bilgisayar baştan başladığında yüklü olan veriler siliniyor

Kodla Büyü

esmacan

Aktif Üye
Mesajlar
128
Bilgisayarda deepfreeze yada güvenlik kartı yok ama sanki varmış gibi davranıyor. hem c hem de d koruma altında. yüklenen programlar pc yeniden başladığında siliniyor. programlara bakıyorum o tarz bir programda yok. neyi atlıyorum acaba?
 
Güvenlik kartı takılı olabilir PCI portlarına bak.
 
Güvenlik kartı yok açtım kasaları, kaya hocanın dediği tarzda Prog da yüklü değil
 
Hocam daha evvel yüklenmiş ama düzgün kaldırılmamış deepfreeze tarzı yazılım yada karttan olabilir.
Bunu belirlemeniz lazım. Eğer güvenlik kartı kaldır işlemi yapılmadan çıkarılmışsa, güvenlik kartını takıp kaldırma işlemini yapıp kartı tekrar çıkarmanız gerekebilir.
Eğer yazılım kaynaklı ise o yazılımı yükleyip usulüne göre kaldır yapılmalı.
Eğer çözemiyorsanız diski komple temizlemeniz gerekir. Format demiyorum, diski komple bölümleri silinip yeniden yapılandırılmalı.
 
Bu kısmı anlamadım hocam ne tür bir işlem yapılması gerekiyor?

diski formatlanmadan önce bütün bölümlerini silip tekrar oluşturmanız gerekebilir. Ancak öncelikle drive vaccine, deep freeze gibi sıklıkla kullanılan programları yükleyip tekrar kaldırmayı deneyin yada uninstall deep freeze, uninstall drive vaccine aramaları yaparak harici programlar yardımıyla kaldırmayı deneyin.
 
Hocamız tüm disk ham hale getirildikten sonra tekrar bölüm oluşturmayı kast etti galiba ama eğer değerli veriler varsa bu kadarına gerek yok sadece C: silinip kurulursa sıkıntı kalmaz ama eğer HDD bir rahatlasın verilerim gidiyorsa gitsin deniliyorsa olur.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst