maddi hasarlı trafik kazası hakkında

Kodla Büyü

vehbi86

Aktif Üye
Mesajlar
104
Merhaba arkadaşlar. yaklaşık 1 ay önce trafik kazası geçirdim. Şükür kimsede birşey yok.birbirimizden şikayetçi de olmadık. trafik ihlalide yapılmadı.(kırmızı aşıkta geçme, alkol) suç bende idi. karşı tarafın aracı perte çıktı. benim araç kasko tarafından yapılıyor. Karşı tarafa verilen pert aracın parası karşı tarafa göre piyasadan az olduğu için benden para istedi. bende sahibinden den baktım. belki 1000 lira falan az olabilir oda araç pazarlığında halledilir gibi geldi. ben reddedince mahkemeye vereceğini söyledi. Acaba mahkemeye verebilir mi ? verirse bir sonuç çıkar mı ? tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim . Şimdiden teşekkür ederim.
 
Suç sizde olunca karşı tarafın hasarını normalde sizin trafik sigortası karşılar. Pert durumunda da durum aynıysa trafik sigortanızı yaptırdığınız firmaya danışın derim. Burda biz ne desek boş. İstese dava açar mı açar. Mahkmede ise her zaman her sonucun çıkması olasıdır. Aynı konuda farklı hakimler farklı karaR verebilir. Tamamen şahsi fikrim. Bence trafik hatta kaskonuzu yaptırdığınız firmaylA görüşün. Geçmiş olsun
 
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla kaskonuz var. Kasko yaptırma amacımızda bu gibi durumlar zaten. Bence kesinlikle adamla muhatap olmayın zira onun muhatabı kasko şirketi. Pert olunan arabayı pazarlık yaparak fiyat alır ve kasko şirketinin anlaştığı aracı bir kuruma satar. Ve verilen fiyat piyasa değerinde olmak zorundadır.

Ayrıca bence dava açsa bile bir şey tutturamaz kasko klozuna bakarsanız hukuksal korumada sunar size. İçiniz rahat olsun.
 
hocam siz kesinlikle para vermeyin. kaskonun sunduğu ödeme teklifine itiraz edebilir. daha yüksek değer ödenmesini isteyebilir. fazlasını alabilir de. ama bu sigorta şirketi ile onun arasında. art niyetli bir davranış gibi görünüyor.
 
Tüm mesajlar için teşekkürler arkadaşlar. Kaskom var ve hukuksal kuruma da mevcut.karşı taraf 5 ile 10 bin arası hayal ediyor. Fakat tas çatlasa 2 bin liradır fark .her konuşmanın başında mahkemeden bahsediyor. Kim ne dedi bilmiyorum adama.neyse ,benim anladığım adam once kasko ile muhatap olacak sonra benle olacak herhalde.
 
Mahkemeye verebileceğini de zannetmiyorum ben rahat olun. Verse de birsey çıkmaz. Tipik şark kurnazlığı girişimine benziyor.
 
kaskonuzda hukuksal koruma varsa bırakın versin mahkemeye avukat sözleşmesi noter vekaletnamesi bütün ödediğiniz paraların evraklarını saklayın çünkü mahkeme sonucunda bu paraları alacaksınız kaskonuzdan. sıradan bir avukata sormayın kaskoyu arayın hukuk kısmına bağlasınlar sizi . oradakilere durumu izah edin size en iyi cevabı onlar verirler.
 
hocam siz kesinlikle para vermeyin. kaskonun sunduğu ödeme teklifine itiraz edebilir. daha yüksek değer ödenmesini isteyebilir. fazlasını alabilir de. ama bu sigorta şirketi ile onun arasında. art niyetli bir davranış gibi görünüyor.
Ne güzel dünya. Adam uyanık ha. Sonuçta arabanın bir standart değeri vardır. Kasko değeri. Bu fiyat kişiye göre değişmez her yıl bunu devlet kurumları belirler ve kişiden kişiye değişmez. O eğer suçlu olsaydı sana para mı teklif edecekti acaba...
 
Askeri araca vurdum, hata bende idi. Sigortam askeri aracı, kaskom da benim aracı ödedi. anlamadığım şikayetçi olmanıza gerek yok zaten. tutanak tuttuktan sonra şirketler gerisini halleder. ayrıca karşıdaki zarar 30 binden fazla değilse sigortanız öder. fazla ise sizden tahsil eder diye biliyorum.
 
35000 hocam sigortanın limiti, adama 31000 lira vereceklermiş. adam neyin parasını isticek bakacaz artık.
 
Hocam olayın sizle bir ilgisi yok. Mahkemeye verecekse de sizi değil sigortayı verecek zaten.

Hatta mahkemeye vermeden itiraz dilekçesi verse bile artırabilir şirket ödeme miktarını.
 
Benim Kaskonun tazminat bedeli 2.5 milyon tl. Nolur nolmaz gider bir Ferrari filan denk gelir çarparım diye en üstten yaptırdım :D Sigorta yetmese de kafam rahat. Konu dışı ama aklınızda olsun. Kaskonun üstüne 100 lira ya ekler ya eklemez ama teminatı en üstten yaptırmanın rahatlığı bir başka :)
 
Geri
Üst