yeni uygulama yapmak için

Kodla Büyü

suura

Üye
Merhaba arkadaşlar sayın hocalarım bir sorum olacak nacizane .

python sürekli anlatıyor yazıyoruz ama kodlardan ilerisi olmuyor bende. telefon için app inventör kullandık öğrencilerime yaptırdım ama kısıtlı gibi geldi android studio ile telefonda yapılabilir ama bilgisayarda nasıl olacak.
bir uygulama yapmak istesem normal setupla kurulan şekil bu benim uygulama diyeceğim bilgisayarda kullanacağım şekil istiyorum hemi kendimi de geliştirmiş olurum. ingilizce orta seviye ama programlar için hiç sıkıntı değil.
ne yapmam gerekiyor. hangi programlar işimi görür. kısa uzun tüm cevaplarınız benim için önemlidir. btr olunca boş zamanda kitap oku oku yeter diyorum.
şimdiden teşekkür ederim.

Hocam ben flutter kullanıyorum. hem android uygulama hem windows uygulama geliştiriyorum. windows uygulamayı inno setup programı ile paketleyerek dağıtabiliyorum. iki platformada geliştirme yapabilmek çok avantajlı. flutter öğrenmekte bence zevkli ilk başta yapıya alışmak biraz zorlayabilir ama alışınca akıyor.

hocam ben de flutter tavsiye ediyorum. windows, ios, android gibi platformlar için uygulama geliştirebilirsin. bunları yüklenebilir formata çevirip dağıtabilirsin.

teşekkürler sayın hocalarım flutter e bakacağım

peki javascript uygulaması nasıl onunlada uygulama yapabilirmiyiz ?

JS kullanarak bir uygulama geliştirmek istiyorsanız ELECTRON'u inceleyiniz.

Hocam mobil için;
native: anroid,ios
native olmayan: flutter, reactnative(js) kullanabilirsiniz.
Bana sorarsanız flutter ya da reactnative ile ilerlerseniz tek bir yazılım diliyle birden fazla işletim sistemine çıktı alabiliyorsunuz. Yukarıda arkadaşlarımın belirttiği elektron bir javascript ile masaüstü uygulaması yazabilirsiniz. Nodejs ile de backend projeleri yazabilirsiniz.

Geri