Yolluk

Kodla Büyü

Kilit

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yolluk hesabı nasıl yapılıyor? 1450 km eşim çalışmıyor 7/1 çocuk yok.

Adana'dan Mersin'e 60km 2 cocuk es çalışıyor. Ne kadar olur hocam benim yolluguda bir hesaplasan derece 5/1
930 kendiniz eşiniz de özür grubundan yanınıza geliyorsa 705 lira da eşiniz alır hocam .

merhaba öğretmenim,
derece/kademe: 6/2 evli-eş çalışmıyor-çocuk yok gidilecek mesafe 561 km. yol ücreti 75 TL bizim yolluk ne kadar olur tahmini?

1651 lira sizinde hocam.

şu linkte mutemet bir arkadaş hazırlamış bende ilçe milli eğitimde bilsa arızalı dediler pazartesi sıkıntı yaratmasın diyerek bunu götürdüm verdim. Kendiminkini de mutemet el ile hesapladı, ben de programla hesapladım aynı çıktı.
http://www.memurlar.net/haber/52665/

Hocam merhaba. Gaziantepten bursaya 3000 lira yolluk alabilir miyim? 8/3 eşim çalışmıyor 1 çocuk var.

ozkanogunc' Alıntı:
Adana'dan Mersin'e 60km 2 cocuk es çalışıyor. Ne kadar olur hocam benim yolluguda bir hesaplasan derece 5/1
930 kendiniz eşiniz de özür grubundan yanınıza geliyorsa 705 lira da eşiniz alır hocam .

merhaba öğretmenim,
derece/kademe: 6/2 evli-eş çalışmıyor-çocuk yok gidilecek mesafe 561 km. yol ücreti 75 TL bizim yolluk ne kadar olur tahmini?

1651 lira sizinde hocam.

şu linkte mutemet bir arkadaş hazırlamış bende ilçe milli eğitimde bilsa arızalı dediler pazartesi sıkıntı yaratmasın diyerek bunu götürdüm verdim. Kendiminkini de mutemet el ile hesapladı, ben de programla hesapladım aynı çıktı.
http://www.memurlar.net/haber/52665/

hocam adana mersin 930 fazla değilgmi.. yada benim ki az.. adıyaman mersin 1204 tl miş.. memur hesapladı.

30x20=600
403 km x 1,5= 604.5
toplam 1204tl

Harcırah hesaplanırken belirli unsurlar vardır(bunları anlaşılacak şekilde ifade edeceğiz):

Yevmiye
Yol mesafe ücreti
Taşıt ücreti
Seyahat günlerine ait yevmiyeler

Bu unsurların anlamlarına bakalım:

Yevmiye: Memur veya hizmetlinin;

a. Kendisi için yurtiçi gündeliğinin 20 (yirmi) katı,

b. Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtiçi gündeliğinin 10 (on) katı (Bu miktar yurtiçi gündeliğinin 40 (kırk) katını aşamaz),

***Aile fertleri: Memur ve hizmetlinin, harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağıyla bağlı olduğu eşi ile bakmakla yükümlü olduğu usul(anne-baba) ve füruu(alt soy) ve erkek ve kız kardeşlerini; ifade eder.

***Yevmiye miktarı her yıl Bütçe Kanununun H cetvelinde gösterilir.

2014 H cetveline göre;

--Aylık/kadro derecesi 1-4 olanlar : 31,00 TL

--Aylık/kadro derecesi 5-15 olanlar: 30,00 TL

Yol mesafe ücreti: Her kilometre veya denizmili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin yüzde beşi, olarak hesaplanır. Bunun anlamı, kilometre veya denizmili mesafesinin çarpım katsayısını bulmaktır.

Aylık/kadro derecesi 1-4 olanlar için bu katsayı;

(31x5)/100= 1,55

Aylık/kadro derecesi 5-15 olanlar için bu katsayı;

(30x5)/100= 1,5

Taşıt ücreti: Bu kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, gidip gelmeye en uygun ve kullanılması mutat olan yol ve taşıt araçları üzerinden verilir.

Seyahat günlerine ait yevmiyeler: Seyahat edilen vasıtanın hareket saatinden gidilecek yere muvasalat saatine kadar gelen her 24 saat için hesap olunur. Bu süreden az devam eden seyahatler bir gün itibar olunur. Seyahat müddetinin her 24 saati aşan kesri tam gün sayılır.

NOT: Seyahat süresi 24 saati aşarsa kendisi ve varsa aile fertleri için 1 yevmiye daha ödenir.

Bu bilgilere göre örnek bir hesaplama yapalım:

ÖRNEK 1)A ilinden B iline tayin olan bir memurun; Derecesi: 7/1 , Km: 1000 , Taşıt ücreti : 80 TL, Bekar

Hesaplama:

20 x 30 = 600 (alacağı yevmiye)

1000 x 1,5 = 1500 (yol mesafe ücreti)

80 TL (taşıt ücreti)

30 TL (24 saate kadar olan seyahat süresi için yevmiye)

600+1500+80+30= 2210 TL harcırah alır. Bu tutar üzerinden damga vergisi kesilir.

hocam adana mersin 930 fazla değilgmi.. yada benim ki az.. adıyaman mersin 1204 tl miş.. memur hesapladı.

Adana Mersin arası 409 km yol mesafe ücreti tam bilmiyorum 50 60 lira olması gerek.

30x20=600
409 km x 1,5= 613.5
Yol mesafe ücreti yani taşıt ücretiniz ne kadar hocam onun da onlarda listesi var. Rayiç bedeli belediyeden alırken o belgede o ücreti de yazdılar bugün bana. Ban 1661 km gideceğim ve taşıt ücretim 130 lira.
sizin taşıt ücreti de 60 lira olsa
Sizin memur taşıt ücretini hesaba kattı mı?
Belediyedeki memur illerarasımesafe.com dan bakıyordu bu arada mesafelere.
600+613,5+60 = 1273 lira benim hesabıma göre. 60 lira 10 litre benzin demek hocam doğuda 4 yıldır canımı okudu ilçe mem kuruşumu bırakmam onlara.

Hocam günlük yevmiye 30 lira 20 ile çarpıldığında zaten taban 600 lira oluyor o yüzden de adana mersin arası o kadar çıkabiliyor.

Hocalarım Yolluk hesaplanırken iki okul arasındaki km ye mi bakılıyor yoksa Okul-İl Merkezi-İl Merkezi-Okul arasındaki mesafeye mi?

aynenbadi' Alıntı:
500 km-eş çalışmıyor-1 çocuk-8/3
ne kadar alırım acebaa

hocam yol ücretini 75 desek
sizin yevmiye 600
eşinizin 300
çocuk 300
500X1.5=750
3 kişi yol 225
toplam 2175 tl Bundan 40 lira kadar damga vergisi düşüyorlar.
Bugün memur hesaplarken yanındaydım kabaca böyle hesaplıyorlar.Bu konuyu çok iyi bilmiyorum.

eş çalışıyor bi çocuk 7/1 890km =2583 tl yatıyor
eşime 7/1 880km=2017 tl
toplam=4600 tl hesaplandı bugün...

peki eş durumu yapacak olan önce il dışı yapsa sonra eş durumu iki kere yolluk alınabiliyormu :D :D

EynelMefer' Alıntı:
eşime 7/1 880km=2017 tl

Çalışan eşlerden ikisine de yolluk çıkıyor mu? :o

Sonuçta 1 tane ev taşınacak.

AKADEMİA' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
eşime 7/1 880km=2017 tl

Çalışan eşlerden ikisine de yolluk çıkıyor mu? :o

Sonuçta 1 tane ev taşınacak.
Ev taşıma parasi adı altında verilmiyorki..hem öyle olsa bile o paraya ev taşınamaz ki..

EynelMefer' Alıntı:
eşime 7/1 880km=2017 tl

Eş çalışıyor, 1 çocuk, 1190 km
Eşim tam yolluk, benim de yarım yolluk, toplamda net 4700 TL yapıyor.
Muhtemelen sizin mutemediniz bir yerlerde yanlışlık yapıyor.
Benim, eşimin ve çocuğumuza ait yolluk resimdeki gibidir.
Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

• Yolluk.png
    Yolluk.png
    14.2 KB · Görüntüleme: 844
bbayer' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
eşime 7/1 880km=2017 tl

Eş çalışıyor, 1 çocuk, 1190 km
Eşim tam yolluk, benim de yarım yolluk, toplamda net 4700 TL yapıyor.
Muhtemelen sizin mutemediniz bir yerlerde yanlışlık yapıyor.
Benim, eşimin ve çocuğumuza ait yolluk resimdeki gibidir.
Kolay gelsin...

İkimize de ildisi cikti ayri ayri hesaplandi...

Aynı il farklı İlçeler, Farklı İller ise sıkıntı yok.
Şayet aynı il, aynı İlçeler ise birinizin yarım yolluk (km'ye bağlı ücret) alması lazım.
Dikkat edin hocam bu işlere, sonradan faiziyle isterler.
Kolay gelsin..

İkinizede il dışı çıkmışsa yolluklarınız tam yapılır. Bu durumda olan ve yarım yolluk alan varsa onlar araştırsın tam alınması lazım

Tamam hocam resmi yazı dediğiniz gibi.
Şimdi ben birşey merak ettim. bu yolluğu hazırlayan vatandaş eşimin tayin olup olmadığını nereden bilecek bana mı soracak ?
Kararnamede bu vatandaşın eşinin tayini çıktı ona göre yolluk yap mı diyecek :scared:

Bakın o verdiğiniz linkten bir yorum... Yorum çünkü bana göre o yazı yine netlik kazanmamış..

Atakan_maliye06 27 Eylül 2011 11:46

C bendi dediği km tazminatıdır ve sadece: aynı yerden yani aynı belediye sınırları içinde çalışan eşler,başka bir görev mahalline yani aynı belediye sınırları içine tayin olurlarsa bu halde km tazminatı diğer eş için yarısı ödeniyor...yani aynı yerden, aynı yere tayin...mesela konya akşehir merkezde çalışan 2 eş, ankara polatlı merkeze tayin oldular,işte bu halde diğer eş tam değil km tazminatının yarısını alıyor....ama bu eşlerin biri akşehirden polatlıya,diğeri ise polatlının bir kasabasına tayin oldularsa ozaman herşey tam ödeniyor...bilgilerinize

bbayer' Alıntı:
Aynı il farklı İlçeler, Farklı İller ise sıkıntı yok.
Şayet aynı il, aynı İlçeler ise birinizin yarım yolluk (km'ye bağlı ücret) alması lazım.
Dikkat edin hocam bu işlere, sonradan faiziyle isterler.
Kolay gelsin..

Benimde eşimle aynı il , farklı ilçelere tayinimiz çıktı..Bugün teslim ettik evrakları ama milli eğitimden memur kabul etmedi.Mal müdürlüğünde görevli memurla görüştüler ve ikimizinde tam yolluk alamayacağımızı söylediler.Birimiz tam, diğerimiz yarım alıyormuş harcırah bedelinden..sizin verdiğiniz linkteki yazıyı yarın göstercem ama pek bişey değişeceğini sanmıyorum.Teşekkürler

Geri