Zümre Kararı ile Programlama dilini değiştirmek

Kodla Büyü

sevincaltunel

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli zümrelerim başlıkta açtığım gibi Zümre Kararı ile Programlama dilini veya kullanılan paket programı değiştirmek mümkün mü? Özellikle mobil uygulamalar ve grafik animasyon gibi dersler için soruyorum

Son düzenleme:
Bir açıdan tabiki de haklısınız ama ben çocuklara faydalı olsun isterim yaptığımız işin çok ağır geliyor bazı dersler çocuklara yani bişey öğrenemeden seneyi bitiyorlar üstüne üstlük bir şekilde geçiyorlar

Biz Mobil uygulamalarda Android stüdyo + Java dili, grafikte de photoshop 2015+ After effect 2015 ile devam ediyoruz çok bi sıkıntı yok pc ler kaldırıyor ve çocuklar anlıyor.

Müfredatta, öğretim programında programın adımı yoksa kazanım mı var?

Hocam, Bilişim Teknolojileri alanı çerçeve öğretim programı incelendiğinde açıkça program ismi yazılmamasına rağmen derslerin kazanım ve konular incelendiğinde meslek.eba.gov.tr deki kitapla bire bir uyumlu olduğu görülmektedir. Kitaplarda açıkça program isimleri verilmiş.
ÇÖP deki 16. madde de kazanımların tamamının verilmesi gerektiği sadece uygulama faaliyetlerinin zümre kurulu tarafından değiştireleceği yazılmış. Eski modüler sistemde bu işler(ders saati,verilecek kazanımları vb.) daha çok zümrelere bırakılmıştı ama yeni müfredatta dersler, ders saatleri gibi konular sabitlenmiş ve akreditasyon sağlanmış. Ayrıca yeni sistemde artık nakillerin tüm sınıf kademelerinde olduğu düşünülürse şahsi kanaatim uygulama birliği adına kitapla uyumlu programların kullanılması. Eğer donanım konusunda sıkıntı yaşanıyorsa da en azından eski sürümlerin kullanılması. Tabi bu benim fikrim yine de mesleki ve teknik eğitim genel müdürlüğünde görüş alınabilir.

1675508457027.png

Yılmaz Yalçın hocamın dedikleri doğru. Modüler sistemde modül seçme ve içerik tespitinde zümre insiyatifi kısmen vardı. Ancak bu sistem işlemedi. Artık ders içerikleri sabit ve değişiklik yapılmıyor. Zaten nakil olan öğrenciler bu konuda ciddi sıkıntı yaşar. Nakiller de Yeni sistemde daha fazla ve her sınıf seviyesinde yapıldığı için içerik değişikliği sıkıntı yaratabilir.

Bence uygulama ya da dil zümre kararınca değiştirilebilir. Önemli olan benzer aşamalardan geçerek sonuçta elde edilen ürün ve dolayısıyla elde edilen kazanımdır. Dil ya da uygulama bir araçtır, amaç değil.

Sizlerde nasıl bilmiyorum arkadaşlar
bizim öğrenciler özellikle mobil uygulamalar dersinde eğer ellerinde yapılacak örnek uygulamanın tasarımı ve kodları varsa çok güzel yapıyorlar. ama kendileri birşeyi sıfırdan oluşturacaklarsa ve ellerinde nasıl yapılacağı yoksa tasarımı yapabilseler de programlama kısmı hepsine ağır geliyor. sorun bizde mi bilmiyorum bazen çok huzursuz oluyorum.
bu sorun aynen web tabanlı dersinde de var.
sizlerde nasıl oluyor merak ediyorum doğrusu

Sizlerde nasıl bilmiyorum arkadaşlar
bizim öğrenciler özellikle mobil uygulamalar dersinde eğer ellerinde yapılacak örnek uygulamanın tasarımı ve kodları varsa çok güzel yapıyorlar. ama kendileri birşeyi sıfırdan oluşturacaklarsa ve ellerinde nasıl yapılacağı yoksa tasarımı yapabilseler de programlama kısmı hepsine ağır geliyor. sorun bizde mi bilmiyorum bazen çok huzursuz oluyorum.
bu sorun aynen web tabanlı dersinde de var.
sizlerde nasıl oluyor merak ediyorum doğrusu
Birebir aynı sorunu yaşıyoruz hocam maalesef

Geri