Merhaba arkadaşlar, seçmeli derslerin seçimi normların yeni derslere göre güncellenmesi ne zaman olur, ikinci dönem seçmeli dersleri değiştirilebilir mi?
burada sorumla ilgili cevap yok hocam
2. Dönem seçmeli ders değişmez hocam. Norm güncellemeleri normalde yılda 1 kez eylül sonu ekim başı gibi yapılıyor. Ama norm fazlası atamalar yılda bir kaç kez yapılacak son takvime göre. Norm güncelleme sayısı da artar mı belli değilMerhaba arkadaşlar, seçmeli derslerin seçimi normların yeni derslere göre güncellenmesi ne zaman olur, ikinci dönem seçmeli dersleri değiştirilebilir mi?
Bir kaç yıl öncesinde Nisan ayı içerisinde de bir güncelleme oluyordu(norm güncellemesi)
Ağustos ayı içerisinde yapılacak norm atamasında, çok büyük değişimler olacaktır. Bundan dolayı Nisan norm atamasından önce bir sonraki yılın seçmeli dersleri de planlanarak norm güncellemesi olacaktır.
bir sonraki yılın 5. ve 9. sınıf öğrenci sayıları belli olmadığı için yapılması mantıklı değil.Ağustos ayı içerisinde yapılacak norm atamasında, çok büyük değişimler olacaktır. Bundan dolayı Nisan norm atamasından önce bir sonraki yılın seçmeli dersleri de planlanarak norm güncellemesi olacaktır.
Doğru olabilir, bazı kurumların norm kadroları bakanlıkça düzenleniyor. Öğretmenevleri gibi. Yukarıda paylaştığım yönetmeliği okuyun.İyi akşamlar herkese
Benimm sorum biraz farklı.
HEM'de görev yapıyorum. Yılda 1,en fazla 2 kurs açabiliyoruz. Talep olmadığı için.
Geçen gün kurum müdürüne beni norm fazlası yapmasını söyledim. "Elimde olsa yapar, yerine el sanatları hocası isyerdim, ancak HEM ler için mebbis sayfasını düzenlediler, artık norm kadroları biz güncelleyemiyoruz" dedi.
Ancak ben istersem normal il içi tayin ile gidebiliyormuşum, HEM'lerde norm kadro fazlası olma durumu yokmuş.
Sizinlerin bu konuda bilgisine başvurmak istedim.
"Seçmeli Ders belirleme işlemleri 30 Ocak-12 Şubat 2025 tarihleri arasında yapılacaktır." karsta bi okul böyle paylaşmış