X-Ray cihazı ve Metal dedektör sağlığa zararlı mı

Kodla Büyü

utf8

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
712
Alışveriş merkezlerinde, hava alanlarında, polis ve hükümet binaları gibi önemli yerlere girişte metal dedektörleri kullanılmaktadır. Bu dedektörler X-ray cihazı değil metal dedektörüdür. Bu nedenle radyasyon riski de bulunmamaktadır. Halk arasındaki inanışa göre burada x ışınlarından dolayı insanlar zarar göreceği düşünülüyor. Anne babalar özellikle çocuklarını buradan geçirmemekte, özellikle hamile bayanlar buradan geçmemektedir. Çocuğum x-ray cihazından geçerse kansere yakalanır gibi bir düşünce oluşmaktadır. Ancak burada belirtmek gerekir ki bu cihazlar metal dedektörüdür, bunların x-ray cihazı ile hiçbir alakası yoktur. Bunun kanıtı olarak buradan geçenlerin X-ray cihazlarında olduğu gibi bir filmi çekilmiyor. Kapılara yerleştirilen bu cihazlar kapı tipi metal dedektörleridir. Definecilerin kullandıklarına benzer üzerinde bulunan metali tespit etmek için kullanılır. Bu nedenle X ışınları kullanılmadığı için zararlı değildir.

Yazının devamı ve kaynak:http://www.fenbilim.net/x-ray-cihazi-ve-metal-dedektor-sagliga-zararli-mi/
 
kapı girişlerinde bende geçmemeye çalışırdım.Hatta çocukları geçirmzdik şimdi pek önemsemiyorum
 
eşim hamileyken doktor gecmememizi soylemişti. sonucta dedektorler elektromanyetik dalga yayıyor
 
O dedektörler iki tiptir
Kapıdaki büyük bobinler, çıkışlarda mağaza hırsızlığı için kasada çıkartılmamış yada gizlenmiş rezonatör ararlar.Yani grid dip metre dir.
Güvenlikçilerin ellerindeki ise metal detektörüdür.Bazen AVM girişlerinde bulunan ve ötenlerde metal dedektörüdür.Paramagnetik yada diamagnetik büyük metal kütlelerini alglamak adına iki frekansın mukayesesi gibi bir istemle çalışırlar.


X ray cihazları ise zararlı olabilenler bunlardır. X ray dan geçen insan çoğunlukla farkında olmaz.Havaalanları bavul aramaları ve dış hatlar da bazen her insan üzerinde kullanılır. Tartışmanız gereken son yazdığım cümledir.
 
her ne olursa olsun.
metal dedektörleri belki tartışılabilir ama
hocamında dediği gibi x-ray cihazları hamile ve bebeklerden kesinlikle ve kesinlikle uzak tutulmalı! en azından bu konuda çevremizde ki bu potansiyeli olan insanları mutlaka uyarmalıyız.
 
cep telefonu, wireles , baz istayonu ve xray(röntgen) çocuklardan ve hamile bayanlardan uzak tutulmalı. Şimdi bide 3G bağlantıda normalinden daha fazla radyasyon var
 
Bebekler, hamile Kadınlar, beyinden ameliyat olan hastalar bu cihazlardan geçmemelidirler.
 
Geri
Üst