Aliexpress Siparişim İptal edilmiş herhalde ne yapmalıyım ?

Kodla Büyü

yusufpb

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
453
Merbaha arkadaşlar, Aliexpressten yaptığım sipariş ile ilgili

2017.04.01 20:24 (GMT-7): Order has been Cancelled
2017.03.20 20:24 (GMT-7): Shipment confirmation

yazıyor.
Şimdiki yapmam gereken olay nedir acaba?
Herhalde para iadesi yapılacak ama nasıl olacak bilgisi olan var mı?
Şimdiden teşekkürler..
Tracking number :LP00070573570677
 
Re: Aliexpress Şiparişim İptal edilmiş herhalde ne yapmalıyım ?

Satıcıya mesaj atın. Bu sıralar bu tür durumlar sık olmaya başladı. Utuyorsunuz bir balmışsınız para iade hakkınızda dolmuş.

İlk önce satıcıya mesaj atın. Büyük ihtimal ürün bize geri döndü veya hiç göndermedik dispute açın diyecektir.
 
Re: Aliexpress Şiparişim İptal edilmiş herhalde ne yapmalıyım ?

sigmoid' Alıntı:
Satıcıya mesaj atın. Bu sıralar bu tür durumlar sık olmaya başladı. Utuyorsunuz bir balmışsınız para iade hakkınızda dolmuş.

İlk önce satıcıya mesaj atın. Büyük ihtimal ürün bize geri döndü veya hiç göndermedik dispute açın diyecektir.
Bu durumda para iadesi mı oluyor? Kargo hareketlerindeki sipariş iptali kelimesini kim yazdı, dispute açmaya gerek var mı hala?
 
Dispute açmak gerekiyor. Ama önce satıcıya mesaj atın. Dispute açtıktan sonra para iadesi alırsınız
 
Para iadesi 20 iş günü, yaklaşık 1 ay sonra alış-veriş yaptığınız karta yansıtılıyor.
 
Satııcıya mesaj atmıştım, ne yapacağız diye oda bana,
hello , it just system bug , now your order is in normal suitation , please be patient diye mesaj atmış.

Sorun yok bekle diye..
Bu durum çok karışık bir de 2. kez alışverişim, pek de duruma hakim değilim.
Sonuç itibariyle beklemeli miyim yoksa dispute mı açmalıyım yada zaten sipariş iptal edilmiş, para geri otomatik mi yatacak?
 
ürün gönderildiği tarihten sonra 10. günden sonra dispute (Anlaşmazlık.) açabilirsiniz. eğer 10. günden sonra takip sayfasında değişim olmaz ise dispute açabilirsiniz. ancak son teslimat gününden önce açmaz iseniz otomatik onaylamış sayılırsınız. son teslimat gününü takip etmelisniz. benim 2 kez ürün teslim tarihinden sonra geldi. ben o arada itiraz etmiştim. hatta birinde ürün bedeli iade edildi. ancak 2. kez alarak ödeme yaptım ve gönderilmemesi için mesaj gönderdim.
 
10 gün içinde kargo bilgilerini girmezse direk cancel order yapın. kargo bilgilerini girerse kaç güne garanti verirse bekleyeceniz ve dispute açıcaksınız. geçen bana 20 güne gelen üründe oldu 60 günde gelen üründe oldu.
 
Benim kargo bilgilerimde direkt Order has been Cancelled yazıyor. Ben siparişi iptal etmedim, kim iptal etti bilmiyorum. Satıcı da sorun yok bekle diyor, ben birşey anlamadım bu işten. Satıcıya göre sistem iptal etmiş ama kargo yolda. Sizce iptal olmasına rağmen kargo yolda olabilir mı? İptal kelimesi 10gun geçtiği için sistem otomatik mı iptal ediyor siparişimi? Teşekkürler..
 
Açığa alıp sonra tekrar devam ettirebilirsiniz. Dispute yaptığınızda gerekçesini yazıyorsunuz ali yetkilileri inceliyor zaten siz haklıysanız ve ürün gönderilmediyse paranız kısa süre içinde hesabınıza yatıyor. Karta yattığı için banka sayfasından dönem içi hareketlerinden görürsünüz.

Süreler bazen çok uzayabiliyor free shipping ile gelen ürünün güzergahından dolayı. Kızıma bir oyuncak aldım iki aydır gelmedi en son malezyaya gitti görünüyor hayla bekliyorum. Sabırlı olmak gerekiyor.
 
hocam aynı durum benim de başıma geldi sistemsel bir hata sanırım, sorun yok kargolandı mesajı geldi satıcıdan, ben beklemedeyim, siz de bekleyin bence
 
merhaba benim de başıma geldi ürün iptal olduğunu gördüm bende mesaj attım adam
biz 26 haziranda kargoya verdik dedi.bir site ve kodunu gönderdi baktım.ürün yola çıkmış ama belçikaya gidiyormuş anlamadım lütfen yardım edin

site: http://www.flytexpress.com/En/Home/Index kodu: 179969000000211410
 
Son düzenleme:
Geri
Üst