Yerden Isıtma Yatırmak İstiyorum

Kodla Büyü

Domingo

Üye
Arkadaşlar yeni ev aldım. Muğla'da oturuyorum. Ev çatı dubleks 120 m2 kapalı alanı mevcut, inşaat aşamasında ısı pompasıyla birlikte yerden ısıtma sistemi kurdurmak istiyorum fakat evi daraltacağı için kafam karışık. Odaların yüksekliği 270 cm, keşif yaptırdım 12 cm kadar yükselir dedi. Dolayısıyla 258 cm civarına düşecek. Bu odaları basık hale getirir mi ? Çatı katında biraz daha daralma olacak tabi. Bir de zemine halı vb. eşyalar konacak bu olumsuz etkiler mi yerden ısıtmada ? Tecrübe ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler...

Re: Ynt: Yerden Isıtma Yatırmak İstiyorum

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.

Elektrikli yerden Isıtma gördüm.Harika birşey.En iyi ısıtma türüdür.

Keşke kombi petekleride döşeme altı olsaydı. İnsanın önce ayacıkları üşür.Doğru fikir ve Tebrikler.
Başarılar dilerim.

Cobol teşekkür ederim :) Evet ben de elektrikli sistem kullanacağım, ısı pompası elektrik kullanıyor. Sen ne düşünüyosun belirttiğim yükseklik daraltır mı sence evi nasıl olur?

Re: Ynt: Yerden Isıtma Yatırmak İstiyorum

Ne uğraşıyorsun hocam. Parkebyafa daha iyisi ser halı altına elektrikli ısıtma yaptır.10m2 si 150 ya malolur.Harcaması saatte 100w altında.
Örnek olarak Camilerde halı altlarında kullanılan sistemlerden al.Öyle pompa boru tesisat uğraşma.
İster halı altına istersen parke altına.
Tak fişi ısınma ya başla.
Gitti gidiyorda Isıtmalı halı diye arattır ve evini fazla kırdırtıp dağıtma.

Ev inşaat aşamasında onun için bu sistemi düşündüm. Bu dediğin sistemin verimi nedir aylık çok fazla elektrik harcamaz mı ?

Geri