Yetiştirme ve Destekeleme Kursu Açacağız!!!!

Kodla Büyü
Re: Yetiştirme ve Destekeleme Kursu Açılamayacakmış!!!!

Bilgisayar kullanımından açılmayabilir ama yönetmelikte BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM dersinden açılabilir diyor. bence bu yazı bizi bağlamaz. Burdaki bahsettiği halk eğitim kursları.

hocam o yönetmiliğin linkini paylaşabilirmisin

++takip

http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/ ... ilisss.pdf
6.madde: Kurslar hangi derslerden açılacak?
Ortaokul/imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden veli ve öğrenci talebine göre açılacaktır.
ayrıca dikkat edilirse voleybol badminton yazmışlar. Birde beden eğitimi eğer okuldaki dersleri kastetselerdi sadece beden eğitimi derlerdi. Burdaki belirtikleri konular Halk eğitim kursları.

İlgili yönetmelikte açıkça hangi derslerden açılacağı belli. Ortaokulda hangi ders varsa o açılabilir ayrıca bizim ders bilgisayar kullanımı değil bilişim teknolojileri ve yazılım dersi. Ben buna göre olur aldım ve kursumu mayısın sonuna kadar devam ettirecegim.

aynen bilgisayar kullanımı kursu halk eğitimlerde mezunlara verilen kurslar. bizim okulda açtığımız kursun adı Bilişim Teknolojileri ve Yazılım. Ayrıca yönerge ile birlikte yayınlanan sıkça sorulan sorularda, ders çizelgesindeki tüm derslerden kurs açılabileceği yazıyor...Şanlıurfa Mem'im, bakanlığa nasıl soru sorduğuna da bakmak lazım.

Hocam dün müdür bu konuda bir görüş issteyeceğiz, kapatılması gerektiğini söylerlerse kursları kapatıp sizlere ödenen parayı geri isterler dedi.
Benim anlamadığım kurs kapanacaksa kapansın sorun değilde. Kurs parasını geri istemek niye, okadar emek verip çalıştık. :verymad:

tunc0687' Alıntı:
Hocam dün müdür bu konuda bir görüş issteyeceğiz, kapatılması gerektiğini söylerlerse kursları kapatıp sizlere ödenen parayı geri isterler dedi.
Benim anlamadığım kurs kapanacaksa kapansın sorun değilde. Kurs parasını geri istemek niye, okadar emek verip çalıştık. :verymad:
hocam hadi kapatmayı anlarım da o güne kadar fiili işlediğiniz kursların parasını sizden alamazlar. anca girmediğiniz kurs varsa onların alırlar ki öyle birşey mümkün değil.

ben bu sene açmamıştım seneye açmayı düşünüyordum.bakalım gelecek yıl ne diyecekler

Bu konuda bir gelişme var mı arkadaşlar?

il milli eğitim yazıyı okullara göndermiş. bakalım ne olacak. gerekirse gidip şube müdürüyle görüşeceğim.

şu şanlıurfa valiliğinin yazısını biri paylaşabilir mi acaba?

bakanlık, insiyatif illerde diyor. İster açar-ister kapatır diyor.

kursu kapatılan varmı acaba. bana da müdürüm dedi bende bizim dersin bilgisayar kullanımı olmadığını söyledim.bilişim teknolojileri olduğunu söyleyince doğru söylüyorsun dedi bu seni kapsamıyor ama ilin nasıl anlayacağına bağlı dedi.şuan için bize yazı gelmedi kursa devam dedi.

bızede aynı yazı geldi ilçe mem den kurslar kapanacak denmiş ama halı hazır bi gelişme yok yönergeye göre haftalık ders çizelgesindeki derslerden açılır diyor zaten bizim kurs bilşim teknolojileri ve yazılım diye geçiyor..bu şanlıurfa mem'in yazısı zora soktu baya bizi bakalım ne olacak...Hayırlısı

kirezemre' Alıntı:
bızede aynı yazı geldi ilçe mem den kurslar kapanacak denmiş ama halı hazır bi gelişme yok yönergeye göre haftalık ders çizelgesindeki derslerden açılır diyor zaten bizim kurs bilşim teknolojileri ve yazılım diye geçiyor..bu şanlıurfa mem'in yazısı zora soktu baya bizi bakalım ne olacak...Hayırlısı
Şanlıurfanın yazısı zora sokmadı hocam. sende diyarbakırın yazısını göster. ayrıca tereddüt edilen hususlarda açılır diyor.

dershanelerin kapatılması ile birlikte okullarda verilen kurslarının ekders ücreti artınca acısını bu kurslardan çıkaracaklar bir yerden kesip diğerine verecekler. Elbette tam karşılığı olmayacak ama bir kısmı da bunlardan karşılanacak.

hakansia' Alıntı:
Bilgisayar kullanımından açılmayabilir ama yönetmelikte BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM dersinden açılabilir diyor. bence bu yazı bizi bağlamaz. Burdaki bahsettiği halk eğitim kursları.

HOCAM BU YÖNETMELİĞİ PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Arkadaşlar daha öncede kursumu kapatacaklar ve yatırdıkları parayı geri alacaklarmış demiştim ve sonunda yaptılar. Zaten 2 aydır açık olan kursumu kapatarak, bu ay ki ek dersimden geçmiş yatırdıkları parayı kestiler. Hadi kapattılar tamam da benim hak ettiğim parayı almak niye bir türlü anlamadım. Hatalı olan onlar açılmaması gerekiyorsa niye onay veriyorsunuz. Bir arkadaş itiraz etsen biraz uğraşarak paranı alabilirsin diyor ama bunun sonunda ilçe milli eğitimi karşına alırsın diyor. Bu konuda neler yapabilirim yardımcı olur musunuz?

tunc0687' Alıntı:
Arkadaşlar daha öncede kursumu kapatacaklar ve yatırdıkları parayı geri alacaklarmış demiştim ve sonunda yaptılar. Zaten 2 aydır açık olan kursumu kapatarak, bu ay ki ek dersimden geçmiş yatırdıkları parayı kestiler. Hadi kapattılar tamam da benim hak ettiğim parayı almak niye bir türlü anlamadım. Hatalı olan onlar açılmaması gerekiyorsa niye onay veriyorsunuz. Bir arkadaş itiraz etsen biraz uğraşarak paranı alabilirsin diyor ama bunun sonunda ilçe milli eğitimi karşına alırsın diyor. Bu konuda neler yapabilirim yardımcı olur musunuz?
..
hocam ne kursu açtığınızı ve hangi gerekçe ile kapatıldığına dair ayrıntılı bilgi verirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz
.
konunun başlmasına neden olan yazı ise; o yazıda kurslar açılamaz demiyor KURSLAR x2 ÜCRET KATEGORİSİNDE AÇILAMAZ diyor. Ama sözde kamudan haber veren ama daha okuduğunu anlayamayan editörlerin yer aldığı bazı işgüzar siteler yüzünden işler iyice karışıyor.

Kaldı ki siz ONAYI ALINAN bir kursa FİİLİ OLARAK GİREREK ücret almaya hak kazanmışsınız. Bu ücreti sizden istemeleri KANUNSUZ
Bu ücreti sizin onayınız olmadan EKDERSTEN KESMELERİ ap ayrı bir SUÇ
Bu tür durumda adınıza zimmet çıksa bile bunu doğrudan tahsil edemezler. Size TEBLİĞ ederler ve belirli bir süre içinde ödemenizi isterler. İş 2 dilekçeye bakar.

Hatta işi büyütmek isterseniz usulsüz olarak hesabınızdan kesilen bu para İDARE MAHKEMESİNE DAVA bile açabilirsiniz...

bize bu ay 15 inden sonraki günlere 2 kat yatmadı, ilçe ile konuştum gelecek ay telafi edeceklerini söylediler:) şimdilik bir sıkıntı yok kurslarımızda

aynenbadi' Alıntı:
bize bu ay 15 inden sonraki günlere 2 kat yatmadı, ilçe ile konuştum gelecek ay telafi edeceklerini söylediler:) şimdilik bir sıkıntı yok kurslarımızda

hocam bu kursları hafta sonuda açabiliyor muyuz yardımcı olabilir misiniz

Geri