PBO Şeflik ders saatinde bos derleri doldurma görevi verilir mi ?

Kodla Büyü

derselkc

Site Gezgini
Mesajlar
45
Arkadaşlar merhaba pbo şeflik ders saatlerinin olduğu güne ozellikle nöbet yazılıyor ve raporlu öğretmen varsa eğer bos derslere girmemiz mudur tarafından emrediliyor şeflik saatlerinde ne yapıyorsunuz ki bos bos oturuyosunuz diyor. Bunun için ne yapılabilir mudur boyle bir emir verebilir mi. Teşekkürler.
 
Siz şeflik saatinde boş oturuyor musunuz ki hocam. Bu saatler atölye bakım onarimi içindir ve siz okulda bu görevi yerine getirirsiniz. Siz bu işleri yaparken mudur size böyle bir görev veremez. Ama dediğiniz gibi iş yok deyip boş oturma durumunuz olursa mudur bu tür islere girer. Tabii ki size boş ders doldurtması doğru değil.
 
Ne kadar dangalak idareciler var, aklın alması mümkün değil, öğretmene angarya iş yüklemek isteyen. Dersi boş geçen sınıflardan bu kadar korkuyorsa müdür hazretleri kendi dursun başlarında. Kendi ne b.k yiyormuş acaba, atomu mu parçalıyormuş?
 
Siz şeflik saatinde boş oturuyor musunuz ki hocam. Bu saatler atölye bakım onarimi içindir ve siz okulda bu görevi yerine getirirsiniz. Siz bu işleri yaparken mudur size böyle bir görev veremez. Ama dediğiniz gibi iş yok deyip boş oturma durumunuz olursa mudur bu tür islere girer. Tabii ki size boş ders doldurtması doğru değil.

Tabiki boş oturmuyoruz hocam 3 atolyemiz var isi biter mi ayriyeten akilli tahtalarla da ilgineiyoruz ama müdüre gore hiçbirşey yapmiyiruz çalışmıyoruz bilgisayarlarinizda difiriz var birşey olmuyor bilgisayarlara neyi onariyorsunuz diyor süz düşünün artik.
 
Hocam Allah kolaylik versin. İşiniz zor. Egzersizde boş sınıf doldurtamaz normalde.
 
hocam tüm yapmanız gereken işleri plan bakımda zamanında (yani posta koymanız) yapmanız ama müdür o kadar A kıl sız ki anlayamaz sizi
 
Sayın hocam, sizin boş boş oturduğunuzu düşünemez. Çünkü siz zaten sene başında bir plan dahilinde yapacağınız tüm işleri idareye verirsiniz. Her ayın sonunda ise yaptıklarınız ile ilgili PBO raporunu verirsiniz. Arada çıkan işleri(Akıllı tahtalar, diğer öğretmenlerin işleri gibi) saymıyorum bile. Ona rağmen sizin boş oturduğunuzu düşünüyor ise size soruşturma açmalı!! :)
Okuldaki diğer şeflerle de beraber müdürünüz ile konuşup ikna yoluna gidin bence.
 
Tabiki boş oturmuyoruz hocam 3 atolyemiz var isi biter mi ayriyeten akilli tahtalarla da ilgineiyoruz ama müdüre gore hiçbirşey yapmiyiruz çalışmıyoruz bilgisayarlarinizda difiriz var birşey olmuyor bilgisayarlara neyi onariyorsunuz diyor süz düşünün artik.
hocam sizde 30 saat ekders ücreti alıyorsunuz siz neler yapıyorsunuz de :D
 
Öğretmenim resmi olarak Alan ve Atölye şeflerinin görevi aşağıdaki gibidir. Son madde biraz muğlak istenildiği gibi yorumlanabilir.

Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin görev ve sorumlulukları

MADDE 85-

(1) Şeflerin ortak görev ve sorumlulukları şunlardır.
a) Alanın bina, eşya, makine-teçhizat ve diğer taşınırların bakım, onarım, koruma, saklama ve kullanıma hazır bulundurulmasını sağlar.
b) Müdür tarafından görevlendirilmeleri halinde taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi unvanıyla Taşınır Mal Yönetmeliğine uygun olarak defter, belge ve cetvelleri tutar. Yılsonunda ve gerekli görülen zamanlarda taşınırları sayım ve kontrole hazır bulundurur. Sayım ve döner sermayeyle ilgili iş ve işlemleri mevzuatına göre yürütür.
c) Tüketim malzemelerine yönelik sarfların e-Taşınır sistemine işlenmesini sağlar.
ç) Kullanılan makine, araç-gereç ve teçhizatın okul imkânlarıyla onarımını sağlar. Onarımı mümkün olmayan veya ekonomik ömrünü tamamlamış olanların kayıttan düşümü için Taşınır Mal Yönetmeliği hükümlerine göre öneride bulunur.
d) Öğrencilerin kullanacakları her türlü araç-gereci imza karşılığında ilgilisine teslim eder. Bunlardan iadesi gerekenleri belirlenen süre içerisinde teslim etmeyenlerle araç-gerece zarar verenleri okul müdürlüğüne bildirir.
e) Öğrencilerin atölye ve laboratuvarlarda yapacakları uygulamalarla ilgili araç-gereç ve malzemelerin önceden hazırlanması için ilgililerle işbirliği yapar, kayıtlarını tutar.
f) İş kazası, meslek hastalıkları, yangın ve diğer tehlikelere karşı iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması konusunda özel eğitimi gerektiren öğrencileri de dikkate alarak gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.
g) Çalışma ortamını temiz tutma alışkanlığının öğrencilerde davranış hâline getirilmesi için çaba gösterir.
ğ) Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar ile ilgili kayıtları tutar. h) Temel işlemlerin uygulamalı olarak yapılmasını sağlar. Bu işlemlerin doğru olarak kavranıp kavranmadığının anlaşılması yönünde öğrencilere rehberlik eder.
ı) Temrin uygulamalarında eğitim ve öğretimi geliştirecek ders araç-gerecinin yapılmasını ve mevcutların onarımını sağlar.
i) İş sağlığı ve güvenliği bakımından sorumluluğundaki alan/bölüm, atölye, laboratuvarda bulunan her makine için özelliklerinin, periyodik bakım ve yedek parça durumuyla varsa yapılan tadilat ve değişen parçalarının düzenli olarak işlendiği makine kartıyla kullanma kılavuzu hazırlar. Atölye ve laboratuvarlardaki çalışma şartlarını belirten tehlike ve uyarı işaretleriyle makine ve araç-gerecin özelliklerine göre kullanma talimatlarının uygun yerlere asılmasını sağlar.
j) İş kazası veya kişi alan/bölüm, atölye, laboratuar ya da iş ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olayların meydana gelmesi durumunda, usulüne uygun olarak rapor hazırlayıp yazılı olarak müdüre bildirir.
k) Mezunları izleme ve işe yerleştirme çalışmalarını ilgili alan öğretmenleriyle birlikte yürütür.
l) Aynı yönetim altında farklı program türü bulunan okullarla sürekli eğitim ve öğretim yapılan atölye ve laboratuvarlardaki araç-gerecin sorumluluğunu varsa alanın teknisyeniyle birlikte yürütür.
m) Sorumluluğundaki alan/bölüm, atölye ve laboratuvarın diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte kullanılması durumunda, protokol hükümleri doğrultusunda yararlanılmasını sağlar.
n) Görev alanlarına göre okul müdürlüğü tarafından belirlenen çalışma esaslarındaki görev ve sorumlulukları yerine getirir.

(2) Alan/bölüm şefi;
a) Her öğretim yılı başında alan/bölüm, atölye ve laboratuvarda görevli personel arasında işbölümü yapar ve onay için okul müdürlüğüne sunar. Alanıyla/bölümüyle ilgili çalışmalarda diğer alanlarla/bölümlerle işbirliği yapar.
b) Okula ait bina, atölye, laboratuvar ve dersliklerin, alanın öğretim programına uygun olarak ders araç gereç ve donatım ihtiyacını belirler ve temini için teklifte bulunur.
c) Döner sermaye işletmesi mal ve hizmet üretim çalışmalarını ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda planlar ve yürütür. Döner sermaye çalışmaları kapsamında şartname, resim ve standartlarına uygun üretim yapılmasını sağlar, kalite kontrol komisyonunun incelemesine sunar.
ç) Alan/bölüm zümre öğretmenleri kuruluna başkanlık eder. Atölye ve laboratuvar şefleri, alan öğretmenleri, uzman, usta öğretici ve teknisyenler ile zümre toplantıları yapar. Alınan kararları müdürün onayına sunar.
d) Alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerle ilgili her türlü materyalin birime alınması için ilgililerle işbirliği yapar. Alan/bölüm kitaplığının ilgililerce kullanımını sağlar. e) Resmî, özel, gönüllü, kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapar, mezunların işyerlerindeki başarılarını izler, gerektiğinde programların geliştirilmesi için önerilerde bulunur. f) Sektörle bilgi ve teknoloji alışverişinde bulunur. Alanın öğretmen, uzman, usta öğretici, teknisyen ve öğrencilerinin mesleki fuar, sergi ve seminerlere katılmalarını teşvik eder. g) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Çocuk gelişimi ve eğitimi alan şefi, ayrıca 26/7/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile kendisine verilen görevleri yapar.

(3) Atölye, laboratuvar şefi;
a) Uygulamalı eğitimin incelemeye ve araştırmaya dayalı olarak her türlü ders araçgereçten yararlanılarak yapılmasını, bunların biriminde bulundurulmasını ve zenginleştirilmesini sağlar.
b) Uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilere yaptırılan temrin, üretim ve hizmetlerin programlarda öngörülen bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandıracak nitelikte olmasını, çalışmaların belirlenen amaçlar doğrultusunda yürütülmesini sağlar.
c) Aynı yönetim altında farklı program türü bulunan okullarla sürekli eğitim ve öğretim yapılan okulların birimlerindeki araç-gerecin sorumluluğu, birimin şefiyle birlikte o birimde görevli bir teknisyene verilir.
(4) Sorumluluğundaki alan/bölüm, atölye ve laboratuvarın diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte kullanılması durumunda, protokol hükümleri doğrultusunda yararlanılmasını sağlar.
(5) Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir.
 
Geri
Üst