http://www.meb.gov.tr/katilimmodulu/giris.php adresinden giriş yapılarak BTR norm kadro verilmesi için görüş belirtelim. En azından görevlendirme zulmünden kurtuluruz.
Sayın öğretmenim bunlar zaten BTR'nin genelgesi. Genelge ile değil yönetmelik ile kadrolu olmak istiyoruz desek yeterliforeverone' Alıntı:(Aşağıdaki metni gönderdim arkadaşlar, eksiklikler fazlalıklar düzenlenmesi gereken yerleri belirtiniz)
Merhaba,
Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri olarak aşağıdaki düzenlemenin de Norm Kadro Yönetmeliğinde yer almasını beklemekteyiz.
BT Sınıfı bulunan ve Fatih Projesi Kapsamında olan okullarımızda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Norm Kadrosu verilir.
BT Rehber Öğretmeninin görevleri şunlardır:
1.Fatih Projesi kapsamında kurulan BT destekli sınıflar ve BT sınıflarının amacına uygun bir şekilde kullanılması, kullanana hazır ve işler durumda tutulması konusunda düzenlemeler yapmak, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinde bulunmak,
2.Kurumun BT araçlarımı-, garanti süresince amacına uygun kullanımını sağlamak, gerektiğinde BT araçlarının garanti taklip işlemleri konusunda ilgili kişilerle koordinasyonu sağlamak,
3.Fatih Projesi kapsamında kurulan BT destekli sınıflar ve BT sınıflarında kullanılan işletim sistemi, veri tabanı, anti virüs programı, uygulama geliştirme araçları, ders içerikleri ve berberi bilgisayar programlarının güncel ve işler vaziyette tutulmasında ilgili kişilerle koordinasyon sağlamak ve yürütmek.
4.BT araçlarının derslerde etkin kullanımı ve eğitim-öğretim faaliyetlerine uyumu konusunda okul personeline, öğrencilere ve öğrenci velilerine bilgilendirici faaliyetler yapmak,
5.Bilişim teknolojileri donanım ve yazılımlarının öğrenme ve Öğretme süreçlerindekullanılmasına İlişkin ulusal ve uluslararası bilimsel yayınlan takip etmek, bu alanla ilgili bilgi birikimini artırarak, sürekli güncel tutmak ve bu bilgilerini öğretmen ve öğrencilere aktarmak,
6.Derslerin işlenmesi esnasında BT ile ilgili karşılaşılası sorunların çözülmesini sağlamak, çözülemeyen sorunları okul yönetimine bildirmek,
7.Okulunda, BT araçlarının satın alınmasına yönelik idari ve teknik şartnamelerin hazırlanması, muayene ve kabulü vb. işlemler için kurulacak komisyonlarda görev yapmak,
8.BT konusunda düzenlenecek yarışmaları planlamak, organize etmek, yürütmek ve bu yarışmalar için kurulan değerlendirme komisyonlarında görev yapmak,
9.Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeleri ile işbirliği ve eşgüdüm içinde çalışmak,
10.Okul/Kurum web sitesinin hazırlanmasında, yayınlanmasında ve güncel tutulmasıyla ilgili' web yayın ekibine katılmak ve rehberlik etmek,
11.Okulun bilişim teknolojilerine yönelik faaliyetleriyle ilgili bilgilerin okul/kurum web sitesinde yayınlanmasını ve bu bilgilerin güncel tutulmasını sağlamak,
12.Bilişim teknolojilerine ilişkin program ve projelerde öğrencilere rehberlik yapmak.
BT Rehber Öğretmeni Çalışma Saatleri ve Ek Dersi:
Bt Rehber Öğretmeninin çalışma süreleri haftalık 30 iş saatidir. Günlük çalışma saatleri eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce düzenlenir. Bu öğretmenler izin ve tatillerini diğer öğretmenler gibi kullanırlar. BT Rehber Öğretmenlerine haftalık 18 saat ek ders ödenir.
Verilemeyecek Görevler
Eğitim-öğretim kurumlarındaki BT Rehber Öğretmenlerine yönetim, büro işlerinde, nöbet, sınıf öğretmenliği, kulüp, hizmet alanlarıyla ilişkisiz konularda görev verilemez. Ancak bu durum yönetici olarak atanmalarına engel teşkil etmez.