YIL SONU GELDİ YİNE

Kodla Büyü

muamma25

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yine sizin ders önemsiz diyen veliler
Yine hocam ben ingilizce, mat, vs.... dersi çalışacağım bt dersine girmek istemiyorum diyen öğrenciler
Yine bak dersini seçmeyiz diyen idare
Yine 1 yıldır iyi yattın diyen öğretmenler
Yine bozulmuş bir konferans odası ve bilgisayarı ( 2 haftada bir yapıyorum, deepfreeze kurulu)
Yine Bize bi bilgisayar ayarlamadın diyen leş kargası hizmetliler (sanki babamın malı)
Yine bizi önemsemeyen genelgeler, yazılar ve karalama kampanyaları
Yine bana selam vermeyip notu olan öğretmenlere selam veren öğrenciler (olsun seviyorum onları yinede)
Yine seneye ne olacağım endişesi

Bu okulda olmasanız ne değişir? Cevabınıza göre hareket edin hocam, eğer hiçbir şey değişmez diyorsanız, norm fazlası gösterip okuldan ayrılın. Ama beni ararlar diyorsanız kalın ve insanları değil ülkenizi düşünün derim. Ben 5 yılda bir kendi kendime rotasyon yapıyorum. Herkese tavsiye ederim.

:mrgreen: boşver diyecem ama verilmiyor dediğin gibi. en azından 2 ay kafa rahat edecek

Yıl sonu bizim için, ''şu sınavlar bir bitse de serseriler okula gelmese de elimizden bir kaza çıkmasa'' dediğimiz, branş öğretmenleri ve idare olarak ya Sabır çektiğimiz günler. Sınavlar bu hafta bitiyor :) çok şükür

rutubator' Alıntı:
Bu okulda olmasanız ne değişir? Cevabınıza göre hareket edin hocam, eğer hiçbir şey değişmez diyorsanız, norm fazlası gösterip okuldan ayrılın. Ama beni ararlar diyorsanız kalın ve insanları değil ülkenizi düşünün derim. Ben 5 yılda bir kendi kendime rotasyon yapıyorum. Herkese tavsiye ederim.
hocam bizim yaptığımız şeyler insanların gözünde hiç. tek-tas çının açtığı bir sergi bile bizim yaptıklarımızdan kat kat kıymetli oluyor ve idarenin ve öğretmenleri gözünde çalışan öğretmen durumuna sokuyor.
yani dersimiz olmadıkça yaptığımız şeylerin kıymeti yok. eğer ders olursa adam gibi bizde bişeyler yaparız o zaman kıymete bineriz

yapacak bir şey yok kafalar aynı oldukça sorunlar aynı kalır. Kafaları değiştirmeliyiz eyleme çağrı yapmalıyız orada sesimizi duyurmalıyız.

okullar ayrıldığı için herkes norm oldun mu telaşesinde o ona soruyor o ona, bizim ise bt sınıfını dağıtma derdinde müdür ilkokullarda yok diye neredeyse göbek atacak, biz zaten her okulda normuz kimsenin umrunda değil ingilizceciler dersen bi havalarda ilkokul 2den başlayacağı için dersleri bizim öyle sorunumuz yok diyorlar

Dün bize yazı gelmiş hangi ders seçilsin diye öğretmenler ek ders endişesiyle antin kuntin dersleri seçmiş kimisi de gelip Hocam ben bilişimi seçtim bak kıymetimi bil diyenler güler misin ağlar mısın:) Bilgisayar öğretmeninizi seviyormusunuz diye sormak gibi bir şey bu mahşer günü bunun hakkını dibine kadar istiycem sorumlulardan

valla benim de içim sıkılıyor gelecek seneyi düşündükçe..10 saat dersim var görünüyor seneye norm fazlası olmicam galiba..ama sınıf ilkokul binasında, ben ortaokul öğretmeniyim, ortaokul binasında bt sınıfı yok.bu sene bi şekilde hallettik ortaokul öğrencilere ilkokul binasına geldiler bt dersi için..ama duvar örülcek iki bina arasına seneye ortaokul öğrencileri derse gelemicek bence, o yüzden ders de seçilmicek..ortaokulda bt sınıfı olmadığından bt rehberliği de yapamam gibime geliyor.. norm fazlası değilim bt rehberliği de yapamicam, ders de olmicak, eğitim bölgesinde tek okul..ne olcam ben acaba???? :? :?

Güzel tesbitler.Serzeniş.Hepsi olmamakla beraber çoğu duygumu barındırıyor.Allah bize kolaylık versin.En verimli çağımızda harap olmak kötü bir duygu.

muamma25' Alıntı:
Yine sizin ders önemsiz diyen veliler
Yine hocam ben ingilizce, mat, vs.... dersi çalışacağım bt dersine girmek istemiyorum diyen öğrenciler
Yine bak dersini seçmeyiz diyen idare
Yine 1 yıldır iyi yattın diyen öğretmenler
Yine bozulmuş bir konferans odası ve bilgisayarı ( 2 haftada bir yapıyorum, deepfreeze kurulu)
Yine Bize bi bilgisayar ayarlamadın diyen leş kargası hizmetliler (sanki babamın malı)
Yine bizi önemsemeyen genelgeler, yazılar ve karalama kampanyaları
Yine bana selam vermeyip notu olan öğretmenlere selam veren öğrenciler (olsun seviyorum onları yinede)
Yine seneye ne olacağım endişesi
:++: :++:

Enterprise' Alıntı:
Dün bize yazı gelmiş hangi ders seçilsin diye öğretmenler ek ders endişesiyle antin kuntin dersleri seçmiş kimisi de gelip Hocam ben bilişimi seçtim bak kıymetimi bil diyenler güler misin ağlar mısın:) Bilgisayar öğretmeninizi seviyormusunuz diye sormak gibi bir şey bu mahşer günü bunun hakkını dibine kadar istiycem sorumlulardan
Dilenciye para atıp dua beklemek gibi

sanki kendi malımızmış gibi bizden bilgisayar isteyen idareye, memura hayır demek zor geliyor hakikaten. başka sınıfın tahtasını alıp nasıl kendi odana takamıyorsan bilgisayar da fare de klavye de o zaten.

ben norm fazlasıydım. ne olursa olsun dedim. başka bir anadolu lisesine tayin istedim. oldu. ama 14 haziran'da geçeceksin dediler. kararname yok yani. 14 haziran'da gelir galiba.

öğrenciler derse gelince (bu arada excel sınavından 8 alan bile oldu. ) ders yapmak istemiyorlar. hocam bize ilginç ilgimizi çekecek bişey anlat diyorlar. salak oyunlar oynuyorlar bu aralar. ben de ilginç sunumlar, anlatımlar falan izletmeye çalışıyorum. öğrenmek istemeyene öğretmek çok zor yahu.

ama okulda varlığımızın hissedilmesi konusuna katılıyorum. öğretmenler odasına bilgisayar kuruyorum. kolay kolay da bozamıyorlar. bozduklarında da tamir ediyorum. fakat okulda bi sergidir vs bişi yapmak lazım ki varlığımız görülsün. seneye yapmaya karar verdim. öğrencilere şiir yazdırmak olur, resim yaptırmak olur, müzik yaptırmak olur. illa ki bir ya da birkaç sergi yapmak istiyorum. yıllık plana bunlar için boş günler ekleyeceğim. müfredatı sıkıştıracak hap yapar ağızlarına atarım sonra :)))

herkese kolay gelsin.

rutubator' Alıntı:

Hocam gideceğim de nereye? Ben Konya'da çalışıyorum merkez ilçe Meramda 14 tane norm fazlası bilişim öğretmeni varmış. Norm fazlaları için tayinler var diyorlar listeler bi açıklanıyor 1 ya da 2 tane halk eğitim merkezi açılıyor; gene kalıyoruz belirsizliğe hayırlısı olsun bakalım.

ben de eylülde gelmiştim bu okula..müdüre norm fazlası gösterin beni desem tekrar yer değiştirmek de zor geliyor.. gerçi norm fazlası olsam da gidecek okul yok zaten..sonumuz hayır olsun..

Geri