zorunlu iş güvenliği kursu

Kodla Büyü

missilver

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
505
arkadaşlar okulumuzda zorunlu işgüvenliği kursu düzenliyorlar öğretmenlere. 5 gün akşam saat 17:30'dan 21:00'e kadar.
böyle bir şey yapmaya hakları var mı? Kursa katılmamızın zorunlu olduğu söyleniyor böyle bir durumda ek ders üzreti ödemeleri gerekmez mi? bu kurs sizlerin olduğu illerde yapılıyor mu? uygulama nasıl oluyor? yardımcı olur musunuz?
 
Bizde sadece Müdür ve Yardımcılarına yapıldı. Haftaiçi 3 gün saat 13 ile 16 arası olmuştu.
 
hocam biz de tüm öğretmenler zorunlu olacak ve okula gelip okulda yapacaklar. yasal mıdır ki bu
 
Hocam ilçedeki tüm öğretmenlere veriyorlar 2 gün. yarın saat 9 da başlıyor. 14.30 da bitiyor.
Ne gerek var. Tamamen sorumluluğu üzerinden atıyorlar. Herhangi bir olay olursa bundan sonra sen de sorumlu olacaksın. Canını okuyacaklar. Özellikle okul nöbeti tutuyorsan.
İl kütahya katılım zorunlu
 
hocam bu is güvenligi 5 yilda bir almak zorunlu.oyle ya da boyle.kursun 5 yil gecerliligi var.k.maras ta da ters devrede butun ogretmnlere kursu aldirdilar.hatta hala devam ediyor
 
5 yılda bir tehlike sınıfına göre değişen eğitim süreleri var. genelde 8 saat oluyor. alınması gerekiyor. ayrıca temmuzdan sonra zorunlu olacak.
 
Re: Ynt: zorunlu iş güvenliği kursu

İşyeri güvenliğinden işyeri yöneticisi sorumludur. Yani varsa bir kurs, İdareciler ve atölye Şefleri bu eğitimleri almalı diye düşünüyorum...


☆☆☆Türk -Japon kürek yarışı☆☆☆

Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi.
Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu.
Türk Takımında ise 2 kişi kürek çekiyor, 3 kişi şeflik 3 kişi müdürlük yapıyor 1 kişi de dümeni kullanıyordu.
Her iki takımda, performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçti.
Büyük gün geldi ve iki takımda, kendini hazır hissediyordu. Japonlar yarışı bir kilometre farkla kazandılar...
Yarış sonrası Türk takımı çok sarsılmıştı.Türk Şirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi.
Yapılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu düzenlenen raporlara göre hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi.
Çözüm olarak yönetimdeki düzeni güçlendirmek için 1 genel müdür atandı, ve sandaldaki ağırlığı dengelemek için kürekçi sayısı da 1 e indirildi.
Japonlara yeni bir yarış teklif etme kararı alındı.
9 kişilik Türk takımı Japonlarla bir yarış yapmak üzere yeniden yapılandı.
Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu.
Türk Takımında ise yeni yapılanma şekli şöyleydi,
1 Genel müdür
3 Bölgesel müdür
3 Dümen şefi
1 Dümenci
1 Kürekçi
İkinci yarışı Japonlar iki kilometre arayla kazandılar.Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçti. Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu,müdürlere ve diğer personele sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verildi.
 
missilver hocam eğitimi mesai saatleri içinde vermesi gerekiyor. Ayrıca zorunlu ve tehlike sınıfına göre 2 ve 3 yılda bir tekrarlanır.
 
eko9' Alıntı:
hocam bu is güvenligi 5 yilda bir almak zorunlu.oyle ya da boyle.kursun 5 yil gecerliligi var.k.maras ta da ters devrede butun ogretmnlere kursu aldirdilar.hatta hala devam ediyor

Su an iş güvenliği seminerinden yazıyorum. Anlatan arkadaş 3 yıl geçerli olacak dedi. 5 yıl degil galiba.
 
Sanki bir flüoresan lamba, öğrencinin tepesine düşerse sorumlusu öğretmen
Sanki bir dolap düşerse ve öğrenci ezilirse, duvara kelepçe ile bağlı değilse, sorumlusu öğretmen :mrgreen:
Koskocaman bir tatil var. :+1:
Donanımlı idarecilerimiz. gezsinler tüm okulu ve sınıfları Derslik, merdiven, koridorlar ve bahçedeki güvenlik tedbirlerini alsınlar
 
hocam mesai saatleri içerisinde olması gerekir. Arkadaşlar mevzuata uygun eğitim vermiyorlar. İleride iş müfettişleri sıkıntı yaratabilir. Çalışan olarak tüm öğretmenler bu eğitime katılmak zorunludur. Bu eğitimi almak sorumluluğu tamamen öğretmenlere atmak değildir. İdareci bunun yanında acil durum planı, risk analizi gibi proaktif yaklaşımlarla iş yerinde çalışmalar yapması gerekmektedir. Eğitim iş güvenliğinin bir parçasıdır. Bizim burada mesai saatleri içerisinde yapılıyor. Gitmediğiniz takdirde size neden gitmediniz diye hesap soramaz. "ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA" yönetmeliğin 8.maddesine istinaden gitmeyebilirsiniz.
 
Mebin yaptığı hiz içi kursları bir nevi işe başlarken verilmesi gereken eğitimleri yasak savmak için biz yaptık demek için yapıyorlar. Çalışana verilen eğitimler çalışma süreleri içindedir dolayısıyla mesai saatinin dışında olmamalı yada fazla mesai ücreti ödenmeli kanaatimce. Kafanıza takmayın hangi iş planlı programlı düzgün oluyorki alışın burası Türkiye. Ben böyle teselli oluyorum.
 
sendikalar bu işin içine girse ödeme alınır hocam. Mesai saatleri dışında yapılan eğitimler için ücret ödenmesi gerekir.
 
bizde aldık akşam 17:00ile 19:00 arasında idi ama erken bırakıyorlar merak etme .. önce idarecilere verildi daha sonra öğretmenlere ve diğer çalışan elemanlara kadar herkes aldı..
 
Geri
Üst