E-sınav uygulama izleme sorumlusu

Kodla Büyü

whitetiger0006

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
408
Arkadaşlar E-sınav da uygulama izleme sorumlusu olarak görevlendirilmişim. Bu kursa çok önceden katıldığım için neler yapacağımızı unuttum. Bilen arkadaşlar yazabilir mi?
 
Hocam sistemi açarak mebbis şifrenle giriş yapıyorsun . Ardından Başkan ve gözetmene giriş yaptırıyorsun. Adayları sınıfa Başkan ve gözetmen alır kimlik kontrollerini yapar. Sen bu arada sistemden soruları çekersin. Sınav saatini beklersin. Adaylara nelere uymaları gerektiğini anlatır vakti gelinci sınavı başlat dersin. Sınavı biten kişinin sonuç Belgesi çıkar ona bunu imzalatırsın, ayrıca sistemden daha önce çıkardığın aday kontrol listesini de imzalatırsın. Adayların mtsk sınav girişi belgelerini zarfa koyarsın . Ayrıca tüm adayların sınav sonuç belgelerini de imzalatarak zarfa koyarsın. Herhangi bir özel durum olursa sistemde tutanağa işlersin . Sınavda son aday bittiğinde sistem 2 tane tutanak çıkarır. Bunları da görevlilerle imzalayıp birini zarfın içine diğerini zarfın üstüne yapıştırarak kapatırsın
 
Hocam bu konuyla alakalı bir arkadaş bana özel mesaj atıp sormuştu. Bende aklıma gelenleri aşağıdaki gibi sıralamıştım sizinle de paylaşmış olayım..

Sınav saatinden yarım saat önce orada olmanız yeterli. Ama ilk gidişte bi 45dk önce falan gidin siz yinede. Sınav binasına geldikten sonra;
1. Eğer ki ilk oturum ise yönetici bilgisayarını ve diğer sınava girecek adayların bilgisayarlarını açıyorsunuz.
2. Yönetici bilgisayarının masa üstünde e-sınav bağlantı kısa yolunu açıp gelen ekrandan sınav kurallarını okudum uyarısının başındaki tiki tıklayıp sisteme giriş diyoruz ve yüz tanıma yaparak sınav yönetim ekranına giriş yapıyoruz. (Yüz tanıma sisteminde sıkıntı yaşamamak için mebbis personel fotoğrafınızın güncel olmasına dikkat edin.) Diğer görevliler de (Salon Başkanı ve Gözetmen) aynı şekilde giriş yapıyorlar.
3. Giriş yaptıktan sonra yazıcıdan sınava gireceklerin imza listesi otomatik olarak çıkar. Aynı zamanda sisteme giriş yaptığınızda öğrenci bilgisayarlarının ekranına o bilgisayarda sınava girecek olana adaya ait fotoğraf ve kimlik bilgileri gelecektir. (Öğrenci bilgisi gelmeyen bilgisayar olursa o bilgisayarı yeniden başlatın büyük ihtimalle sorun çözülecektir.)
4. Sınavdan 15 dk önce salon başkanı bina dışında gerekli uyarıları yapar ve sınava girecekleri bilgilerini kontrol ederek içeri alır. Gözetmen ise salon girişinde elinde sınava gireceklerin listesiyle bekler ve gelen adayların kimlik bilgilerini bir kezde o kontrol ettikten sonra elindeki listeden o adayın hangi bilgisayarda sınava gireceğine bakar ve adayı yönlendirir.
5. Yüz tanıma sistemi çalıştığı için yerine oturan adaylardan kısa süreli olarak maskelerini indirmelerini ve ekrana bakmalarını istersiniz. Yüz tanımadan geçen (60 ve üzeri) adayları uyarıp tekrardan maskelerini takmalarını söylersiniz. Yüz tanımadan geçmeyen adaylar için ise aday fotoğrafının üzerine tıklayıp fotoğrafını kurs bilgilerinden getir seçeneği ile tekrardan tarama yaptırabilirsiniz. Bu şekilde yaptığımda genelde adaylar yüz tanımadan geçiyorlar. Bunlara rağmen yüz tanımadan geçmeyen aday olursa sınav giriş belgesi ve kimlik kartındaki fotoğrafla adayı karşılaştırırsınız. Eğer ki adayın kendisi olduğu yönünde bir kanaat oluşmuşsa sınav başladıktan sonra tutanağa; "..... kimlik numaralı aday yüz tanıma sisteminden geçememiş fakat yapılan kontrollerde adayın kendisi olduğu anlaşılmıştır." şeklinde not düşüp tutanağı kaydedersiniz. Yapılan kontrolde adayın kendisi olmadığı yönünde bir kanaat oluşursa joker aday tespit adımlarına geçersiniz.
6. Sınavın başlamasına 5 dk. kala Uygulama ve İzleme sorumlusu olarak siz sınavda adayların uyması gereken kuralları okursunuz.
7. Salon başkanı adayların sınav giriş belgelerini sınav başlamadan önce toplar.
8. Uygulama izleme sorumlusu olarak Sınav saati geldiğinde SINAVI BAŞLAT butonundan sınavı başlatırsınız. (Eğer ki sınav saatinden önce tüm adaylar salonda yerlerini almışsa sınav kurallarını okuyup sınav saatinden önce de sınavı başlatabilirsiniz.)(E-sınavın ilk uygulanmaya başladığı yıllarda kural bu şekildeydi fakat artık sınav saatinden önce sınavı kesinlikle başlatmıyoruz.)
9. İlk aday solandan çıkana kadar sınava gelen kişileri salona alabilirsiniz. Eğer ki adaylardan birisi çıkmışsa salona sonradan gelen aday alınmaz. İlk aday sınavdan çıktıktan sonra gelmeyen aday olmuşsa fotoğrafının üzerine tıklayıp aday sınava gelmedi kısmını işaretlemeniz gerekiyor.
10. Aday sınavını bitirdiğinde yazıcıdan otomatik olarak sorulara vermiş olduğu yanıtların çıktısı gelecektir. Adaya bu çıktıyı imzalatıp alıyorsunuz ayrıca sınavını bitiren adaya imza listesinden isminin karşına imza attırıyorsunuz.
11. Sınavda bir aksaklık yaşanırsa tutanağı SINAV İŞLEMLERİ butonuna tıklayarak yazabilirsiniz.
12. Tüm adaylar sınavı bitirdiğinde ya da süre tamamlandığında iki adet SINAV TUTANAĞI çıktısı yazıcıdan otomatik çıkacaktır. Bunları sizle birlikte, salon başkanı ve gözetmenin de imzalaması gerekiyor. (Çıkmazsa SINAV İŞLEMLERİ butonuna tıklayıp oradan manuel olarakta yazdırabilirsiniz.)
13. Aday yoklama imza listesi, Sınav giriş belgeleri, Adayın sınav bitiminde çıkan ve adaya imzalattığımız cevap kağıdını ve son olarak 2 adet TUTANAĞI size verilen zarfa koyup Bina Sorumlusuna teslim ediyorsunuz.
14. Eğer ki son oturumda görevli iseniz; Ana bilgisayarı ve öğrenci bilgisayarlarını kapatıyorsunuz.

Aklıma gelenler bunlar hocam.

Umarım faydalı olmuştur.
 
Son düzenleme:
Eğitim veren arkadaşımız kendi notlarını paylaşmıştı bizimle. Buraya koyarsam sanırım daha çok kişi yararlanır.
 

Ekli dosyalar

  • 6.jpg
    6.jpg
    130.4 KB · Görüntüleme: 8,344
  • 5.jpg
    5.jpg
    167.2 KB · Görüntüleme: 8,026
  • 4.jpg
    4.jpg
    132.8 KB · Görüntüleme: 8,060
  • 3.jpg
    3.jpg
    167.9 KB · Görüntüleme: 7,694
  • 2.jpg
    2.jpg
    166.3 KB · Görüntüleme: 7,596
  • 1.jpg
    1.jpg
    180.1 KB · Görüntüleme: 7,500
Özet; kendi izlenimlerim sonucunda edindim:
1-Sınav salonuna girdiğinde Kios - Yazıcıyı kontrol et.
2-öğretmen bilgisayarını aç mebbis ile sisteme giriş yap. (masaüstündeki uygulamayı biliyorsunuz zaten burdan. Sizden sonra da ekrandaki görevli girişinden arkadaşlar giriş yapsın.. içlerinden bazısı saate kafasını takıyo.. hocam ben bi saat erken geldim de sen niye bizi sisteme dahil etmedin)
3-sınava 15-20 dk kala gelen arkadaşlara rica et, tüm tabletler yeniden başlasın. (açık tabletler sıkıntı çıkarabiliyor)
4-sınava gireceklerin listesi sisteme girdiğinde otomatik çıkıyor bunu başkana ver okuyarak içeri alır. diğer rkadaş kimlik kontrolü yapar.
5-hatırlatmaları yap. ekranda var zaten kaç soru kaç dakika, şık değiştirdiklerinde ileri geriden birini yapmaları gerektiği, ekranı ilk açtıklarındaki bilgileri kontrol etmelerini okudum onaylıyorum ile sınava gırmeleri gerektiğini, sürenin yukarda olduğunu, bittiğinde sınavı bitir i tıklamalarını imza kağıdına ve cevap anahtarlarına imzalarını atmaları gerektiğini, bir sorun olduğunda sessizce el kaldırmalarını yardımcı olunacağını gerekli hallerde ek süre verileceğini. sınavın tam zamanında başlayıp, ilk bitiren olana kadar geç kalanların alınacağı gibi. sınav bitiminde kiosdan ya da esınav meb.gov tr adresinden sınav sonucunu alacakları söylenir.
6- gözetmen ya da başkan girip evraklarını toplar
7-tam saatinde sınav başlar
8- kişiler sınavları bitirdiğinde bitirenin cevap kağıdı en son bitiren olduğunda da tutanaklar otomatik yazdırılır. o yüzden ilk bitiren olduğunda gelmeyen resimlere tıklayarak gelmediğini işaretlemeniz gerekir.
9- Ek süre verseniz dahi sistem tabletin bağlı kaldığı süreyi otomatik hesaplar. benim 5 dakika verdiğim vatandaşa ekranda 5 dk gözükmesine rağmen sistem 3 dk verdi ve süre sonunda otomatik bitirdi.
Adaylar imzalarını atar, kios sandalyesinde başkan; bağırmamaları sessizlik vb konularda destek olur. aday tc sini kodlayarak notunu öğrenir.
10- imza listesi, sistemden çıkan tutanak ve cevap kağıtları ile giriş belgeleri zarflanarak hafta içi milli eğitime teslim edilir.
11- Açık tablet var ise mümkünse kursiyer imzasını attıığnda kapatılır.

HATALAR ve KARŞILAŞILAN SORUNLAR
1-birisi soruların 38-39-40 aralığında gidip geldiğini söyledi. Gittim gerçekten öyle. kapattım açtım ek süre verdim. Sorun yine devam ediyordu. Nasıl yapmış bilmiyorum ama sistemi açar açmak en son soruya gidiyor adam.. siz kapatıp açmak yerine birinci soruna basın alttan.
2- birisi hiç okuma yazma bilmiyor. çağırıp soruyu anlatmanızı istiyor, aldanmayın. sınav bitti yarısını daha bitirememişti.
3- sisteme bağlanmaya çalıştığını iddia eden beyaz ekranlar için yapacak bişey yok. sınav başlamadan bunları kapatıp yeniden açın, mümkünse sınavı onlar da açıldığında başlatın.. sınav başladıktan sonra bu uyarı olmuyor.. ancak varsa kapatıp açmak bu işi en az iki kez yaptı iseniz ek 1 dk vermek en mantıklısı.
4- ikinci oturumda görevliydim. 1.oturumdaki arkadaş sistemin sık sık kilitlendiğini söyledi.. tahminim cts günüydü ve ilk oturum onundu.tahminim tabletler hafta boyu açık kalmıştı. kapatıp açtım.. mümkünse kişiler kalktığında kapatın.
5- bir hafta 6 oturum vardı. hiç kimse sınav yapamadı. çünkü sunucuya sorular düşmemiş. Mebbis ile girdiğimizde sınav görevi atanmamıştı.

Velhasıl kelam Puan 200.. Sistem henüz oturmadı... dileyen başvursun.. güzel ücret veriyor ama, açık öğretim daha güzel. Biz ilk kurbanlarıyız. sistem açılacak diye 3 saat bekledik. işin ilginç tarafı. güzel bir proje yapmışsın etmişsin. altyapıyı bilen yok. senin taş çatlasın 6-7 sınav merkezin vardır ülkede.. ve bu merkezlere insanlar uzak yerlerden vs geliyor, çalışanlar izin alıyorlar. En azından iletişim var mı yk mu, sorular havuza düştü mü vs diye kontrol edemez misin...
 
kaç para alıyor 90 km mesafe var başvursammı bugün son gün karar veremedim. araba yakacak zaten 100 lira yicez içicez borçlu çıkmayalım sonra
 
mse' Alıntı:
Özet; kendi izlenimlerim sonucunda edindim:
1-Sınav salonuna girdiğinde Kios - Yazıcıyı kontrol et.
2-öğretmen bilgisayarını aç mebbis ile sisteme giriş yap. (masaüstündeki uygulamayı biliyorsunuz zaten burdan. Sizden sonra da ekrandaki görevli girişinden arkadaşlar giriş yapsın.. içlerinden bazısı saate kafasını takıyo.. hocam ben bi saat erken geldim de sen niye bizi sisteme dahil etmedin)
3-sınava 15-20 dk kala gelen arkadaşlara rica et, tüm tabletler yeniden başlasın. (açık tabletler sıkıntı çıkarabiliyor)
4-sınava gireceklerin listesi sisteme girdiğinde otomatik çıkıyor bunu başkana ver okuyarak içeri alır. diğer rkadaş kimlik kontrolü yapar.
5-hatırlatmaları yap. ekranda var zaten kaç soru kaç dakika, şık değiştirdiklerinde ileri geriden birini yapmaları gerektiği, ekranı ilk açtıklarındaki bilgileri kontrol etmelerini okudum onaylıyorum ile sınava gırmeleri gerektiğini, sürenin yukarda olduğunu, bittiğinde sınavı bitir i tıklamalarını imza kağıdına ve cevap anahtarlarına imzalarını atmaları gerektiğini, bir sorun olduğunda sessizce el kaldırmalarını yardımcı olunacağını gerekli hallerde ek süre verileceğini. sınavın tam zamanında başlayıp, ilk bitiren olana kadar geç kalanların alınacağı gibi. sınav bitiminde kiosdan ya da esınav meb.gov tr adresinden sınav sonucunu alacakları söylenir.
6- gözetmen ya da başkan girip evraklarını toplar
7-tam saatinde sınav başlar
8- kişiler sınavları bitirdiğinde bitirenin cevap kağıdı en son bitiren olduğunda da tutanaklar otomatik yazdırılır. o yüzden ilk bitiren olduğunda gelmeyen resimlere tıklayarak gelmediğini işaretlemeniz gerekir.
9- Ek süre verseniz dahi sistem tabletin bağlı kaldığı süreyi otomatik hesaplar. benim 5 dakika verdiğim vatandaşa ekranda 5 dk gözükmesine rağmen sistem 3 dk verdi ve süre sonunda otomatik bitirdi.
Adaylar imzalarını atar, kios sandalyesinde başkan; bağırmamaları sessizlik vb konularda destek olur. aday tc sini kodlayarak notunu öğrenir.
10- imza listesi, sistemden çıkan tutanak ve cevap kağıtları ile giriş belgeleri zarflanarak hafta içi milli eğitime teslim edilir.
11- Açık tablet var ise mümkünse kursiyer imzasını attıığnda kapatılır.

HATALAR ve KARŞILAŞILAN SORUNLAR
1-birisi soruların 38-39-40 aralığında gidip geldiğini söyledi. Gittim gerçekten öyle. kapattım açtım ek süre verdim. Sorun yine devam ediyordu. Nasıl yapmış bilmiyorum ama sistemi açar açmak en son soruya gidiyor adam.. siz kapatıp açmak yerine birinci soruna basın alttan.
2- birisi hiç okuma yazma bilmiyor. çağırıp soruyu anlatmanızı istiyor, aldanmayın. sınav bitti yarısını daha bitirememişti.
3- sisteme bağlanmaya çalıştığını iddia eden beyaz ekranlar için yapacak bişey yok. sınav başlamadan bunları kapatıp yeniden açın, mümkünse sınavı onlar da açıldığında başlatın.. sınav başladıktan sonra bu uyarı olmuyor.. ancak varsa kapatıp açmak bu işi en az iki kez yaptı iseniz ek 1 dk vermek en mantıklısı.
4- ikinci oturumda görevliydim. 1.oturumdaki arkadaş sistemin sık sık kilitlendiğini söyledi.. tahminim cts günüydü ve ilk oturum onundu.tahminim tabletler hafta boyu açık kalmıştı. kapatıp açtım.. mümkünse kişiler kalktığında kapatın.

hizmetiçi eğitim kursu vardı, başvursam mı başvurmasam mı diye düşünüyordum..şunları okuduktan sonra hayatta başvurmam :lol:
 
yildiray75' Alıntı:
kaç para alıyor 90 km mesafe var başvursammı bugün son gün karar veremedim. araba yakacak zaten 100 lira yicez içicez borçlu çıkmayalım sonra

121 TL görev ücreti ödenir hocam :D
 
Uygulama izleme sorumlusu olmak için nasıl başvuracağız mebbise baktım böyle bir başvuru seçeneği yoktu (çalıştığım ilde e-sınav sistemi mevcut.)
 
btr23' Alıntı:
Uygulama izleme sorumlusu olmak için nasıl başvuracağız mebbise baktım böyle bir başvuru seçeneği yoktu (çalıştığım ilde e-sınav sistemi mevcut.)

Hocam Hizmet içi eğitimini aldıysanız size U.İ.S. olarak görev çıkar. Sınav hizmetlerinden e sınav yazan yerdeki oturumları işaretlemeniz yeterli. Eğer kurs almadıysanız normal gözetmen ya da salon başkanı olarak görev çıkar.
 
Hocam Hizmet içi eğitimini aldıysanız size U.İ.S. olarak görev çıkar. Sınav hizmetlerinden e sınav yazan yerdeki oturumları işaretlemeniz yeterli. Eğer kurs almadıysanız normal gözetmen ya da salon başkanı olarak görev çıkar.
hocam bu kursa nasıl katılacağız hizmetiçi şeklinde mi
 
Bana resen çıktı hocam. Yani kurs açılacağına dair bilgim de başvurum da yoktu. Il koordinatorleri ile görüşüp bilgi alabilirsiniz bence.
 
E-Sınav uygulama izleme sorumlusu olarak görev almıştım ancak ücretler yatmadı, yılbaşı olduğu için gelecek yıla devretmez diye düşünüyorum. Yılbaşından önce yatar mı acaba?
 
E-Sınav uygulama izleme sorumlusu olarak görev almıştım ancak ücretler yatmadı, yılbaşı olduğu için gelecek yıla devretmez diye düşünüyorum. Yılbaşından önce yatar mı acaba?

hocam geçen yıl ceza yedim ve 1 yıldır sınav çıkmadığı için puanım baya düşük kaldı, ceza kalkınca da puan eşitlenene kadar er hafta sınav çıkıyor ( şimdilik 6 hafta oldu ) bu sınavın ücreti hep geç yatıyor, gelecek yıla devretmeme ihtimali var mı?
 
Geri
Üst