fatih yazıcısını ağda bulamıyoruz

Kodla Büyü

recepata

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
511
bilişim sınıfında bilgisayarımız 192.168.23.150 gibi ip alırken,


yazıcı 192.168.7.201 gibi ip alıyor, yazıcıyı ağda bulamıyorum, nasıl ekleyeceğim.
 
hocam yanlış bilmiyorsam ip deki 3. grup 1 den 8 kadar idari prizlerden internete çıkıyorsan alırsın. 23 idari değil muhtemelen. benim de başımda böyle bi durum var. erisim@eba.gov.tr ye mail atın hemen ilgileniyorlar.
 
1. yazıcıyı ağ kablosu ile okul ağına dahil edeceksin. yani müdür bilgisayarına usb ile değil ağ kablosu ile fatih ağına dahil olacak.
2. yazıcının üstündeki menülerden yazıcı ayarlarından ip adresini öğreniyorsun. (kullanıcı adı ve şifre kullanım kılavuzunda olması lazım internette modelini aratıp bulursun. pdf)
3. Ekleyeceğin tahta veya pc veya laptop dan denetim masası - donanım ve ses - aygıtlar ve yazıcılar - yazıcı ekle diyorsun. Açılan sayfada "istediğim yazıcı listelenmiyor" seçeneğinden "TCP/IP adresi kullanarak yazıcı ekle " seçiyorsun. Açılan pencereden "Ana Bilgisayar Adı veya IP Adresi" kısmına A3 yazıcısının İP adresini giriyorsun. İleri dediğinde bulması ve driver ı nı kendisi otomatik yüklemesi lazım.

Yukarıda özet olarak yazdığım adımların daha ayrıntısını bu forum sitesinde bbnet de "fatih yazıcısını ağdan tanıtma" "fatih ..... model yazıcıyı ağdan yazdırma" şeklinde konular vardı. Aratırsan daha faydalı bilgiler öğrenebilirsin. kolay gelsin.
 
Yaziciya manuel olarak 192.168.0.2 ile 0.20 arasi bir ip verin alt ag 255.255.248.0 olsun gecit ise 192.168.0.1 bu şekilde dener misiniz ?
 
Fatih yazıcısında denemedim ama arkadaşlar diğer yazıcıları ağda paylaşma şeklinde deneyebilirsiniz. Tabi ki ben usb kablosuyla paylaşma şeklinde anlatacağım.Yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın ortak ağa katılmış olması gerekiyor.Ortak ağ oluşturulduğunda kendi bir parola atıyor isterseniz kolay hatırlamak için bu parolayı değiştirebilirsiniz.Daha sonra ortak ağ ayarlarından yazıcı paylaşımını açıyorsunuz.Yazıcıyı görmesini istediğiniz bilgisayarlarda bu ağa katılmanız gerekiyor.Tabiki bu ortak ağ parolasını girmelisiniz.Parolayı kabul ederse aynı ağa dahil olmuşsunuz demektir.Daha sonra aygıtlarda bu yazıcı görünür hale gelecektir.Kendisi otomatik olarak driverini yükleyip yazıcı kullanır hale geliyor.Ama yazıcı kullanılır olabilmesi için yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın açk ve uyku modunda olmaması lazım.
 
Hocam swithlerin portları farklı Nertwork Idlerle farklı alt ağlara bölünmüş durumda. Bilgisayarın switchdeki kablosunu yazıcı ile aynı sırada olan portlara takarsanız aynı İpyi verir ve bağlanırsınız. Eğer yazıcıyla aynı Ipyi veren port kalmamışsa Yeğitek'i arayın bir portun Network Idsini de yazıcının portuyla aynı yapsınlar ve siz de oraya pc'den gelen kabloyu takar ve yazıcıyla aynı Network Id ıpsini alırsınız. Yani uzaktan yapıyorlar.
 
Peki hocam akıllı tahtalardan ağ yazıcısına dosya göndermek için ne yapmamız gerekir? Akıllı tahtalar da ağ yazıcısı görmüyor
 
Geri
Üst