Yeni ortaöğretim kurumlar yönetmeliğinde koordinatörlük

Kodla Büyü

seyyyyyah28

Site Gezgini
Arkadaşlar kafamızı karıştıran ve bir türlü orta yolu bulamadığımız bir sorum var?
Alanım Bilişim Teknolojileri. TEF mezunuyum. Sağlık meslek lisesinde yöneticiyim. (Tür olarak Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi)

Değişen ortaöğretim kurumlar yönetmeliğinden sonra "koordinatörlük görevinde dikkat edilecek hususlar" diye bir yazı geldi okulumuza.
Normalde farklı branşa sahip teknik öğretmenler başka bölümlerden koordinatörlük görevi alabiliyor. Benim şu anda çalıştığım okulda şu ana kadar böyle bir uygulamayla karşılaşmadıkları için benim koordinatörlük almam konusunda sert bir direniş gösteriyor öğretmenler. Örnekler verdim bakanlıktan teyit aldık ancak bir türlü öğretmenler odasında bu konuyu kabul ettiremedim. Bazıları şikayet ederim gibi söylemlerde bulunmuş. Şikayet sebebi olarak da aşağıda yazacağım maddeyi gösteriyormuş.

İlgili madde : Koordinatör öğretmen görevlendirmesi yapılırken ilgili alan öğretmenleri ve ilgili alandan olan yöneticilere öncelik verilmesi, bu şekilde ihtiyacın karşılanamaması halinde ise öncelik ilgili alana yakın alan öğretmenleri ile aynı alandan yöneticilere olmak üzere, diğer alan öğretmenleri ve alandan yöneticilere görev verilmesi.

Öğretmenler bu maddede geçen ihtiyaç kelimesinden dolayı farklı branşlara koordinatörlük görevi verilmesini istemiyorlar. Sebep olarak ta kendilerine verilmesi ni istemeleri. Onlara göre ihtiyaç olmadığını düşünüyorlar. Duyduğum duyumlara göre ders programında boşluk olan öğretmenler o boşluklara bana verilen koordinatörlük görevinin verilmesini istemektedirler.

Sorum şu ; Burada geçen ihtiyaç kelimesi neye göre ihtiyaç kime göre ihtiyaç. Bunun kriteri nedir. Bir soruşturma durumunda sadece meslek öğretmeni olmamdan dolayı koordinatörlük görevi almış olmam bir sorun oluşturur mu. Yada tavsiyeleriniz fikirleriniz nelerdir arkadaşlar ?

hocam bölüm öğretmenleri 20 saate kadar işletmede beceri eğitiminden doğan koordinatörlük ücretlerini doldurmadan siz alıyorsanız o zaman ihtiyaç fazlası olmaz ve size ücret düşmez benim fikrime göre. bir başka açıdan da siz zaten 6 saat alabilirsiniz yönetici olarak o yüzden sizin almayacağınız 6 saati diğer öğretmenlere dağıttığınızda bölümde 6 öğretmen varsa her birinin 1'er saat ücreti artar. bu durumda onlara da fazla bir faydası olmaz ama dediğim gibi ücretlerini dolduramadıkları halde sizin almanız doğru olmayacaktır.

Hocam gorusunuzu bildirmisiniz etik olarak kabul ediyorum. Ancak ders program dagilimina bakildiginda kimse 16 saati dolduramaz. Sorunda buradan kaynaklaniyor zaten. 16 ogretmen var bolumde. 6 saati nasil bolusecekler. Her hafta bir tanesimi alacsk bu 6 saati diye dusundum. Ama ihtiyac kelimesine takildim.

Ben mi sorunu yanlış anlıyorum bilmiyorum ama cevap gayet açık hocam.
Koordinatörlük görevi sizin branşta olmadığı için ( öyle anladım ben) önce alan öğretmenlerine koordinatörlük vereceksiniz. Artan koordinatörlük görevi olursa ( ihtiyaçtan kasıt bu bence) kendinize veya diğer branş öğretmenlerine yazabilirsiniz.
Yani ihtiyaçtan kasıt, alan öğretmenlerinin o alana ait koordinatörlüklerini karşılayıp karşılaması.
Yanlış anladıysam affola.

etab5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlara tamamen katılmakla birlikte o 6 saatin paylaşılması okulun durumuna göre idare veya alan şefine sorumludur. 6 saati istediğine verir.

koordinatölüğün net bir yönetmeliği olmadığından20 saat dolmadanda verilen uygulamalar var. kimsenin neden aldın neden verdin diyeceği bir husus değil. Bizde max 16-17 saat alınıyor bölüm dışınada 1 kişiye 10 1 lişiye 6 saat verdik.

arkadaşlar bugün gönderilen "koordinatörlük görevinde dikkat edilecek hususlar" isimli yazıda biraz sıkıntılar varmış saat düşürme falan gibi. Bizde ekli dosya açılmadığından içeriği göremedik. Bilgi olan varsa paylaşabilirmi

hocam 03.11.2016 kordinatörlük görevleri diye aratın çıkıyor. ben siteden bulduğum fotoları reklam olmasın diye eklemedim buraya. Ama şunu merak ediyorum. bu kadar zamandır yapılan uygulamada ( farklı okullarda bölüm dışından hocalara koordinatörlük görevi verilmesi) yanlışlık var o zaman. bütün öğretmenler alabilecekleri maksimum koordinatörlük görevini aldıktan sonra diğer branşlara veren bir okul bilmiyorum olduğunuda sanmıyorum.

teşekkürler. Okudum yönetmelikden extra farklı bir durum söz konusu değil. gözümüz aydın. Hala göz dikmemişler bizim koordinatörlüklere ama yakındır.

Mudur yardımcısı aynı branstan ama koordinator öğretmenlerin 20 saat dolmadan mudur yardımcısına 6 saatlik işletme verilebilir mi? Bide bizim okul idaresi bir işletme için ve bir öğrenci varsa bir saat ekders veriyor. Kaç kere söylediğimiz halde duzeltemedik. Yaptırım olarak ne yapabiliriz. Verilebilecek en minumumu veriyor.

seyyyyyah28' Alıntı:
hocam 03.11.2016 kordinatörlük görevleri diye aratın çıkıyor. ben siteden bulduğum fotoları reklam olmasın diye eklemedim buraya. Ama şunu merak ediyorum. bu kadar zamandır yapılan uygulamada ( farklı okullarda bölüm dışından hocalara koordinatörlük görevi verilmesi) yanlışlık var o zaman. bütün öğretmenler alabilecekleri maksimum koordinatörlük görevini aldıktan sonra diğer branşlara veren bir okul bilmiyorum olduğunuda sanmıyorum.

Yıllardır Bizim okulda aynen bu şekilde oluyor. Önce bilişim bölümündeki öğretmenler 20 saat alıyor. Kalanlar en yakın bölüm olan elektrik-elektronikten başlanarak dağıtılıyor. Benim gördüğüm tüm okullarda böyle. zaten böyle olmasıda lazım. Niye öğretmen kendi koordinatörlük hakkını başkasına versin.

Bilgisayar bölümü olmadığı için alamazsınız. Ancak okulunuzda bulunan alanlarda koordinatörlük saatleri alanIarın öğretmenlerine dağıtıldıktan sonra artan saat kalırsa siz alabilirsiniz

seyyyyyah28' Alıntı:
Hocam gorusunuzu bildirmisiniz etik olarak kabul ediyorum. Ancak ders program dagilimina bakildiginda kimse 16 saati dolduramaz. Sorunda buradan kaynaklaniyor zaten. 16 ogretmen var bolumde. 6 saati nasil bolusecekler. Her hafta bir tanesimi alacsk bu 6 saati diye dusundum. Ama ihtiyac kelimesine takildim.
Hocam öncelikle bölümdeki öğretmen sayısı, yüzyüze ders yükü ve koordinatörlük yükü kaç saat bunu bilirsem daha çok yardımcı olabilirim. Mesela bölümde 130 saat yüzyüze ders yükü ve 5 öğretmen varsa koordinatörlük yükü de 96 saat olsun. 1 alan şefi 2 dal şefi olsun. toplamda 130+96+10+12=248 saat ders yükü olur. kişi başı 44 saatten 5 öğretmene 220 saat ders yükü dağıtılır. kalan 28 saat arttığına göre alabilirsiniz hocam. unutmayın burada öncelik yüzyüze derslerdir. onları dağıttıktan sonra kalan eksik kısım için koordinatörlük alabilir öğretmenler.

Mudur yardımcısı aynı branstan ama koordinator öğretmenlerin 20 saat dolmadan mudur yardımcısına 6 saatlik işletme verilebilir mi? Bide bizim okul idaresi bir işletme için ve bir öğrenci varsa bir saat ekders veriyor. Kaç kere söylediğimiz halde duzeltemedik. Yaptırım olarak ne yapabiliriz. Verilebilecek en minumumu veriyor.

Geri