Yurtdışı alışverişlerinde gümrük vergisi mevzuatı değişti !!!

Kodla Büyü

omerx89

Üye
150€ olan limit 30€ ya çekildi. Avrupa birliği ülkelerinden gelen ürünlerde vergi %30, diğer ülkelerden gelenler için %60 oldu.

bebf3d256dd84759332f84c59433e51b.png

%60 vergi nedir ya, sınırı 5 Euro vergisini de %90 yapında olsun bitsin.
Yaklaşık 1000tl üzerindeki ürünler gümrükten geçmeyecek.

Son düzenleme:
Bu ne demek anlayan açıklayabilir mi, bireyler için mi yoksa şirketler için mi bu madde?

Ekli dosyalar

• 21642194-f01c-4923-b52e-462be2a2813f.jpeg
    21642194-f01c-4923-b52e-462be2a2813f.jpeg
    224.8 KB · Görüntüleme: 25
Kendi aile üyelerimizin TCleri ile yurtdışından alışveriş yapmak yasak mı artık bilen var mı?

Enflasyon artmaya devam eder diyeceğim de adamlar kafasına göre sayı belirliyor zaten :)

Rekabet olmayınca bizim esnaf kafasına göre takılır. Yurtdışından malzeme getirenler de bu vergiyi de bize ittireceklerine göre her halukarda giren yine bize.

İnşallah geçicici bir uygulamadır. Ekonomimizin, 150 euroluk harcamaya bile, kota koyarak düzeleceğine inanmıyorum. Öncelikle petrol ihtiyacımızı öz kaynaklarımızdan karşılayarak; cari açığa son verip, yüksek faiz sarmalından kurtulmalıyız.

İnşallah geçicici bir uygulamadır. Ekonomimizin, 150 euroluk harcamaya bile, kota koyarak düzeleceğine inanmıyorum. Öncelikle petrol ihtiyacımızı öz kaynaklarımızdan karşılayarak; cari açığa son verip, yüksek faiz sarmalından kurtulmalıyız.
burada ki amaç kendine e ticaret işiyle uğraşıyorum etiketi yapıştırıp yurtdışından 1 dolara getirdiği ürünleri perakende veya toptan olsun farketmez 3-5 dolarlara satan ve altında son model arabalar en az 3-4 daire ve yazlığı olan vergi kaçırarak zenginleşen gizli milyon dolarlıkları patlatmak galiba.. yoksa tek tek vatandaşın getirttiğiyle çok bir şey etkilemez ekonomiyi.

alınan ürünlere 50 eroluk sınır koyarsın. Aylık belirlenen sınırı geçenden vergi alırsın. 1 dolara aldığı malı 3-5 dolara satıp zengin olabilmesi için 1000 tane 1 dolarlık mal alması lazım. bu da doğal olarak belirlenen ücret ve sayı sınırını geçecektir. vergiyi alırsın. ama milletin hobi-arge gibi işler için aldığı 5-10 dolarlık malzemelere bu kadar sınır ve vergi koymak araştırma-geliştirmenin önünü tıkamak demektir. biz ne bilek beyim, böyükler bilir.

burada ki amaç kendine e ticaret işiyle uğraşıyorum etiketi yapıştırıp yurtdışından 1 dolara getirdiği ürünleri perakende veya toptan olsun farketmez 3-5 dolarlara satan ve altında son model arabalar en az 3-4 daire ve yazlığı olan vergi kaçırarak zenginleşen gizli milyon dolarlıkları patlatmak galiba.. yoksa tek tek vatandaşın getirttiğiyle çok bir şey etkilemez ekonomiyi.

güldüm sessizce..
vergi kaçıranı çinden 1 dolarlık ürün alanların içinde aramak da ne bileyim.
oysa vergi kaçıranların listesi daha geçen hafta çarşaf çarşaf yasaklanan mecrada dolaşıyordu.

güldüm sessizce..
vergi kaçıranı çinden 1 dolarlık ürün alanların içinde aramak da ne bileyim.
oysa vergi kaçıranların listesi daha geçen hafta çarşaf çarşaf yasaklanan mecrada dolaşıyordu.
gülmek iyidir hocam pozitif enerji verir tekrar okursanız tek tek sipariş verenler hedef değil zaten benim sınıf arkadaşım da bu işi yapıyor öğretmenlikten istifa etti aylık net kar cirosu 165.000 Euro idi 2 sene önce. Onun dediği bir tek ürünün fiyatını ve satışı fiyatını yazayım sana getirttiği ürünlerden bir tanesinin maliyeti ona 14 $ kendim satıyorum 80-85$ a demişti kendisine de e-ticaret uzmanı etiketi vermişti.
Tek tek sipariş verenler 100- 1000 kişi olsa bence devletin dikkatini çekmezdi ama bu işi yapan binlerce insan türedi.Hatta çarşıda dükkanı olanlardan bu tür alışveriş işlerini yapabilenler tr de üretilen ürünlerin muadillerini binlerce adet alıp(daha da uyguna mal edilmiş oluyor- ama kalitesi düşük)
(bu şekilde çalışan bir hırdavarcı tanıdığım da var şu anda bu alışveriş metoduyla 5 daire 4 araba 6 dükkan sahibi sadece son 4 yılda yaptı bunları bunlar sadece benim bildiklerim) bu şekilde getirip etiketini barkodunu kazıyıp yerli malı fiyatına rahatlıkla satıyorlar sıra onlara da gelir inşaallah vatandaşı kazıklamak neymiş görsünler.
Bu yapılan uygulama bence doğrudur (30 euro da çoktur 15 e çekilmelidir.) çünkü yerli üretici bu şekilde ki rekabetçi ve acımazsız uzakdoğu firmalarının karşısında ayakta durması imkansız
ondan sonra gençler yurtdışına kaçıyor iş yok vs bir sürü şey zincirleme geliyor adam mal üretiyor ama satamıyorsa niye çalıştırsın fazladan 3-5 kişi böyle devam ederse zaten yerli firmalar kapanıp uzakdoğu firmalarına mahkum kalınca onlarda gerçek fiyatlarını ortaya dökecekler şimdiki maksatları ülkelerin ticaret hacimlerini ele geçirmek için her yol mubah mantığı bazen maliyetinin altında bile kendi devlet teşvikleriyle çok kaliteli ürünleri satıyorlar amaçları ulusal ve uluslar arası, ülkemizdeki bazı nevi şahsına münhasır kişiler gibi küçük düşünmüyorlar.

Son düzenleme:
Hem iyi yanları var hem kötü. Vida bile Çin'den gelir oldu bu yönden üretim artar ama hakikaten ülke içinde üretilmeyecek bir parça için yurtdışına muhtaçsak kötü.

Hem iyi yanları var hem kötü. Vida bile Çin'den gelir oldu bu yönden üretim artar ama hakikaten ülke içinde üretilmeyecek bir parça için yurtdışına muhtaçsak kötü.
Üretim falan artmaz hocam. Aradaki vergi müşteriye fiyat artışı olarak yansır, bunu gören yerli üretim de fiyatları yukarı çıkartır, olur biter. Olan yine orta-alt direğe olur, görün izleyin.

Rekabet sınırlı düzeyde her zaman iyidir. 5 yıldır 5 tane süper markete diş geçiremeyenler bu fiyatlara mı hakim olacaklar.

Geri