formatlanamayan usbler için ne yapabiliriz ??

Kodla Büyü

bellagio

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
547
Kolay gelsin arkadaşlar...

Formatlanamayan hatta bilgisayara takılınca hiç görülmeyen usb bellekler için neler yapılabilir.Birçok program denedim ama sonuç alamadım.
 
Hocam bende de aynı durum oldu komut isteminden çözdüm. Youtube ta videolar var yardımcı olacaktır
 
Arkadaşlar bende de aynı sıkıntı var USB görünüyor içindeki dosyaları okuyabiliyor ama ne içindeki dosyaları silebiliyorum ne de belleği biçimlendirme biliyorum. Biçimlendirme yap dediğimde flash yazmaya karşı korumalı diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
 
Hi level ve sundisk gibi markalarda oluyor. Her yolu denediğinizde olmuyorsa içindeki çipin programıyla alakalı. Bir aralar forum.donanımda bu programın yüklenmesiyle alakalı bilgi paylaşılmışt.
 

Kısaca anlatayım. Flash belleğinize bu işlemi bir kere yaptığınızda, windows’un disk yönetimi kısmında flash bellek ve cd-rom sürücüsü tamamen ayrı gözükmektedir. Yani siz flash belleği formatlamak istediğinizde, yalnızca ayrılmış olan kısmı formatlayabiliyorsunuz, diğer kısma dokunamıyorsunuz. Bazı arkadaşlar fdisk, ya da belleğin tüm bitlerini sıfırlama gibi önerilerde bulunacaklardır fakat bu yönetmlerin hiçbiris işe yaramıyor. Aylarca bu iş için uğraştım fakat bir sonuca ulaşamadım. En sonunda bir site buldum ve orada belirtilen yöntem ile flash belleğimi yeniden kazandım :) Bu sitenin linkini aşağıda vereceğim. Şimdi gelelim işlemin nasıl yapılacağına.

Öncelikle https://www.dropbox.com/s/92tjbg04faks16b/usbdeview.zip?dl=0 adresindeki uygulamayı indirmemiz gerekiyor. Her ihtimale karşı upload ettim fakat yazı sonunda uygulama ana sayfasının linkini de vereceğim. Bu uygulama bize flash belleğimizle ilgili detaylı bilgi verecek. Uygulamayı indirdikten sonra flash belleğinizi bilgisayarınıza takın ve çıkan ekrandan belleğinizi bulun. Sonrasında ise detay kısmında belleğe ait vendor ve product id değerlerini bulacağız.


Sonrasında ise http://flashboot.ru/index.php?name=iflash&pagenum=1 (http://flashboot.ru/iflash/) adresine giriyoruz. Site Rusça fakat arama yapacağımız kısımlar zaten belli :) Bulmuş olduğumuz vendor ve product id değerlerini girerek arama yapıyoruz. Çıkan sonuçlardan ise flash belleğimize ait bilgileri buluyoruz. En sağ kısımda ‘Утилита’ yazan yerde ise kullanacağımız uygulamanın adı yazmakta. Ufak bir Google araması yapıp çıkan uygulamayı buluyoruz. Bu uygulama, flash belleğin chipsetine özgü bir modifikasyon uygulaması.

Sonrasında bu uygulamayı bilgisayarımıza indirip, kurulum gerektiriyorsa yapıyoruz. Daha sonra bu uygulama aracılığı ile partition’a verilmiş kısımda dahil olmak üzere tüm flash bellek içeriğini görebiliyoruz. Yapılması gereken tek şey ise bu uygulama aracılığı ile gerekli format işlemini yapmak. Bu kadar basit.

Umarım benim gibi bu derece sıkıntı yaşayıp çözüm bulamayan arkadaşlara bir kolaylık sağlayabilmişimdir.

alıntıdır, orjinal adres burası

hocam çok dikkatli şekilde bu adımları uygularsanız işe yarayabilir, burda başka bir işlem için anlatılmış ama sizin de işinize yarayacağını düşünüyorum. ben 3 tane bellekte denedim 2 si oldu, bir tanesinde sayıları yanlış girmişim geri dönemez şekilde bozuldu.
 
acer50 hocam dediğin yöntemi denedim fakat bahsettiğin sitede "En sağ kısımda ‘Утилита’ yazan yerde ise kullanacağımız uygulamanın adı yazmakta. Ufak bir Google araması yapıp çıkan uygulamayı buluyoruz" dediğin kısmı bulamadım yada benim flash belleğim için öyle bir yer çıkmıyor.
Flash belleğim sandisk 16gb bilgileri aşağıdadır. Yazmaya karşı korumalıdır hatası veriyor.
Volume: F:
Controller: SanDisk
Possible Memory Chip(s): Not available
VID: 0781
PID: 5567
Manufacturer: SanDisk
Product: Cruzer Blade
Query Vendor ID: SanDisk
Query Product ID: Cruzer Blade
Query Product Revision: 1.26
Physical Disk Capacity: 16008609792 Bytes
Windows Disk Capacity: 16008577024 Bytes
Internal Tags: 3Y4F-8CBY
File System: NTFS
Relative Offset: 31 KB
USB Version: 2.00
Declared Power: 200 mA
ContMeas ID: 9567-01-00
Microsoft Windows XP SP3 Build 2600
------------------------------------
http://www.antspec.com/usbflashinfo/
Program Version: 8.9.0.605

Bunun için gerekli dosyayı bulabilirsen sevinirim. Teşekkürler
 
Geri
Üst