YGS de kravat takma zorunlu mudur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akzabat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

akzabat

Aktif Üye
Arkadaşlar ygs de kravat takma veya takım elbise zorunlu mudur? Ne dersiniz. Kılık kiyafet eylemine göre sivil gidebilir miyiz sınava.

hale bak üniversite hocaları ne giyeceğim diye düşünmüyor ama bizim aklımızda kırk tane soru var.şu çağ dışı yönetmelik kalksa da herkes rahat bir nefes alsa...

ben sivil gitmeyi düşünüyodum ama belge üzerinde devlet memurları yönetmeliğine uygun giyinilmesi gerektiği yazıyor kpss sınavında üniversite hocaları sivil kıyafetliydi aceba sorun yaşarmıyım?

internette ÖSYM SINAV UYGULAMA YÖNERGESi buldum iki tane

27 şubat 2012 (eski yönerge):
https://gis.osym.gov.tr/OSYMSinavUygulamaYonergesi.pdf
Sınav görevlileri, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Ek Madde 19'a göre, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında
Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik"in 5. maddesinde belirtilen kılık kıyafet kurallarına uymak
zorundadır

11 mart 2013 (yeni yönerge):
https://gis.osym.gov.tr/osym_genel_sinav_uygulama.pdf
üstteki ifade çıkartılmış.

valla hocam bi kaç sene önce gözetmenlik yaptığım sınavda salon başkanımız doçentti ve kot pantolonla gelmişti ama öğretmenlerde böyle bir serbestlik görmedim şimdiye kadar...

okula sivil gidince maaş-ekders kesilmez nasılsa...
sınava almazlarsa ücret verilmez...
eylem bitti galiba :) özgürlük(!) savaşçıları kapitalist düzene yenik mi düşecekler yarın...
ne diyordu napolyon: para para para...

valla ben sivil gidecem yarın bişey söylerlerse de bana böyle giyinmemem gereken yönergeyi gösterin diyecem..

kıyafet konusunda takıntılı biriyle karşılaşmazsanız öğretmen olduğunuzu anlamayacaktır bile. üniversite hocaları ile birlikte görev veriliyor. kim üniversitede kim mebde belli bile olmaz. rahatınıza bakın.

Zorunlu Hocam.. Sınav görevlileri, kanun ve yönetmeliklerde devlet memurları için belirtilen kılık kıyafet kurallarına uymak zorundadır.

kılık kıyafet yön. uygun gidilir.. ünivertsite çalışanlarınıda kılık kıyafet serbest oldugu için sınavdada baglamıyor ama bizi bağlıyor bu yönetmelik.. dolayısıyla takım elbise ve krvat var..

hocam bugün sınav sorumlusu yardımcısıydım ve salon başkanı olan bir öğretmen arkadaş başka bir öğretmen arkadaşın(o da salon başkanıydı) kravat takmadığını söyledi ve dilekçe yazarak sınav sorumlusu arkadaşa teslim etti. Yasal işlem yapılsın diye. Adamın sadece kravatı yoktu ve sendika ile hiçbir ilgisi alakası yoktu. Kravatı olmayan arkadaşta göreve gelmeyen birisini yerine gelmişti. Güldüm geçtim. "Sonuçta öğretmendir, basit şeyler için uğraşırlar" dedim geçtim. Tabi dilekçede tutanaklara yazıldı.

bizim bina yoneticisi kazak kotla gelmisti gelenlerin yarisindan cogu kravatsiz. hatun arkadaslarda saolsun siyah renk kot yada strecmi diyorlar ondan giymisti. ben deniz haric kimsede gravat yokdu :)

kasmayın. herkesin sivil olduğu yerde takım elbiseli komik görünümlü konumunda olmaya gerek yok.

nelerle uğraşıyoruz.. hocam laf yemeyin. laf sokarlar hocalarım . sonrada bozulmayın..

Tabi ki de takım elbise. Takım elbise artık bizim bir parçamız oldu. :D Takım elbisesiz kendimizi bi garip hissederiz. :puhaha: hafta içi ,hafta sonu, düğün, bayram ... Ben hala takım elbise ile gezen emekli öğretmenler tanırım :mrgreen: . O yüzden cevabım tabiki de takım elbise... :D

1 yıldır giymiyorum..ne o damat gibi...ben ders anlatırım kasa taşırım...takım elbiseye gerek yok nokta

bende kot gömlek gidecem bişey derlerse çıkar giderim, 6 günlük sakalı kessemmi kesmesem mi diye düşünüyorum? alayına isyan

Gecen seneden beri okula ve bütün sinavlara sivil gidiyorum.bugünde gene Kotla gittim

Biz de cogunluk takım elbiseliydi. Kendi kurumunuzun kılık kıyafet yön. Uymak zorundayız.

Geri