Aynı ağda paylaşıma açılmayan dosyaya erişelebilir mi?

Kodla Büyü
Mesajlar
1,464
Aynı ağda iki kullanıcıda da win 7 kurulu.

1.makine modeme ve diğer bilgisayarın ip adresine mac adresine erişebiliyor.Bu makine diğer bilgisayardaki dosyalara erişebilir mi? Paylaşıma açmadığı için kesinlikle erişemez mi?
 
hocam aynı ağda dosyalarınız paylaşıma açmişsanız erişebilir diğer türlü sadece default olarak paylaşılan resimler vs yazıcalar gözükür,modem vs. diye biliyorum .

eğer paylaştığınız dosyanızı sizden başka kimse görmesin derseniz de burada bahsedilen yolu kullanabilirsiniz.
http://www.btnotlari.net/ag-uzerinde-gi ... ni-yapmak/
 
Xp de yapıyoduk bunu ama tam hatırlamıyorum nasıl yapıldığını $\ip_adresimiydi \$ ip miydi tam hatırlamıyorum. ayrıca win7 de çalışmayabilir de.
 
Hocam paylaşıma açılmayan dosya, ağdan erişilemez, tabii ki normal yollarla, windowsun açıklarını kullabiliyorsanız neden olmasın.
 
btnotlari.net adresinde link paylaşmışsınız paylaşılan dosyayı sizden başkası görmesin diye. site yayından kalkmış göremedim
hocam site kapali o açıdan dedim sorun ne die burdan yazalım yardımcı olmak için .. anladım kadarıyla aynı ağda paylaştığınız klasörü sizden başkası görmesin istiyorsunuz yapmanız gereken paylaştığınız klasörün isminin sonuna $ işareti koymanız.

örnek : klasöre sağ tık özellikler - paylaşım - gelişmiş paylaşım - bu klasörü paylaş ve oradan isim verin sonuna klasöradı$ bu şekilde işaret koyun.
Daha sonra ağdan kendi klasörünüze bakmak için \\bilgisayarınızın adı \ hangi bölümde ise yolunu belirtin
 
Geri
Üst