Liselerde dyk kursu Bimer'in verdiği cevap

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
3,749
Geçenlerde bu konuyla ilgili Bimer'e yazı yazdım: Şöyle ki:
Anadolu Lisesinde Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktayım. MEB DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI adı altında öğrencilerimize vermiş olduğumuz kurs listesinde Bilgisayar Bilimi dersinin olmaması gelecek adına olumsuz bir uygulamadır. Gelecek dünyası kodlama ve teknolojinin etrafında şekilleneceği belliyken istekli ve yetenekli öğrencilerimizin kurs taleplerine karşılık verememek çok üzücüdür. Öğrencilerimiz seçmeli dersler dahil diğer tüm derslerden kurs talep edebiliyorken Bilgisayar Bilimi dersini talep edememesi ve bu dersin sistemde olmaması eğitim adına bir kayıptır. Bir eğitimci olarak bu eksikliği görmenizi ve Bilgisayar Bilimi dersinin modüle eklenmesini arz ederim.

Bugün cevap geldi:
SAYIN İLGİLİ,

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI, ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİNİN 10. MADDESİ GEREĞİ BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ DERSLERDEN AÇILABİLMEKTEDİR. BAKANLIĞIMIZ, İLLERDEN GELEN İL RAPORLARI,GEÇMİŞ DÖNEMLERDEKİ ÖĞRENCİ TALEPLERİ VE YAPTIĞI ÇEŞİTLİ DEĞERLENDİRMELER SONUCUNDA MODÜLE HANGİ DERSLERİN KONULACAĞI YADA KALDIRILACAĞI KARARINI VERMEKTEDİR. TALEBİNİZ YAPILACAK ÇALIŞMALARDA DEĞERLENDİRİLECEKTİR.
BİLGİLERİNİZİ RİCA EDERİZ.

Arkadaşlar hepimiz bimere yazarsak bir farkındalık oluştururuz. Sizlerden ricam bimer'e bu konuyla ilgili yazı yazmanız.
 
klasik bir cevap , herkese aynı cevabı yolluyorlar. Bi ara 5 ve 6. sınıftan kaldırmışlardı bizde aradık mail attık bu cevabı vermişlerdi. Daha sonra zorlama ile 5 ve 6.sınıflara dersimizi ekletmiştik. Ne üzücü keşke her kademe de açılsa, lisede beden eğitimi felan açılıyor ama Bilişim yok vahhh benim Türkiyem!
 
Günümüzde her işte maalesef aynı durum.. Eskiden ağlamayana emzik yok anlayışı vardı, şimdi de ağlama yeterli olmuyor çığırtkanlık yapın hakkınızı alın mantığı var oldu.. Bunu MEB uzmanları düşünmüyor mu? Birileri de çıkıp düzenleme yapamıyor mu acaba?
 
Yeni yönerge ile birlikte Bilgisayar Bilimi dersini DYK modülünde görür müyüz acaba ?


MADDE 10- (1) Kurslar, ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf seviyelerindeki derslerden açılır. Bu fıkra kapsamında yer almayan sınıf seviyeleri ve derslerden kurs açılmaz.

(2) Öğrenci/kursiyer ve veliler ders seçimiyle birlikte öğretmen seçiminde de bulunabilirler.



(3) Kurs programlarının hazırlanmasında; kursun destekleyici ve yetiştirici nitelikte olmasına dikkat edilir.


(4) Kursların; örgün eğitime devam edenler ile mezun olanlar için ayrı gruplar oluşturularak düzenlenmesi esastır.
 
İnşallah Bilgisayar Bilimleri dersi açılır, okulumuzda geçensene çok talep oldu fakat Ders görünmediği için açılamadı.
 
Geri
Üst