150€ olan limit 30€ ya çekildi. Avrupa birliği ülkelerinden gelen ürünlerde vergi %30, diğer ülkelerden gelenler için %60 oldu.
15 gün sonra yürürlüğe girecekmis benim de siparişler inşallah 15 güne gelir%60 vergi nedir ya, sınırı 5 Euro vergisini de %90 yapında olsun bitsin.
Yaklaşık 1000tl üzerindeki ürünler gümrükten geçmeyecek.
Temudan mı sipariş verdiniz hocam?15 gün sonra yürürlüğe girecekmis benim de siparişler inşallah 15 güne gelir
Resmen yurtdışı alışverişi bitti hocam, 30 euro altı çok az şey var.Tamamen yasakladık deseler yeterli olurdu....
burada ki amaç kendine e ticaret işiyle uğraşıyorum etiketi yapıştırıp yurtdışından 1 dolara getirdiği ürünleri perakende veya toptan olsun farketmez 3-5 dolarlara satan ve altında son model arabalar en az 3-4 daire ve yazlığı olan vergi kaçırarak zenginleşen gizli milyon dolarlıkları patlatmak galiba.. yoksa tek tek vatandaşın getirttiğiyle çok bir şey etkilemez ekonomiyi.İnşallah geçicici bir uygulamadır. Ekonomimizin, 150 euroluk harcamaya bile, kota koyarak düzeleceğine inanmıyorum. Öncelikle petrol ihtiyacımızı öz kaynaklarımızdan karşılayarak; cari açığa son verip, yüksek faiz sarmalından kurtulmalıyız.
burada ki amaç kendine e ticaret işiyle uğraşıyorum etiketi yapıştırıp yurtdışından 1 dolara getirdiği ürünleri perakende veya toptan olsun farketmez 3-5 dolarlara satan ve altında son model arabalar en az 3-4 daire ve yazlığı olan vergi kaçırarak zenginleşen gizli milyon dolarlıkları patlatmak galiba.. yoksa tek tek vatandaşın getirttiğiyle çok bir şey etkilemez ekonomiyi.
gülmek iyidir hocam pozitif enerji verir tekrar okursanız tek tek sipariş verenler hedef değil zaten benim sınıf arkadaşım da bu işi yapıyor öğretmenlikten istifa etti aylık net kar cirosu 165.000 Euro idi 2 sene önce. Onun dediği bir tek ürünün fiyatını ve satışı fiyatını yazayım sana getirttiği ürünlerden bir tanesinin maliyeti ona 14 $ kendim satıyorum 80-85$ a demişti kendisine de e-ticaret uzmanı etiketi vermişti.güldüm sessizce..
vergi kaçıranı çinden 1 dolarlık ürün alanların içinde aramak da ne bileyim.
oysa vergi kaçıranların listesi daha geçen hafta çarşaf çarşaf yasaklanan mecrada dolaşıyordu.
Üretim falan artmaz hocam. Aradaki vergi müşteriye fiyat artışı olarak yansır, bunu gören yerli üretim de fiyatları yukarı çıkartır, olur biter. Olan yine orta-alt direğe olur, görün izleyin.Hem iyi yanları var hem kötü. Vida bile Çin'den gelir oldu bu yönden üretim artar ama hakikaten ülke içinde üretilmeyecek bir parça için yurtdışına muhtaçsak kötü.