D-smart ve Tivibu Aynı Anda Kullanabilme

Kodla Büyü
Mesajlar
13
Evde televizyonun kendi uydu alıcısını kullanarak modüllü Dsmart kullanmaktayım. Tivibu nun 5 liralık kampanyasını duyunca onu da alayım ikisini birlikte kullanmayı planlıyorum. Elimde Tivibu uydu alıcısıda var. Derdim ikisini aynı anda kullanmak değil. İkisi arasında geçiş yaparak kullanmak istiyorum. Odaya tek kablo geldiği için kumanda üzerinden geçişlerle kullanacağım. Elimde 4 lü uydu splitter 'ı var. Onun vasitasıyla çanaktan gelen anteni ikiye ayırdım. Tivibu kutusunu hdmi ile bağladım ona da anten bağlantısı yaptım. Modül(Dsmart) ile tv izlemeyi yapabiliyorum. Fakat televizyondan hdmi(tivibu receiver ına) geçiş yaptığımda görüntü vermiyor. İnternette epey bir araştırdım bu şekilde kullanana rastlamadım. Ama iki receiver şeklinde kullananlardan deneyimlediğim üzere uydu alıcılardan birinin elektriğini kesince diğeri çalışıyormuş. Ama benim televizyonun kendi uydu alıcısı onu kapatmak demek televizyonu kapatmak demek. Haliyle gene kullanamayacağım. Bu konuda deneyimi olan fikri olan var mı? Bana yardımcı olabilecek.
 
bir kabloyla iki uydu çalışmaz. swichte koysan mekanik bir anahtar koyman gerekli. yada iki kablo indirmelisin çanaktan.
 
size katılıyorum haklısınız. İki uyduyu aynı anda çalıştırmayacağım. Sürekli kabloyu tak çıkar yapmak eziyet oluyor. Bunun pratik bir yolunu arıyorum kısaca. Tek monitörle iki kasayı çalıştırmak için switchler oluyor ya onun gibi bir cihaz arıyorum kısaca belki duyan ya da farklı bir yol izlemiş olan varsa onların fikirlerini almak için şansımı deniyorum
 
Geri
Üst