Yeterlilik formları ve ders bilgi formu nedir?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
3,023
merhaba arkadaşlar
şahsen bilgilenmek ve bilgisi olmayan diğer arkadaşların da öğrenmesine vesile olmak adına bir sorum var.
resimde de görüleceği üzere
- yeterlilik tabloları
- ders bilgi formları
- çerçeve öğretim programı
- haftalık ders çizelgeleri
kavramlarının anlamı nedir? ve biz bu bilgileri nerede nasıl kullanacağız ya da kullanmamız gerekir?
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    20.2 KB · Görüntüleme: 651
Haftalık ders çizelgeleri okutulan bölüm ve daldaki zorunlu kültür ve meslek derslerini ve toplamda kaç saat ders olacağını gösteren bir tablodur.
çerçeve öğretim programı alan ortak dersleri ve dala ait tüm derslerin içeriklerini modüllerini modüllerin ne kadar sürede işleneceğini ve kazandırılması beklenen yeterlilikleri içerir.
yeterlilik tabloları dersler ve modüller için kazanımları ve bunun yanında bu kazanıma giderken öğrencinin geçmesi gereken aşamaları içerir.
ders bilgi formları ise dersin amacı sınıfı dersteki modüllerin ön koşulları (o modülden önce okutulması gereken modül olup olmadığı gibi) içerik yöntem ve teknikler süre gibi bilgileri içerir.

Yani önce haftalık ders çizelgelerine bakıp zorunlu olan dersleri seçersiniz.Zorunlu meslek derslerini seçtikten sonra ister önerilen dersleri isterseniz kazandırmak istediğiniz yeteneklere göre dersleri seçersiniz. bu seçimlerde zorunlu meslek ve kültür derslerinden sonra kalan süreyi dikkate almanız gerekir.Bu esnada bir dersin tamamını yada bir miktarını seçebilirsiniz. Seçtiğiniz modüllerin topla ders saati o yıl dersin okutulacağı süreyi belirler. diyelim seçtiğiniz modüller yaklaşık 100-110 saat 36 hafta için bu 3 saate rast gelebilir. biraz esnetebilirsinizde. tabi ders ve ya dersleri seçerken modüllerin seçiminde modüllere ait ön koşulların ıda dikkate almak lazım. modülleri seçip dersleri oluşturduğunda haftalık süreyi dikkate alarak konu sürelerini ayarlar yöntem teknik kazanım araç gereç gibi sütunları olan planınızı hazırlarsınız. sonrada yeterlilik tabloları ve ders bilgi formlarını dikkate alarak yıllık plana uymaya çalışarak modülleri işlersiniz kolay gelsin diyorum. unutmadan gerekirse modüllerin sırasını değiştirebilirsinizde. örneğin ben bttt de 1-2-3-4 değil 3-4-1-2 yapıcam :). birde staj olayı var onuda merak ederseniz bir ara yazarım ama şuan değil. ders seçimlerini siz yapıyorsanızı öğretmenleri öğrencileri ek dersleri dikkate alın derim :)
 
cevap için teşekkürler... öğrenmek güzel şey...
staj konusunu müsait bi zamanda yazarsanız sevinirim... özellikle bu sene gerizekalı bir idarecimizle yaşadığımız "staj yerlerinin birbirine ve okula yakınlığı..." maddesini açıklayıcı bir şekilde açık kapı kalmayacak şekilde anlatırsanız çoook sevinirim.... gerekiyorsa bol bol örnek de verebilirsiniz yarın öbür gün gene böyle bir gerizekalıya denk gelsek açıklığa kavuşturalım...
 
Geri
Üst