Bilişim sınıfı duvar süslemeleri nasıl yapabilirim?

Kodla Büyü

bil_tek&yaz

Aktif Üye
Mesajlar
229
Merhaba Arkadaşlar,
Grupta paylaşılan BT Sınıflarını görüyorum hepsi birbirinden güzel. Duvarlara yapılan uygulama simgeleri felan nasıl yapılıyor. Sticker filan mı boyama mı.? Ben de kendi sınıfıma yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim bilgilendirirseniz sevinirim.
 
1. Siyah renkle yapılanları ya da büyük boyutlu olanları arkadaşlar genelde boyayarak yapıyorlar. Projeksiyon ile duvara yansıtıp, çerçevesini çizip, ardından akrilik boya ile boyayarak yapıyorlarmış.
2. Renkli olanları ise bazı arkadaşlar
http://www.hepsiburada.com/tanex-tw-2102-210x148-5-mm-laser-etiket-100-ad-p-OFISTW2102
adresinde satılan tür kendinden yapışkanlı etiketlere renkli çıktı alıp, kesip, yapıştırarak yapıyorlar.
3. Bazı arkadaşlar, normal kağıda renkli çıktı alıp, laminasyon makinesi ile lamine kaplayıp, çift taraflı bant ile yapıştırarak yapıyorlar.
Anlayacağınız, herkes elindeki imkanlarla kendine göre bir çözüm üretiyor.
Şahsen okulunuzda laminasyon makinesi varsa ve görselleriniz büyük değilse en uygunu 3. yöntem olan olacaktır. Söküp, yenisini yapıştırma konusunda ve kalıcılık konusunda daha iyi olacağını düşünüyorum. Eğer okulunuzda laminasyon makinesi yoksa fakat aldırabilme şansınız olursa, mutlaka A3 boyutunda işlem yapabilecek olanlardan alın. Böylece neredeyse afiş büyüklüğünde materyal hazırlama şansınız olur. Laminasyon için film alırken mümkünse mat olanları tercih edin.
Bir de
https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/bilisim-sinifi-duvarlarimiz-fikir.151756/
konusunu inceleyin.
 
A4 çıktı alıp duvara asmak biraz eskide kaldı gibi.. Bence donanım parçalarını öğrencilere çeşitli kırtasiye malzemeleriyle kesip-biçip-çizip ekleme yapılarak oluşturabilir. Kapıya giydirme satın alabilirsiniz.. Duvarlara da internet, kodlama ve bilgisayar dünyasına ait anahtar kelimeleri yazabilirsiniz..
Farklı yazıtipi farklı renkler ve farklı boyutlar kullanırsanız daha dikkat çekici olacaktır.. Bu haftaki Bilişim ve İnternet Kulübü toplantısında bu konuyu gündem yapacağım..
Siber zorbalık, Sosyal Medya gibi kavramlara ait kurallar ve resimleri de duvarda kullanacağım..
 
Benim kastettiğim A4'e çıktı alıp, yapıştırmak değil. Örneğin bir konuşma balonu ya da uygulama simgesinin çıktısını alıp, balonu sınırlarından kesip, lamine edip, sticker gibi yapıştırmaktı.
 
Okulda yapmıştık. Önce çözmeyi düşündüğünüz resim vb. Projeksiyonla yansitin sonra tahta kalemi veya kurşun kalemle genel hatları cizin sonra .projeksiyon u kaldırıp boyayin. Boyarken elinizde resmin çıktısı olursa hata yapma ihtimaliniz azalır . Bizim çizimleri görenler çok beğendiler kim cizdi çok güzel falan:D.tepkiler aldık. Keloglan, Nasreddin hoca, çizgi filim karakterleri , konuşma baloncuklari vs.
Tavsiye ederim.
 
Geri
Üst