şimdi bt ve yazılım dersinin yıllık planlarına bakıyorum herşeyden azar azar plana bişeyler koymaya çalışılmış, hani restorana gidersin bi ordövr tabağı istersin aynı onun gibi, kazanımlara bakıyorum genel ifadeler var, yani şunu şu şekilde öğreteceksin yazmıyor. yani bu sene bu dersi nasıl işleyeceğim bilmiyorum.

Yeni başlık açmak yerine burada bir şey sormak istiyorum. Öğretmenlerimizin paylaştığı planları inceledim. Programlama konusuna çok zaman ayrılmış. Özellikle 5.sınıflar için bu kadar çok zaman ayırmak istemiyorum. Bu mümkün mü acaba?

ekinonline' Alıntı:
bil.tek. ve yazılım dersi için yeni ortaöğretim yönetmeliğine göre zümre, plan, öğretmen yardımcı kitabını siteden indirebilirsiniz
demişsiniz hocam, hangi siteden?birkaç siteye baktım eski müfredat ve basamaklara göre yaplmış.Yenisini bulamadım.Yeni müfredat var ama bu 5 ve 6.sınıflara göre agır bir müfredat .ben bazı konuları çıkararak kendime göre bir plan yapmayı düşünüyorum.Umarım problem yaşamam

sedefy' Alıntı:
Yeni başlık açmak yerine burada bir şey sormak istiyorum. Öğretmenlerimizin paylaştığı planları inceledim. Programlama konusuna çok zaman ayrılmış. Özellikle 5.sınıflar için bu kadar çok zaman ayırmak istemiyorum. Bu mümkün mü acaba?
Hocam özellikle 5 ve 6lar tamamen sizin inisiyatifinizde. Ne işlemek istiyorsanız ilkogretim-bilisim-teknolojileri-uygulama-ve-materyaller-f138/zumre-bitti-sirada-plan-var-bt-ve-yazilim-ortak-calisma-t116515.html#p1279131 adresindeki "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programı" 13. sayfadaki öğrenme alanlarını göz önünde bulundurup ayarlayabilirsiniz... Sıkıntı çıkmaz...

Geri