yolluk davasını kazandım...

Kodla Büyü

baysukru

Aktif Üye
Arkadaşlar 2007 yılında sinoptan tokat a sözleşmeli iken eş durumu ile tayin oldum.Yolluk alamamıştım..Tokat idare mahkemesine dava açtım.Bugün avukat aradı davayı kazanmışım..Eğer bu durumda olanlar var ie mutlaka dava edin...
Bu arada geldiği yer ile burası 415km kaç tl para alabilirim yasal faizi ile birlikte bilenler varsa bilgilendirirse sevinirim..Tabi 150tl de dava ücretim var:)
Umarım herkes yasal yollardan hakkını alır...Bu arada kararı alınca paylaşırım sizinle

BAYSUKRU' Alıntı:
Arkadaşlar 2007 yılında sinoptan tokat a sözleşmeli iken eş durumu ile tayin oldum.Yolluk alamamıştım..Tokat idare mahkemesine dava açtım.Bugün avukat aradı davayı kazanmışım..Eğer bu durumda olanlar var ie mutlaka dava edin...
Bu arada geldiği yer ile burası 415km kaç tl para alabilirim yasal faizi ile birlikte bilenler varsa bilgilendirirse sevinirim..Tabi 150tl de dava ücretim var:)
Umarım herkes yasal yollardan hakkını alır...Bu arada kararı alınca paylaşırım sizinle
Hocam öncelikle tebrik ediyorum sizi :alkis:
Benimde aynı durum söz konusu. Ben 2010 da eş durumu yaptım sözleşmeliler alamaz demişlerdi o zaman bende üzerinde durmadım. Siz davayı ne zaman açtınız. Gerekli bilgileri verirseniz sizinki emsal olur. Bizde açalım davamızı..

Bende de aynı durum söz konusu. Dava ile ilgili dilekçe ve diğer bilgileri paylaşırsanız seviniriz hocam. Birinci adımda nereden başladınız. Yani süreç okula dilekçe vererek mi başladı.
Bir de avukat tuttunuz mu?

can61' Alıntı:
BAYSUKRU' Alıntı:
Hocam öncelikle tebrik ediyorum sizi :alkis:
Benimde aynı durum söz konusu. Ben 2010 da eş durumu yaptım sözleşmeliler alamaz demişlerdi o zaman bende üzerinde durmadım. Siz davayı ne zaman açtınız. Gerekli bilgileri verirseniz sizinki emsal olur. Bizde açalım davamızı..
hocam aynı sana söylenilenleri banada söylediler.Ben davayı 2011 nisan ayında açtım..Yaklaşık bu davalar 1 yıl sürüyor..Sizin yapmanız gereken eğer sendikalı iseniz sendika avukatına başvurabilirsiniz.Ben sendika avukatı aracılığı ile dava açtım.Öncelikle bulunduğunu milli eğitime dilekçe ile yolluğunuzu talep edin kesin reddediyorlar sizde bu evrakla birlikte avukata gidiyorsunuz ve o evrağa ilişkin dava açıyorsunuz.Zaten avukat sizi yönlendirecektir.Sendika avukatına gideseniz sadece dava açma parası yaklaşık 150-200 tl veriyorsunuz daha sonra bekliyorsunuz.Bence hiç beklemeyin hemen açın davayı...İnşallah kazanırsınız...

Biz dava açtığımızda sizin davanızı emsal göstererek süreci hızlandırabilmek adına, dava dosya numaranızı ve hangi mahkemede olduğunu paylaşırsanız çok sevinirim

bende 2010 da sözleşmeli iken kadroya geçmiş başka bir ile tayin olmuştum. acaba bununda yolluğu ödenirmi, yoksa ilk atama görülüyorsun diye reddedilir mi? hatta aftanda yararlanamamıştım sözleşmeliyim diye. sizce ne olur dersiniz?

Arkadaşlar Ben davayı 2011 nisan ayında açtım..Yaklaşık bu davalar 1 yıl sürüyor..Sizin yapmanız gereken eğer sendikalı iseniz sendika avukatına başvurabilirsiniz.Ben sendika avukatı aracılığı ile dava açtım.Öncelikle bulunduğunuz okula dilekçe ile yolluğunuzu talep edin bu dilekçe milli eğitime gidiyor ve kesin reddediyorlar sizde bu evrakla birlikte avukata gidiyorsunuz ve o evrağa ilişkin dava açıyorsunuz.Ayrıca internetten birkaç tane emsal teşkil eden dava örneklerini dilekçenize ekleyin.Yolluk talebinde bulunmadan yani dilekçe ile başvurmadan dava açmayın. .Zaten avukat sizi yönlendirecektir.Sendika avukatına giderseniz sadece dava açma parası yaklaşık 150-200 tl veriyorsunuz daha sonra bekliyorsunuz.Bence hiç beklemeyin hemen açın davayı...İnşallah kazanırsınız...
Kazanılmış dava örneklerini internetten bulabilirsiniz..Örneği tokat idare mahkemesi,bursa idare mahkemesi kararları var.Benim elimde şuan yok geçmiş gün ne yaptım bilmiyorum.Ama bende bakarım bulursam paylaşırım...

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın (:
Hocam bende ekim ayında dava açacaktım. ama bana 2011 agustos ayı sondu. artık dava açsanız bile kazanamazsınız dediler.Bu konuda bilgisi olan var mı?

tebrikler. bence 1500tl civarı alırsınız. biraz daha fazla da olabilir.

Bu arada bebeğiniz çok tatlıymış, maşallah. bence fotoğrafını int. ortamında kullanmayın, nazar değmesin...

hocam tebrikler eşim hataya geldi 2010 da 2011ekimde bizde dava açtık, çok sonra açıldığından zaman aşımından reddine geldi bize.Adana bölge idariye gitsek mi dedik.
Adana bölge idari ile ilgili şu link bizi caydırdı.MAhkemeler değiştiği gibi bölge idari mahkemelerde değişiyor güzel ülkemde.Sizi tebrik ederim.Hakkınızı almaya çalışmışsınız ve almışsınız

http://www.tesosmaniye.com/haber_detay.asp?haberID=2948

osiris' Alıntı:
tebrikler. bence 1500tl civarı alırsınız. biraz daha fazla da olabilir.

Bu arada bebeğiniz çok tatlıymış, maşallah. bence fotoğrafını int. ortamında kullanmayın, nazar değmesin...
Teşekkür ederim hocam...Allah herkese nasip etsin haklısınız kaldırayım aman nazar değmesin

braddock26' Alıntı:
hocam tebrikler eşim hataya geldi 2010 da 2011ekimde bizde dava açtık, çok sonra açıldığından zaman aşımından reddine geldi bize.Adana bölge idariye gitsek mi dedik.
Adana bölge idari ile ilgili şu link bizi caydırdı.MAhkemeler değiştiği gibi bölge idari mahkemelerde değişiyor güzel ülkemde.Sizi tebrik ederim.Hakkınızı almaya çalışmışsınız ve almışsınız

http://www.tesosmaniye.com/haber_detay.asp?haberID=2948
teşekkürler hocam..bence şansınızı deneyin...

turkel2001' Alıntı:
Biz dava açtığımızda sizin davanızı emsal göstererek süreci hızlandırabilmek adına, dava dosya numaranızı ve hangi mahkemede olduğunu paylaşırsanız çok sevinirim
hocam ben karar yazısını alınca burada paylaşacağım...

hocam hayırlı olsun. bende yeni dava açtım. acaba dava süreciniz ne kadar sürdü onu merak ettim?

alka' Alıntı:
hocam hayırlı olsun. bende yeni dava açtım. acaba dava süreciniz ne kadar sürdü onu merak ettim?
hocam yazmıştım ama gözden kaçtı sanırım..bu davlar genelde 1 yılda sonuçlanıyor.Benimki 11 ayda sonuçlandı..

Tebrikler, Bizde eşimin yolluk davasını kazandık ancak şuan dava açtığımız ilçede değil merkezdeyiz. Dilekçeyle direk ilçeye mi başvuracağız yoksa okulumuza ve ile mı??

Hocam bende 2007 yılında sözleşmeli iken kadrolu il dışından başka okula tayinim çıkmıştı.Aradan neredeyse 6 sene geçti.Acaba bende yolluk alabilirmiyim hocam.Siz atandıktan sonra 30 gün içerisinde mi başvurmuştunuz? Veya benim durumumda olan arkadaş var mı, veya bilgisi olan.

sgulkurusu' Alıntı:
bende 2010 da sözleşmeli iken kadroya geçmiş başka bir ile tayin olmuştum. acaba bununda yolluğu ödenirmi, yoksa ilk atama görülüyorsun diye reddedilir mi? hatta aftanda yararlanamamıştım sözleşmeliyim diye. sizce ne olur dersiniz?
hocam arkadaşta açtı eş durumu sözleşmeli yer değişkliği kazandı

fatihflies' Alıntı:
Hocam bende 2007 yılında sözleşmeli iken kadrolu il dışından başka okula tayinim çıkmıştı.Aradan neredeyse 6 sene geçti.Acaba bende yolluk alabilirmiyim hocam.Siz atandıktan sonra 30 gün içerisinde mi başvurmuştunuz? Veya benim durumumda olan arkadaş var mı, veya bilgisi olan.

Benim bildiğim 5 yıl öncesine kadar yolluk istenebiliyor ama nasıl bir sistemimiz varsa kimi mahkeme bunu uyguluyor kimisi de 60 gün içinde başvurmadın diye olumsuz karar veriyor. Standart yok.

hayırlı olsun hocam. Çokta heveslenmesin diğer arkadaşlar benim gibi başvurup da alamayabilirsiniz 2009 da Ağrıdan Konya ya geldim idare mahkemesi yolluk davamı reddetti. Sonra Bi üst mahkeme olan Bölge idare mahkemesi de aynı kararı onayladı. Avukatın dediğine göre mahkemeler emsali olmasına rağmen fevri kararlar alabiliyormuş. Avukatta benim gibi 20 kişinin dosyası var şimdide Anayasa mahkemesine taşımayı düşünüyor. Bakalım hayırlısı.

bende 2005 eylülde sözleşmeli başladım aradan 5 ay geçti 2006 şubatta kadrolu atandım aynı ilçedeki başka okula. bana da yolluk olurmu :D

bu yazdıklarınız sadece sözleşmeliler için mi geçerli? 2002 yılında ilk atamada yollluk alamadım ben sonra dava açtım fakat zaman aşımına uğramıştır şeklinde sonuçlandı

arkadaşlar eşim aynı durumda 2010da kadroya geçti yalnız sözleşmeli çalıştığı okul çok uzak bize, kadroya geçtiği okula dilekçe verelim dedik ama ordanda tayini çıktı. Son okulu kadroya geçtiği okulla aynı ilde son okula versek olur mu? Dilekçeye eklememiz gereken belge varmı? Bu arada sendika avukatıyla görüştüm çok aldım ben diyor başvurun alalım dedi.

Geri