Yerden ısıtma mı, Petek mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mutlu55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mutlu55

Site Gezgini
Arkadaşlar temelden daireye girdim. Müteahhit ısınma için hangisini istersin diye sordu? İkisinin de birbirine göre olan avantajları ve dezavantajlarını okudum. Kafam çok karışık. Sizce hangisi mantıklı? Özellikle yerden ısıtma kullanan arkadaşlar memnun musunuz? Toz kaldırma durumu doğru mu? Rahat ısıtıyor mu?

Yerden isitma bir komsumda var memnun degil.Bende arastirdim toz kaldirma ve bircok hastaliga sebep olabiliyormus

yerden ısıtma herzaman daha tasarruflu ve konforludur. etrafta petek boru vs görünmez ayağınızı bastığınız yer her zaman sıcaktır. yerden ısıtmayı salon ve odalarda yapabilirsiniz ıslak zemin fayans döşeli olan yerlerde banyo ve mutfakta tavsiye etmem.

neoplasma' Alıntı:
yerden ısıtma herzaman daha tasarruflu ve konforludur. etrafta petek boru vs görünmez ayağınızı bastığınız yer her zaman sıcaktır. yerden ısıtmayı salon ve odalarda yapabilirsiniz ıslak zemin fayans döşeli olan yerlerde banyo ve mutfakta tavsiye etmem.
ıslak zemin için neden tavsiye etmiyorsun hocam

xmet' Alıntı:
neoplasma' Alıntı:
ıslak zemin için neden tavsiye etmiyorsun hocam

yerden ısıtma borularınız ıslak, nemli v.b yerlere temas ederse ev kokmaya başlar.

alttan ısıtma ekonomiktir. görsel olarak boru petek yoktur. o yüzden perdelerde kirlenmez.yavaş ısınır ve yavaş soğur
fakat zemine parke v.b yalıtkan malzeme yaparsanız yeterli verim alamazsınız ekonomikden çok masraflı olur.. hatta kışın bazı yerlerde halıları bile toplamak isteyebilirsiniz.
arıza durumunda müdahele hem zahmetli hem masraflıdır.

yerden olursa kücük bir su sızıntısında kırıp dökecekler... petek olmasi mantikli...

Ben yerden ısıtmadan memnunum. Petekli evlerden oturmaya gelenlerin de hoşuna gidiyor. Petekli ev uzun süre kullanmadığım için karşılaştırma yapamam.

hocam yerden ısıtmalı evdeyim çok memnunum, evin yalıtımı iyiyse tavsiye ederim hele ki benimki gibi emekleyen yaramaz oğlunuz varsa :roll:

Uzun süredir yerden ısınma kullanıyorum. Atalarımız "AYAĞINI SICAK , BAŞINI SERİN TUT" demiş. Tozlanma işi ustalara zor geldiği için söylenti.

Yerden ısıtmada mahalin tamamı ısıtıcı görevi görür. Radyatörde küçük bir ısıtıcı bütün mahalin havasını ısıtır . Bu kadar küçük bir ısıtıcı hacmi ısıtırken çok hızlı hava sirkülasyonu vardır .
Bütün ısıtma sistemleri havayı sirküle ettirerek ısıtır fakat en az hava sirkülasyonu yerden ısıtmalı sistemle sağlanır.

Yerden ısıtma dışarıdan petek gibi ısıtmaz ısındığını zannedersin.Dışarıdan her türlü petek değiştirilir sorun giderilir ama buna müdahale çok paralara mal olur.Şöyle düşünün biri PC diğeri içeri açılamaz Mac

ülkemizde sanırım yerden ısıtma 2007'de kurulmaya başlamış, o yıllarda kurulanlar hep çamurlaşma yapıp tıkanma sorunları yaşamışlar, kullanılan sistemler hâlâ aynı mı acaba. Boruların oksijen bariyerli, oksijen bariyersiz olma durumuna göre performansın, sağlamlığının değiştiğinden bahsediliyor donanimhaber'de.

Geri