Kodla Büyü

vex_alex

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
394
Akıllı telefon, tablet, İnternet, sosyal medya bağımlısı çocukları olan aileler için çocuk psikologlarına ve psikolojik danışmanlara sorular sorduk. Teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık gibi dijital yaşamın tehlikelerine karşı çocuklarınıza rehber olabilmeniz ve teknoloji kullanım kültürü kazandırabilmeniz için 6 çocuk psikoloğu ve 20 psikolojik danışmandan tavsiyeler aldık. Sizlerle benzer sorunları yaşamış ve yaşadıkları sorunlara çözümler bulmuş anne babaların deneyimlerini sizler için paylaştık.

Akıllı telefon, tablet, İnternet, sosyal medya bağımlısı çocukları olan ailelere birkaç öneri;

Teknoloji Kullanımı Konusunda Çocuklara Örnek Olun: Çocuklardan önce teknolojiyi bilinçli ve güvenli kullanarak çocuklara iyi birer rol model olun.

Aile İçi İletişimi Güçlendirin: Çocuğunuzla birlikte günde en az 1 saatinizi tüm aile bireyleriyle toplanıp sohbet ederek geçirin.

Ev İçinde Ortak Teknoloji Kullanım Alanları Oluşturun: Akıllı telefon, tablet ve bilgisayarın tüm ailenin ortak zaman geçirdiği ve herkesin sürekli kullandığı bir odada kullanılması kuralını koyarak aile içi teknoloji kullanım kültürü geliştirin.

Teknoloji Kullanım Kurallarını Çocuklarla Birlikte Koyun: Çocukların uyması gereken kurallara çocuklarla antlaşma yaparak birlikte karar verin. Çocukların da birer birey olduklarını ve fikirlerine önem verildiğini hissettirin.

Teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında yazılmış Türkiye’nin ilk araştırma ve derleme kitabını, Eskişehir Nisan Kitabevinden, Kitapyurdu (https://goo.gl/iZeJgw) ve tüm İnternet kitap satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

Kitabın örnek sayfalarına, kitap siparişi ve ödeme bilgileri hakkında detaylı bilgilere, (http://bilgikasifi.com/dijitalannebaba/) adresinden ulaşabilirsiniz.

#dijitalkültür #dijitalannebaba#dijitalkültürdeçocukyetiştirmek#teknolojibağımlılığı #siberzorbalık#dijitalyaşam #oyunbağımlılığı#yirmibirinciyüzyılannebabaları#teknolojikullanımkültürü #dijitalrehber
 

Ekli dosyalar

  • 5.jpg
    5.jpg
    94.5 KB · Görüntüleme: 23
21. Yüzyıl dijital toplum kültüründe çocuk yetiştiren anne baba olarak, dijital yaşamın sunduğu fırsatların ve tehlikelerin farkında mısınız? Dijital yaşamın tehlikelerine karşı çocuklarınıza nasıl rehber oluyorsunuz? Çocuklarınız teknolojiye bağlı mı? Çocuklarınız teknolojiye bağımlı mı? Çocuklarınızın teknolojiye bağımlı olmaması için çocuklarınızı nasıl yetiştiriyorsunuz? Dijital yaşamda çocuk yetiştirirken çocuklarınıza bilinçli ve güvenli teknoloji kullanım kültürü kazandırılması için çocuklarınıza nasıl rehberlik yapıyorsunuz?

Çocuk psikologlarına ve psikolojik danışmanlara sizler için sorular sorduk. Teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık gibi dijital yaşamın tehlikelerine karşı çocuklarınıza rehber olabilmeniz ve teknoloji kullanım kültürü kazandırabilmeniz için 6 çocuk psikoloğu ve 20 psikolojik danışmandan tavsiyeler aldık. Sizlerle benzer sorunları yaşamış ve yaşadıkları sorunlara çözümler bulmuş anne babaların deneyimlerini sizler için paylaştık.

Teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında yazılmış Türkiye’nin ilk araştırma ve derleme kitabını, Eskişehir Nisan Kitabevinden ve tüm İnternet kitap satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

Kitabın örnek sayfalarına, kitap siparişi ve ödeme bilgileri hakkında detaylı bilgilere, “http://bilgikasifi.com/dijitalannebaba” adresinden ulaşabilirsiniz.

#dijitalkültür #dijitalannebaba#dijitalkültürdeçocukyetiştirmek#teknolojibağımlılığı #siberzorbalık#dijitalyaşam #oyunbağımlılığı#yirmibirinciyüzyılannebabaları#teknolojikullanımkültürü #dijitalrehber
 
Eskişehir Valiliğince düzenlenen “Bağımlılık ile Mücadele İl Teknik Çalışma Grupları Toplantısı” Vali Yardımcısı Sayın Aslan AVŞARBEY Başkanlığında, 19.06.2018 tarihinde 10.00’da Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu’nda kurul üyelerinin iştirakleri ile gerçekleşti.

Toplantıda Eskişehir Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu Öğretmeni Yusuf YILDIRIM tarafından “Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek” konulu sunum yapılmıştır. “Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek” konulu sunum Bağımlılık ile Mücadele İl Teknik Çalışma Grup üyeleri tarafından ilgiyle dinlendi.

Yusuf YILDIRIM, sunumunda dijital kültürü tanımladıktan sonra bu kültür içinde yetişen çocukların sorunlarını ve ailelerin sorumluluklarını anlattı. Ekran bağımlılığı, İnternet ve sosyal medya bağımlılığı, oyun bağımlılığı ve siber zorbalık tehlikelerine karşı uyarılarda bulunan YILDIRIM, doğru bir dijital teknoloji kullanım kültürünü oluşturmanın ipuçlarını verdi.

Sunum sonrasında konuşma yapan Vali Yardımcısı Sayın Aslan AVŞARBEY; “İlimiz Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu Öğretmeni Yusuf YILDIRIM tarafından yazılan Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek isimli kitabından elde edilen bu sunumda öğretmenimiz, teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık tehlikelerine karşı çocukların teknoloji kullanım kültürü kazanmalarını sağlamak için anne babalara tavsiyeler sundu. Sunumda aile içi iletişimin kurulmasına, aile içinde sergilenmesi gereken anne baba tutumlarına özel önem verildiğini, özellikle verilen tavsiyeler arasında yer alan yeni gelişmeleri çocuklar ile birlikte öğrenin ve takip edin tavsiyesini önemli bulduğunu” söyledi.

#dijitalkültür #dijitalannebaba #dijitalkültürdeçocukyetiştirmek#teknolojibağımlılığı #siberzorbalık #dijitalyaşam #oyunbağımlılığı #yirmibirinciyüzyılannebabaları #teknolojikullanımkültürü #dijitalrehber

Haber Erişim Adresi: http://eskisehirism.saglik.gov.tr/T...-haziran-ayi-toplantisi-gerceklestirildi.html
 

Ekli dosyalar

  • 114108,bagimlilikla-mucadele-haziran5jpeg.jpg
    114108,bagimlilikla-mucadele-haziran5jpeg.jpg
    62.9 KB · Görüntüleme: 17
  • 114109,bagimlilikla-mucadele-haziran3jpeg.jpg
    114109,bagimlilikla-mucadele-haziran3jpeg.jpg
    61.1 KB · Görüntüleme: 16
  • ValilikSunum.jpg
    ValilikSunum.jpg
    69.2 KB · Görüntüleme: 14
DHA: Öğretmenden 'Dijital kültürde çocuk yetiştirmek' kitabı

Eskişehir Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yusuf Yıldırım, 'Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek' adlı kitap yazdı. Yıldırım, televizyon ve İnternetin çocuklara bakıcı rolü üstlendirildiğini söyleyerek, "Çocuk sizden ilgi bekliyor. Çocuğunuzla oturun konuşun, birlikte vakit geçirin" dedi.

Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, evli, bir çocuk babası Yusuf Yıldırım, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında kitap bastırdı. Yıldırım, kitabı yazarken dijital kültürde çocuk yetiştirmek konusunda çocuk psikologları ve psikolojik danışmanları ile yapılan görüşmelerden elde edilen tavsiyeler, yazı ve röportajlarda yaşanmış somut örneklerle paylaşılan anne baba deneyimleri, bilimsel makale ve tezlerden elde edilen önerilerden yararlandığını söyledi.
Kitabında 6 çocuk psikologunun, 20 psikolojik danışmanın ve 25 konuk yazarın görüşlerine yer veren Yıldırım, ailelere dijital kültürün tehlikeleri ile baş etme stratejileri ve bu tehlikelere karşı kendilerine düşen sorumluluklar hakkında tavsiyelerde bulunuyor. Yıldırım, "Anne ve babalara teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı dijital yaşamda çocuk yetiştirme konusunda bilimsel bilgiler sunmak, yaşanmış somut örneklerle dijital kültürün tehlikelerine yönelik anne baba deneyimlerini paylaşmak, çocuk psikologları ve psikolojik danışmanların tavsiyeleri ile çocuklarına dijital yaşamda rehber olabilmeleri için yardımcı olmak amacıyla bu kitaptaki yazıları kaleme aldım" dedi.

'2 YILDA 200 ANI GELDİ'
Öğrenci velilerinin ortak problemlerinin birinin çocuklarının bilgisayar başında fazla zaman geçirmesi olduğunu söyleyen Yusuf Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bir okulda müdür yardımcılığı yaptığım sırada çocukların bilgisayara bağımlı hale geldiklerini, bu konuda problemler yaşandığını gözlemledim. Bununla ilgili kitap yazmaya karar verdim. Ben bilişim öğretmeniyim, bir çocuk psikologu değilim, psikoloji danışmanı değilim. Sosyal paylaşım sitelerinde çeşitli platformlar kurdum. Burada, ailelerden benimle anılarını paylaşmalarını istedim. 2 yıl süresince 200 den fazla bana anı geldi. Çözüm yolu bulanları ayıklamaya çalıştım. Kitapta 25'e yakın konuk yazar da başarı öykülerini paylaştı. 6 çocuk psikologu ve 20'ye yakın psikoloji danışmanı da yaptığımız görüşmeleri kitabımda kullanmaya izin verdi. Kitapta kendi görüşlerime de yer verdim. Bir çocuğun televizyon ve internet bağımlısı olduğunu söyleyebilmek için bazı göstergeler vardır. Mesela saldıranlık göstermesi, yemek yememesi veya yemek yeme alışkanlığının bozulması, kilo alması, vücutta anormal değişiklikler meydana gelmesi, dikkat dağınıklığı, ders notlarının düşmesi gibi birtakım fizyolojik ve psikolojik birtakım göstergeler varsa şüphelenin ve uzmana gitmelerini söylüyoruz. Kitapta çocukların bağımlı hale gelmeden velilerin ne yapması gerektiği yönde bilgiler var."

'KURALLAR KOYMANIZ GEREKİYOR'
Teknolojiye bağlı olunması, ancak bağımlı olunmaması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Sloganım şu oldu 'teknolojiye bağlı olun, bağımlı olmayın.' Çocuklara teknoloji kullanım kültürü aşılamamız lazım. Bunun için çocukla iletişim halinde olmamız, kurallar koymamız gerekiyor. İnterneti günde belli saatlerde kullanmasına izin verilmeli. İşten eve gelen bir veli 3-4 saatini televizyon karşısında geçiriyorsa, çocuk bunu kendine örnek alır" dedi.

'ÇOCUK SİZDEN İLGİ BEKLİYOR'
Bağımlılığın, çocuğun bebeklik yaşlarında başladığını söyleyen Yıldırım, "çocuk niye ağlar? Ya altını pisletmiştir veya karnı acıkmıştır. Daha sonra niye ağlıyor. 1,5-2 yaşından sonra ise ilgi istiyor. Ama günümüzde anne ve baba çalışmak durumunda kaldığı için yorgun, argın eve geliyor. Ne yapıyor? Elindeki cep telefonunu veya tabletini çocuğa veriyor. Ne olmuş oluyor? Cep telefonu veya tablete bakıcı rolü veriyorlar. Çocuk, cep telefonu veya tabletten bir çizgi film izlerken çocuğu susturduğunu ve rahatladığını düşünüyor. Ama siz aynı zamanda ne yapmış oluyorsunuz? Çocuğa kötülük etmiş oluyorsunuz. Çocuğunuza bakıcı rolü vererek, çocuğunuzu bağımlı hale getirmeyin. Çocuk sizden ilgi bekliyor. Çocuğunuzla oturan, konuşun, çocuğunuzla birlikte vakit geçirin" ifadelerini kullandı.
Facebook Sayfası : https://www.facebook.com/DijitalAnneBaba/
Instagram Sayfası : https://www.instagram.com/dijitalannebaba/

Haber Erişim Adresi:
https://www.cnnturk.com/yurttan-hab...den-dijital-kulturde-cocuk-yetistirmek-kitabi
Röportaj Haber Erişim Adresi:
 
Çocuklarınızın ekran, İnternet, sosyal medya bağımlısı olmaması için çocuk psikologları ve psikolojik danışmanlardan birkaç öneri;

Ön Bilgi: Çocuklar her konuda olduğu gibi ekran ile ilişkide de söylediklerimizi değil davranışlarımızı dikkate alırlar.

· Anne baba olarak kendi ekran kullanımlarınızı çocuklara örnek olacak şekilde düzenlenmelisiniz.

Ön Bilgi: Çocuklar 3 yaşına kadar ekran (Televizyon, bilgisayar, tablet, akıllı telefon) ile hiç tanışmamalıdır.

· Çocuklar 3-5 yaş arasında günde en fazla 1 saat, 5 yaş sonrası günde en fazla 2 saat anne baba gözetiminde ekran başında kalmalıdır.

· Çocuğun izleyeceği programı, oynayacağı oyunu önceden incelemelisiniz. Uygun olduğunu düşündüğünüz programı çocuğunuzla birlikte izlemek ve oyunu çocuğunuzla oynamak hem size daha kapsamlı fikir verir hem de aile içi iletişiminizi güçlendirir.

· Çocuğun uyuduğu odada Televizyon, bilgisayar, tablet, akıllı telefon bulunmamalıdır.

· Ekransız alan ve zamanlar belirlenmeli. Örneğin, “yemek masasında telefon, tablet yok”, “uykudan 1 saat önce ekran yok” gibi. Bu kuralların tüm aile fertleri için geçerli olması çocuğunuza örnek olmak açısından özellikle önemlidir.

· Televizyon, bilgisayar, tablet, akıllı telefon kullanımı ödül olmamalıdır.

· Çocuğun bir spor ya da sanat dalı ile uğraşması, hobi edinmesi teşvik edilmelidir.


Teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında yazılmış Türkiye’nin ilk araştırma ve derleme kitabını Kitapyurdu (https://goo.gl/iZeJgw) ve tüm İnternet kitap satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

#dijitalkültür #dijitalannebaba #dijitalkültürdeçocukyetiştirmek #teknolojibağımlılığı #siberzorbalık #dijitalyaşam #oyunbağımlılığı #yirmibirinciyüzyılannebabaları #teknolojikullanımkültürü #dijitalrehber
 

Ekli dosyalar

  • kapakresimkitap.jpg
    kapakresimkitap.jpg
    476.6 KB · Görüntüleme: 9
21. Yüzyıl dijital toplum kültüründe çocuk yetiştiren anne baba olarak, dijital yaşamın sunduğu fırsatların ve tehlikelerin farkında mısınız? Dijital yaşamın tehlikelerine karşı çocuklarınıza nasıl rehber oluyorsunuz? Çocuklarınız teknolojiye bağlı mı? Çocuklarınız teknolojiye bağımlı mı? Çocuklarınızın teknolojiye bağımlı olmaması için çocuklarınızı nasıl yetiştiriyorsunuz? Dijital yaşamda çocuk yetiştirirken çocuklarınıza bilinçli ve güvenli teknoloji kullanım kültürü kazandırılması için çocuklarınıza nasıl rehberlik yapıyorsunuz?

Akıllı telefon, tablet, İnternet, sosyal medya bağımlısı çocukları olan aileler için çocuk psikologlarına ve psikolojik danışmanlara sorular sorduk. Teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık gibi dijital yaşamın tehlikelerine karşı çocuklarınıza rehber olabilmeniz ve teknoloji kullanım kültürü kazandırabilmeniz için 6 çocuk psikoloğu ve 20 psikolojik danışmandan tavsiyeler aldık. Sizlerle benzer sorunları yaşamış ve yaşadıkları sorunlara çözümler bulmuş anne babaların deneyimlerini sizler için paylaştık.

Teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında yazılmış Türkiye’nin ilk araştırma ve derleme kitabını, Kitapyurdu (https://goo.gl/iZeJgw) ve tüm İnternet kitap satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

Facebook Sayfası : https://www.facebook.com/DijitalAnneBaba/
Instagram Sayfası : https://www.instagram.com/dijitalannebaba/
 

Ekli dosyalar

  • Reklam1.jpg
    Reklam1.jpg
    520.8 KB · Görüntüleme: 7
"Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek" Okur Yorumları:

Meral EMİREL - Öğretmen
Kitabınızı okudum. Çok akıcı bir kitap ve yerinde bilgiler paylaşılmış. Bir eğitimci olarak hem de kendimi eleştirme fırsatı buldum kitabınızla. Yaptığım birçok yaklaşımım doğru fakat aaa bu şekilde neden düşünmedim dediğim eleştirilerimde oldu kendime. Emeğinize sağlık. En çok beğendiğim aslında her şeyin başı iletişim olduğunu vurgulamanız harika olmuş. Başarılarınızın devamını diler. Yeni çıkan kitabiniz olursa haberdar olmak isterim.

Esra DEMİR - Tekstil İşçisi
Sürükleyici ve akıcı anlatımı sayesinde bu kitabı sıkılmadan okudum. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Evin içinde çocuğumuz güvende diye düşünürken asıl tehlikenin çocuğumun hergün kullandığı internet olabileceğini hiç düşünmemiştim. Bu kitap sayesinde internet ve oyunların çocuğum üzerinde yapabileceği bağımlılık etkilerini öğrendim. Ekran, sosyal medya ve internet, oyun bağımlılığı belirtilerini, bu belirtiler belirdiği zaman ne yapmam gerektiğine yönelik çok değerli tavsiyeler edindim. Bu nedenle çocuğu olan her anne babanın alıp okuması gereken bir kitap.

Levent Yavuz - Bankacı
4 yaşında bir kız ve 3 yaşında bir erkek babası olarak kitapta paylaşılanlar tam benim için hazırlanmış gibiydi. Benim ile benzer sorunları yaşayan ailelerin başarı öyküleri beni cesaretlendirdi. Kitabı 2 saatte okudum hiç sıkılmadan. Yarın okul rehber öğretmeni ile görüşeceğim. Kitabı tüm anne babalara tavsiye ediyorum.

Hasan Ali ŞİMŞEK - Usta
Siber zorbalık, ekran, internet, oyun, sosyal medya bağımlılık nedenlerini, bağımlılık belirtilerini ve bağımlılık ile baş etme stratejilerini çocuk psikologları ve psikolojik danışmanların tavsiyeleri ile anne babaların çocuklarına dijital rehber olarak teknoloji kullanım kültürü kazandırmaları için başvurabilecekleri kılavuz bir kitap.Tüm anne babaların okuması gerektiğine inanıyorum.

Didem GÜVEN – Öğretim Görevlisi
Eğitimci Yazar arkadaşım, yine çok güzel bir kitap yazmış. Eline sağlık. Arkadaşımın yeni kitabını herkese tavsiye ederim.

Tarık BİLGE - Öğretmen
Bilişim Teknolojileri Eğitimcisi Sayın Yusuf YILDIRIM Hocamın “Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek” isimli kitabı ülkemiz ebeveynlerine bir başucu niteliğindedir.

Kübra Meral – Öğretmen
Saygıdeğer Yusuf Yıldırım hocamızın "Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek" adlı eserini herkese tavsiye ediyorum. Hocamızın böyle bir eserinde benim de adımın geçmesi ayrı gurur kaynağı. Kendisine minnetlerimi sunar başarılar dilerim.

Dijital kültürde çocuk yetiştiren tüm anne ve babalara…
Eğer bir çocuk, dijital kültürün benimsendiği bir aile içinde yaşıyorsa, dijital yaşamın kendinden beklediği gelişim, deneyim ve becerileri bir ömür nasıl kazanabileceğini; sanal dünya kadar gerçek dünyanın da yaşamaya değer bir yer olduğunu öğrenir (Yusuf YILDIRIM).

Akıllı telefon, tablet, İnternet, sosyal medya bağımlısı çocukları olan aileler için çocuk psikologlarına ve psikolojik danışmanlara sorular sorduk. Teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık gibi dijital yaşamın tehlikelerine karşı çocuklarınıza rehber olabilmeniz ve teknoloji kullanım kültürü kazandırabilmeniz için 6 çocuk psikoloğu ve 20 psikolojik danışmandan tavsiyeler aldık. Sizlerle benzer sorunları yaşamış ve yaşadıkları sorunlara çözümler bulmuş anne babaların deneyimlerini sizler için paylaştık.

Teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında yazılmış Türkiye’nin ilk araştırma ve derleme kitabını, Kitapyurdu (https://goo.gl/iZeJgw) ve tüm İnternet kitap satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

Facebook Sayfası : https://www.facebook.com/DijitalAnneBaba/
Instagram Sayfası : https://www.instagram.com/dijitalannebaba/
 

Ekli dosyalar

  • kitap.jpg
    kitap.jpg
    52.5 KB · Görüntüleme: 18
  • Kitap1_Kübra Meral.jpg
    Kitap1_Kübra Meral.jpg
    44.8 KB · Görüntüleme: 15
  • Kitap2_Tarık Bilge.jpg
    Kitap2_Tarık Bilge.jpg
    89.3 KB · Görüntüleme: 13
  • kitap3.jpg
    kitap3.jpg
    40.8 KB · Görüntüleme: 15
  • Kitap4_DidemGuven.jpg
    Kitap4_DidemGuven.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 16
  • Kitap5.jpg
    Kitap5.jpg
    61.8 KB · Görüntüleme: 14
Geri
Üst