Ücretsiz Akıllı Tahta Kilit Programı

Kodla Büyü
hocam 10 saniyede bekledim 3 saniyede bekledim olmadı.birinci katta sıkıntı yoktu ikinci katta sıkıntı çıkardı.mecbur imaj atıyorum iki tahtayada
 
Kıymetli arkadaşlar. Ben şuana kadar 14 tane E.T.ye programı kurdum ve problemsiz şekilde çalışıyor. Yardımcı olmak için kurulum aşamalarını paylaşmak isterim. Öncelikle 2.Faz E.T. bizde var.2.Faz 1.versiyon da şifre geldiği için sorun verdi. Bende MERSİN MEB in yayınladığı 2.Faz 2.versiyon kurulumunu öncelikle yaptım. Yani;

1.işlem:2.Faz için 2.versiyon kurulumu yaptım.
2.işlem:Ağ kablosunu çıkarttım ve WIFI yi açarak şifreyi girdim. Bağlantıyı sağladım.(Ağ kablosu takılmayacak)
3. İçerisinde “ETAnahtar_V1.6” programının olduğu Flash'ı takarak; “ kurulum.exe “ dosyasını çalıştırdım. (Burada her seferinde uzun olan Admin şifresini istediği için giriyoruz)
4.Kurulum bitince yine aynı flash içindeki “UsbAnahtarveProgramŞifre” klasöründeki “ USBAnahtar_Yeni.exe “ dosyasını çalıştırdım. Her ihtimale karşılık Flash içerisine Anahtar dosyasını kurmasın diye flashı çıkarttım. Sağ taraftaki “Yenile” Tuşu ile flashı kaldırdım. Şimdi yukarıya program şifresini girdim.Ve şifre dosyası oluştur diyerek E.T içerisine şifre dosyasını oluşturdum.
5.Şimdi işlem tamamlandı. Burada benim karşılaştığım husus,yeniden başlat dediğimde program başlamadı.Onun için E.T. yi tamamen kapattım.(Hatta garanti olsun diye fişi de çektim.) Bir kaç saniye sonra takıp E.T. yi açtım .İşlem tamam .Direk karekod geldi.
6.Ben telefonlara, Android klasöründeki dosyaları arkadaşların gmail hesaplarına gönderdim. Ordan kurmak daha kolay. Tıklayınca zaten harici kaynaktan geldiği için açma izni istiyor.Verirseniz direk kurabiliyorsunuz. Her iki dosyayıda kurduktan sonra “ETAnahtar.apk” dosyasını çalıştırıp ayarlarını yapıyoruz.Burada öncelikle;
7.E.T. ye verdiğiniz şifreyi kayıt kısmını tıklayarak Prg.Şifre bölümüne girin.(Diğer alanlar serbes)
Kaydet deyin.
8.Telefonda, Telefonun kendi internetini kapatın. WIFI yi açıp “ f@tih “ağını bulup şifreyi girin.
Bence her ihtimale karşı telefonu kapatıp tekrar açın.(Burda da sorun çıktı çünkü) İşlem tamam.
9.E.T. yi açınca karekod gelecektir. Telefonda “ETAnahtar” programını çalıştırın. “ Barkod ile Kilit Aç “
Çalıştırın ve E.T. yi okutun işlem Tamam. IOS telefonlu arkadaşlara da flash anahtar yaptım. Onlar o şekilde açıyorlar.
Programı yapan Murat 02 arkadaşımıza teşekkür etmeyi bir borç biliriz.Sağolsun.
 
Son düzenleme:
Hocam öncelikle tebrikler.
Uygulamanızı kendi bilgisayarımda denedim bugün, oldukça başarılı görünüyoru. ET üzerinde deneyince de dönüt yazarım. Şimdilik gözlemlediğim sıkıntılar:
1. İlk kurulumda kurulum.exe dosyasını açtığımızda bir uyarı ekranı geliyor. 1 maddede kurulum bittiğinde kilit ekran gelecektir. Bu nedenle önce USB Anahtar oluşturun şeklinde bir uyarı vardı. Ben de buna istinaden USBAnahtar_Yeni ile anahtar oluşturmak istedim. Program şifre alanına bir şifre girip 1-şifre dosyası oluştur dediğimde File name not found a benzer bir hata veriyor. Sonra o pencereyi sonuç alamadan kapattım, kurulum.exe ile kurulumu tamamladım. Kurulum tamamlanınca kilit ekran gelmedi, bilgisayarı yeniden başlatınca kilit ekran geldi ama, benim usb bellekte oluşturduğumu zannettiğim kilit açma işlemi gerçekleşmediği için bilgisayar kilitli kaldı. LiveUSB linux ile bilgisayarı açıp ETA klasörünü silerek açtım. Olayı sonradan çözdüm ama herkes benim kadar şanslı olmayabilir. Sonuç olarak daha anlaşılır adım adım bir kurulum rehberi 1. sayfadaki rar dosyasına eklenmeli. İsterseniz en kısa sürede ben oluşturayım, katkım olsun.
2. Android uygulamanız verimli çalışmıyor. Şöyle ki, geri tuşu ile programdan çıkarsak tekrar kilit ekrana geçiyor bilgisayar. Home tuşu ile programı arka plana alırsak kilit ekrana geçmiyor. Hatta arka plandan programı kapatırsak yine kilit ekrana geçmiyor. Sonrasında programı yeniden açınca barkod ile aç düğmesi aktif olarak açılıyor, yani bilgisayarın açık olduğunu fark etmiyor. Benim tavsiyem, android uygulamasında barkod ile cihazı açtıktan hemen sonra kullanıcıya bilgisayarın ne kadar süreyle açık kalacağı istenebilir. 40-80-90 dk vs. Bu süreler boyunca tahta açık kalacak ve tekrar telefon ile irtibat ihtiyacı olmayacak. Kullanıcı eğer isterse bu süre tamamlanmadan önce bilgisayar üzerinden kilit ekrana geçebileceği bir komut eklenebilir sistem tepsisine. Zira kullanıcı telefonu kablosuz ağdan mobil ağa alma ihtiyacı duyabilir, programı kapatması gerekebilir, şarjı bitebilir vs.
 
Son düzenleme:
Kıymetli Arkadaşlar ! Flash disklerinize anahtarları kendi bilgisayarınızda yapmanızda fayda var. Flash disklerimize anahtar oluşturmak için;

1.Flash diskinizi bilgisayarınıza takınız.
2.Akıllı USB Anahtar Programını ( “USBAnahtar_Yeni “ ) çalıştırınız.
3.Program şifre bölümüne E.T. yi kurduktan sonra verdiğiniz şifreyi yazınız.
4.Diğer alanları doldurmanız şart değil.Ama doldurursanız ileride akıllı tahtaya bu şifreleri direk panoya kopyalayarak alma şansınız var.
5. “Anahtar oluştur “ komutuna basınız.
Bu şekilde anahtar flash diskiniz hazır olur.Saygılar.

Not:Yukarıdaki arkadaş anladığım kadarı ile 1 nolu komutu uygulamış “Şifre dosyası oluştur” dediği için Flash'a işlem yapmamış. Bilgisayarına şifre oluşturmuş oluyor.
 
bende de win 10 var ama bir türlü kilit ekranı geçemedim . bunu nasıl iptal edicz yardım lütfen. nasıl kaldırabilirim.
 
hocam bende de aynı durum oldu.6 tahtaya kurdum hiçbir sıkıntı yaşamadım daha sonra iki tahtada sıkıntı yaşadım aynı imaja sahip tahtalardı. imaj atmak zorunda kaldım.daha sonra o tahtalara tekrar kurdum sıkıntı yaşamadım.ama kalan tahtalara kurmaya korkuyorum bugün yine deneyecem bakalım.
 
Öncelikle programı hazırlayan arkadaşa çok teşekkür ederim gerçekten güzel olmuş , benim sorunum geçen haftadan bu yana sınıfımda sıfırdan kurduğum üstüne kilit programını kurup çalıtrdıktan sonra shadow ile deepfreezlediğim ve acronisle imaj alıp başka sınıfa kurunca telefon kısmını çalıştıramadım. Önce v1.3 denemiştim ondan diye tekrardan tahtayı sıfırlayıp herşeyi yenileyip v1.6 kurup imajladım yine başka tahtada telefon kısmı çalışmıyor, bu seferde antivirüs kaldırdım, güvenlik duvarı kapattım telefondan yine açmıyor, bağlantı yok diyor pano kısmını ip yerine 16036910398 diye bir sayı kopyalıyor ve açmıyor ne yapmalıyım bunun için, şimdiden cevap için teşekkürler..
 
Merhaba Arkadaşlar. Bugün 30 tahtaya kurdum ve kurulum işini bitirdim. 30 tahtanın sadece bir tanesinde problem yaşadım. Onun problemini de şöyle çözdüm.
Programın kaynağı 1.3 versiyonunu tahtadan tam olarak kaldıramamak. Tam olarak kaldırmak için ne yapılmalı:
Doğru kaldırma yöntemi 1.5'den düşük sürümler için (1.0 -1.4 için)
1-Görev yöneticisinden Etaanhtar.exe görevi sonlandır.
2-Program ekle kaldırdan etanahtarı kaldır.
3-Güvenlik duvarı etanahtar ile ilgili gelen izinlerini kaldırın.
Sonra 1.6 v sürümünü yükleyin.
Sanırım problem yaşayanlar bu noktada problem yaşıyor. Bu arada halen öğrencilerden bir ses yok :))
 
PROGRAMI KENDI BILGISAYARIMA KURDUM. FLASH BELLEĞE DE ANAHTARI KURDUM. FAKAT BILGISAYAR KILIT EKRANINI GECMIYOR. BI KAC FLASH LA TEKRAR DENEDİM OLMUYOR. YARDIM EDERSENIZ SEVINIRIM. BILGISAYARI KURTARMAM LAZIM. ACIL YARDIM
 
PROGRAMI KENDI BILGISAYARIMA KURDUM. FLASH BELLEĞE DE ANAHTARI KURDUM. FAKAT BILGISAYAR KILIT EKRANINI GECMIYOR. BI KAC FLASH LA TEKRAR DENEDİM OLMUYOR. YARDIM EDERSENIZ SEVINIRIM. BILGISAYARI KURTARMAM LAZIM. ACIL YARDIM
Programın şifre değiştirme işlemi program kurulduktan sonra yapılıyor. Bu adımı önce yaptığınız için şifre değişmedi. Başka bilgisayarda usbanahtar.exe ile 0000 şifresini girerek anahtar oluştur butonuna basınız. Sonra kilitli bilgisayara takın açılacak.
 
Hocam bat dosyası ile nasıl açabiliyor. Ayrıntılı açıklama yapabilir misiniz? Bu programda sağ tuş menü sadece kilit açıldıktan sonra ekrana geliyor.

windows 8 de sağ menü açılıyor ve arama yapılabiliyor. çocuklar tahta kapanmadan kendi dosyasını çalıştırıp etkisiz hale getirebiliyorlar. Bat dosyasına şunları yazınca kapanıyor.

kill servisatk.exe
kill atk.exe
 
sağ alttaki kilit simgesine sağ tıkladığımda sadece şifrelerin olduğu yer görünüyor. (okul 1. faz fatih)
Adsız.png
 
Son düzenleme:
Doğru Hocam. Kilitlenme süresini seçeneğini kaldırdım. Pek işe yaramadığı için kaldırdım. İsteniliyorsa yeni sürümde eklerim. Yeni sürümde client ile açık bilgisayarları otomatik bulma. Kurulum ekranında program şifre belirleme. Android ile şifre yanlış olduğunda durum kısmına şifre yanlış gibi, geri dönüt eklemeyi düşünüyorum. Ağ alt yapısı tcp protokolü ile çalışıyordu. Udp protokolüne geçiş yapayacağım. Gelelim iphone kısmına. İphone telefonum olmadığı için yazdığım programı test edemiyorum. Bir de apple store eklemek için 100 dolar istiyor. Yani geliştirici şifresi olmadan da yapabiliriz. Bunun için macosx işletim sistemi, xcode programı ve iphone telefon. Bu programı geliştirmek adına xcode ve iphone telefona sahip arkadaşlara ihtiyacımız var. Geliştirmek isteyenlere programın kaynak kodlarını paylaşabilirim. Saygılar...
 
son durumda stabil olarak sorunsuz 1.6 sürümünü mü indireceğiz acaba...değişiklik var mı
 
Doğru Hocam. Kilitlenme süresini seçeneğini kaldırdım. Pek işe yaramadığı için kaldırdım. İsteniliyorsa yeni sürümde eklerim. Yeni sürümde client ile açık bilgisayarları otomatik bulma. Kurulum ekranında program şifre belirleme. Android ile şifre yanlış olduğunda durum kısmına şifre yanlış gibi, geri dönüt eklemeyi düşünüyorum.
İki ders üst üste aynı sınıfla dersi olan öğretmen için tahtayı kilitleyip gitme ihtiyacı var bence. O yüzden süreli kilitleme (androiddeki çok güzel bence) olmalı diye düşünüyorum. Hatta süreyi yazarak belirleyebilirsek daha güzel olur. Teneffüs süreleri farklı olabiliyor. Bir de teneffüste tahtayı açık bırakmak isteyen veya flashı unuturum diyen öğretmenler var. Bu açıdan tc, mebbis, eokul gibi bilgilerin flashda olması çok mantıklı değil sanki. Bu arada program çok başarılı bence. Emeğinize sağlık.
 
Hocam programda ilginç bir olay yaşamaktayım. 1.6 versiyonunda Flash bellekten tahtayı açmıyor. 3 farklı flash denedim. Sonuç olumsuz. Fakat Client ve cep telefonu ile sorunsuz çalışıyor. Kullandığım windows versiyonu 10 1709 16299.192 . Şifre dosyalarını açıp kontrol ettim. Flash ve tahtadaki şifreler aynı. Bu siteden MK 5.1 imajı attım onda sorunsuz flashtan açıyor. Atak2 ile deneme yaptım. Onda sorun yok flashtan açtı. Kaynak kod paylaşımında bulunursan delphi olmasa da c# olarak yardımcı olmaya çalışırım.
Mail Adresim : mgimkb@gmail.com. Çanakkale İMKB MTAL (0286 213 82 88-126/127 Bilişim Alan Şefi)

Sorun Çözülmüştür : MS Office 2016 yüklenip güncellemeler yapıldığında tahtalar usb ile açılmaz hale geliyor. Ben MS Office 2013 ile de denedim onda herhangi bir sorun olmuyor. Bilginize arkadaşlar.
 
Son düzenleme:
Murat hocam öncelikli olarak emekleriniz için teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum. Gayet güzel bir program yapmışsınız. Okulumuzda V1.3 sürümünü kullanıyoruz, çalışma noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Şimdi ise V1.6 sürümüne geçmek istiyoruz, rica etsem V1.6 sürümünün kurulumunu resimli olarak paylaşma imkanınız olursa sevinirim(cilent vs ayarlanması), iyi çalışmalar şimdiden.
 
Murat hocam öncelikli olarak emekleriniz için teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum. Gayet güzel bir program yapmışsınız. Okulumuzda V1.3 sürümünü kullanıyoruz, çalışma noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Şimdi ise V1.6 sürümüne geçmek istiyoruz, rica etsem V1.6 sürümünün kurulumunu resimli olarak paylaşma imkanınız olursa sevinirim(cilent vs ayarlanması), iyi çalışmalar şimdiden.
Kurulum Aşamaları:
1-Denettim Masası-Program Ekle/Kaldırdan ETAnahtar'ı Kaldırın.
2-Denetim Masası-Güvenlik Duvarı-Gelişmiş Seçenekler-Gelen Kurallarından EtaAnahtar ile ilgili kuralları silin.
3- Yeni sürümü indirdikten sonra 1.6 klasöründe yer alan kurulum dosyasını çalıştırın.
4-Kurulumu Başlat butonuna basın. Kurum başarı ile tamamlandı mesajı geldikten sonra, kurulum.exe programını kapatın.
5-UsbAnahtar.exe yi çalıştırın. Program şifresi belirleyip, şifre dosyası oluştur butonuna basın bilgisayarı başlatın.
7-Başka bilgisayarda usbanahtar.exe ile program şifre bölümünü doldurarak anahtar oluştur butonuna basın.
8-Yeniden başlattığınız tahtaya kilit ekranı gelecek. Gelmez ise Bilgisayarım sağ tuş yönet- Hizmetler-Eta hizmetini başlatın.
9-Kilit ekranı ekrana geldiğinde başka bilgisayarda oluşturduğunuz flashı kilitli tahtaya takın kilit açılacak.
 
Geri
Üst