Hocam şifreyi bulabildiniz mi? Bana da lazım olacakArkadaşlar merhaba okulumuza yenilikçi sınıf oluşturuldu. Kurulumlar dün mesaiden sonra yapıldı. Sabah açtığımda hepsinde oturum parolası istiyor. Bir muhatap bulamadık. Parolayı bilen hocam varsa paylaşabilir mi?
Hocam kurulu ama eski sürüm. Scratch 3.0 i kurmak istiyorum. Flatpak den denedim takılıp kaldi. Kurabilen oldu mu acaba?scratch zaten yüklü imiş arakdaşlar. bir kaç işlem yaptım direk masaüstüden açılıyor şimdi
Şifreleri değiştirdim ben. Biraz ilgisi olan çocuk sürekli birşeyler yükleme derdinde.öğrenci pc leri ile ilgili bir çalışma yaptınız mı hocalarım? benimki yenilikçi sınıf değil galiba ama pardus yüklü aidaat pc ler geldi 19 tane. şifre 1 tüm pclerde. benim korkum öğrenciler şifre değiştirir mi? kısıtlı kullanıcı diye bişey varmış ama nasıl yapıldığına dair bişey bulamadım ben. zaten pardus hiç bilmiyorum kullanmadım :/ misal scratch yükleyebiliyo muyum bunlara?
Hangi şifreyi mesalaŞifreleri değiştirdim ben. Biraz ilgisi olan çocuk sürekli birşeyler yükleme derdinde.
Hocam kurulu ama eski sürüm. Scratch 3.0 i kurmak istiyorum. Flatpak den denedim takılıp kaldi. Kurabilen oldu mu acaba?
Güncelleme sonrası scratch silindi diyenler vardı forumda.kendi içinde kurulu olan scratch programını masüstünde göster dedim. birkaç işlem yaptım ama kapatıp açtığımda masaüstünde bişey yoktu. Acaba disk dondurucu program filan mı yüklü anlamadım ?
hocam bunu yaptım. öğrenci olarak açtım. ayarlara tıkladığımda ayarlar sekmesi kilitleniyor. yani yanıt vermiyor pc. ama diğer şeyler çalışıyor. böyle mi olması gerekiyordu :?Yönetici şifresini. 1 olanı yani.
Ayarlardan kullanıcılara gelin, üstte kilidi aç var. Yönetici şifresi ister. Onu girin. Kullanıcı aidata yı seçin. Parola tıklayın değiştirin. Sonra kullanıcı ekle kısmından sınırlı kullanıcı oluşturun. Öğrenci o kullanıcıyı kullansın.
Ben öğrenci ile yapmıyorum. Yönetici ile açıyorum. Öğrenci ile açınca şifre değiştirmek istersem eski şifreyi de soruyor. Yönetici ile açarsam şifre değiştir diyorum direk değiştiriyor. Kilitleme olmuyor. Üstte kilit aç düğmesini tıklıyor musunuz? Yoksa kullanıcılar kısmı kilitli görünüyor işlem yapamazsınız.hocam bunu yaptım. öğrenci olarak açtım. ayarlara tıkladığımda ayarlar sekmesi kilitleniyor. yani yanıt vermiyor pc. ama diğer şeyler çalışıyor. böyle mi olması gerekiyordu :?
1Yenilikçi sınıflar için gönderilen Pardus'un root şifresi nedir?
Bu bilgisayar için hazır imaj var mı , yada nasıl image alabilirim ?
Bu okullara gelen bilgisayar için de mi hocam, içerisinde programlar yüklü mü ?Çok teşekkür ederim..![]()
Pardus-23.2-EDU-20241118-2127-amd64.iso
Nextcloud - a safe home for all your databulut.pardus.org.tr
Evet. Pardus Eğitim sürümü. Kur kullanBu okullara gelen bilgisayar için de mi hocam, içerisinde programlar yüklü mü ?Çok teşekkür ederim..