Yetiştirme Kursu Ek Ders Sorusu (Yönetmelikte bulamadım)

Kodla Büyü

antropi1

Site Gezgini
Merhaba zümrelerim.
Hafta içi 10 saat bilişim teknolojileri yetiştirme kursu açtım. Aynı zamanda başka okuldaki ortaokul öğretmenlerine FATİH PROJESİ kursu veriyorum. (mem görevlendirdi.)İki kurs da hafta içi ders çıkışlarında olduğu için çakıştı ve haliyle yetiştirme kursuna 3 hafta ara vermek zorunda kaldım.

Benim merak ettiğim şu:
Yönetmelikte hizmetiçi öğreticisi kurs verdiği zamanlarda, o saatlerde idari izin verilir diyor. Yani ben yetiştirme kursuna 3 hafta ara vereceğim halde bu kursda ders göstermediğim halde ücretini de bana verecekler mi?
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

sayın hocam,

hizmetiçi eğitimlerde görevli izinli sayıldığınız için ders ek ders ücretinizde bir kesinti olmaz.

Saygılar.

Hocam öncelikle kutlarım, 10 saat kurs açmıssın, öğrenciler malesef bilişim dersini çok sevdiklerini söylüyorlar fakat ailelerin baskısıyla matematik türkçe ve sosyal gibi dersleri seçiyorlar, 5. sınıflardan sadece 11 öğrenci bilişim teknolojileri seçmiş, sizin öğreciler nasıl oldu da bilişimi seçtiler siz 10 saat kurs açabildiniz. Bu duruma çok şaşırdım, ayrıca görev yaptığım ilçede, 2 tane eğitici formatör arkadaş var fakat ikiside müdür yardımcısı olduğu için fatih eğitimeni bulamadıkları için eğitmen olmayan bilişim teknolojileri öğretmenlerine, fatih eğitimi kursu vermediler, kimin kurs vereceği belirsiz, sorunuza cevap veremedim kusura bakmayın, fakat bizim sorunlarımız soru soracak hale gelmedi sadece sorun olarak kaldı. Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevirim teşekkürler

Hocam yetiştirme kurslarında fiili olarak girmeniz gerektiği için alamazsınız. Eğer o dersleri sonraki haftalarda telafi ederseniz alabilirsiniz. Hizmetiçi eğitime gittiğinizde ders görevleriniz yerine getirilmiş sayılıyor fakat bu kurs desktekleme ve yetiştirme kursu olduğu için alınamaz.

efe83izmir' Alıntı:
Hocam öncelikle kutlarım, 10 saat kurs açmıssın, öğrenciler malesef bilişim dersini çok sevdiklerini söylüyorlar fakat ailelerin baskısıyla matematik türkçe ve sosyal gibi dersleri seçiyorlar, 5. sınıflardan sadece 11 öğrenci bilişim teknolojileri seçmiş, sizin öğreciler nasıl oldu da bilişimi seçtiler siz 10 saat kurs açabildiniz. Bu duruma çok şaşırdım, ayrıca görev yaptığım ilçede, 2 tane eğitici formatör arkadaş var fakat ikiside müdür yardımcısı olduğu için fatih eğitimeni bulamadıkları için eğitmen olmayan bilişim teknolojileri öğretmenlerine, fatih eğitimi kursu vermediler, kimin kurs vereceği belirsiz, sorunuza cevap veremedim kusura bakmayın, fakat bizim sorunlarımız soru soracak hale gelmedi sadece sorun olarak kaldı. Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevirim teşekkürler
efe83izmir hocam geçen dönem scratch ile ilgli okul çıkışında ücretsiz kurslar vermiştim. Okulda epey ses getirdi. Onun büyük etkisi var zannedersem. Ayrıca okulumuz büyük bir okul ve hemen hemen bütün branş öğretmenleri kurs veriyor.

Metehan' Alıntı:
Hocam yetiştirme kurslarında fiili olarak girmeniz gerektiği için alamazsınız. Eğer o dersleri sonraki haftalarda telafi ederseniz alabilirsiniz. Hizmetiçi eğitime gittiğinizde ders görevleriniz yerine getirilmiş sayılıyor fakat bu kurs desktekleme ve yetiştirme kursu olduğu için alınamaz.
Metehan hocam yanıtın için teşekkür ederim. Bu verdiğin bilgi kesin doğru değil mi?

Bence de fiili olarak girilmediği için kurslardan ek ders alınmaz. Bir de mesai saati dışında olduğu için(yani ders saatlerinden sonra)

şu tarihler arasında fatih eğitmeni olarak görevlendirildiğimden yapamadığım DKY derslerini şu tarihler arasında telefi edeceğim. okul müdürlüğüne dersiniz ve telafi zamanında anlatırsınız alırsınız derslerinizi

şu tarihler arasında fatih eğitmeni olarak görevlendirildiğimden yapamadığım DKY derslerini şu tarihler arasında telefi edeceğim. okul müdürlüğüne dersiniz ve telafi zamanında anlatırsınız alırsınız derslerinizin ücretini

antropi1' Alıntı:
efe83izmir' Alıntı:
efe83izmir hocam geçen dönem scratch ile ilgli okul çıkışında ücretsiz kurslar vermiştim. Okulda epey ses getirdi. Onun büyük etkisi var zannedersem. Ayrıca okulumuz büyük bir okul ve hemen hemen bütün branş öğretmenleri kurs veriyor.

Metehan' Alıntı:
Metehan hocam yanıtın için teşekkür ederim. Bu verdiğin bilgi kesin doğru değil mi?

Evet hocam kesin doğru bilgi. Hizmetiçi eğitim faaliyetie katıldığınızda sadece ders görevini yapmış sayılırsınız. Kurs egzersiz vb görevlerden dolayı ücret alamazsınız.

destekleme ve yetiştirme kursu da bir KURS olduğu için onun ücretini alamazsın. normal dersler için ek dersin kesilmez.

bu arada benimde 15 er kişilik 3 sınıftan oluşan 6 saatlik kursum var. siz üzerine düşüp öğrencileri bilgilendirince seve seve geliyorlar. hemde ders çıkışında 15:00-16:30 saatleri arasında yapıyorum...

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/derssaat ... aat_0.html

Tanımlar

MADDE 4- (1)
Bu Kararda geçen;
f) Ek ders görevi: Aylık karşılığı ders görevi dışında ek ders ücreti karşılığında okutulan dersleri,
ifade eder.

Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller

MADDE 16- (1)
Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

Görevin fiilen yapılması

MADDE 25- (1)
Bu Karar kapsamında ek ders ücreti ödenebilmesi için, ek ders görevinin fiilen yapılmış olması, ek ders görevinden sayılan veya ek ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller bakımından ise bu Kararda belirlenen koşulların oluşması şarttır. Ek ders ödemelerinden harcama yetkilisi, ödeme emri belgesini düzenleyen gerçekleştirme görevlisi ve bu Kararda belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ek ders görevinin gerçekleştiğine ilişkin belgeyi düzenleyen ve onaylayan diğer gerçekleştirme görevlileri müteselsilen sorumludur.

(2) Yapılan inceleme sonucunda fiilen yapılmadan ve gerekli koşullar oluşmadan ödendiği anlaşılan ek ders ücretleri ilgililerden yasal faizi ile birlikte geri alınır.

(3) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası(3) uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.

Geri