Okul tanıtım filmi için yardım

Kodla Büyü

technic_f

Aktif Üye
Mesajlar
231
Merhaba arkadaşlar. Okulumuzun tanıtım filmini hazırlıyoruz. Her alan yaklaşık onar saniyelik videolar çekecek. Okulun genel kullanım alanlarını da çekeceğiz. Bir arkadaşımız seslendirmesini yapacak, anlatacak. Ben de videoları ve sesi birleştireceğim. Ne önerirsiniz? Hangi programı kullanmalıyım? Filmi oluştururken nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.
 
Adobe Premiere kullanabilirsiniz.
Edius kullanabilirsiniz.
Basit birleştirme yapacaksanız Camtasia kullanabilirsiniz.
 
ben adobe premiere ile yapmıştım. örnek olarak tanıtım filmlerini izle fikir verir. okul genel tanıtım ile başlayıp okul birimlerini , pansiyonlarını , spor alanları ve sosyal faaliyetlerini tanıtmıştık. müdür, rehber öğretmen ve beden eğitim öğretmeni konuşma yapmıştı.
fikir vermesi açısından göz atabilirsin.
http://aztal.meb.k12.tr
girişte tanıtım videosu mevcut
 
Adobe Premire Pro ile güzel bir film ortaya çıkarabilirsiniz hocam.
1. Tanıtımda göstereceğiniz yerleri kameraya kaydedin.
2. Anlatacağınız bölümlerle (alanlar, okulun kullanım alanları vs) ilgili metinleri bir kağıda yazın.
3. Bunları seslendirecek kişinin ses kaydını (her bölüm için ayrı ayrı) alın. Her bölümün ses kaydını ayrı aldığınızda ilgili video bölümüne yerleştirmek daha kolay olacaktır. Ses kaydı alırken sessiz, gürültüsüz bir yer/zaman seçmeniz daha temiz bir ses elde etmeniz açısından önemli. Ayrıca ses kaydı alacağınız PC/telefon ile deneme yaparak hangisinde daha temiz ses elde ettiğinize bakın, hangisi daha temiz bir kayıt sağlıyorsa o cihazla devam edin. Bendeki telefonla, PC'den daha temiz bir ses kaydı elde ettim mesela.
4. Kamerayla çektiğiniz videoları, video düzenleme programına (tanıtımda olmasını istediğiniz sıraya göre) atın.
5. Hatalı/kötü çıkan kısımları kırpın. Eğer videolarda kırptığınız kısımlardaki geçişler sırıtıyorsa geçiş efektleriyle kapatabilirsiniz.
6. Kaydettiğiniz sesleri ilgili bölümlere yerleştirin.
7. Filmi dışarı aktarın.
 
tecrübeli arkadaşların tecrübesinden faydalanmak isterim. üstte yazılanları okudum, teşekkürler
 
Adobe Premiere Pro ile yapabilirsiniz. Tavsiyem kişilerin konuştuğu bir tanıtım (Müdür,öğretmen, öğrenci vb. konuşmaları) olmasın. Çünkü konuşanlar gidince video güncelliğini yitiriyor, tekrar düzeltme yapmak zorunda kalırsınız.
 
movavi business ile kolayca yapın herkes premier pro kullanmayı bilmiyor ilk başta çok karmaşık gelir premier
 
Hocam youtube'da "sony vegas template edit" şeklinde aratma yaparsan düzenleme videolarının altında hazır template indirme linkleri veriliyor.
 
Son düzenleme:
Merhabalar değerli hocalarim verdiğim linkte ki gibi bir okul tanıtım filmi hazırlamak istiyorum özellikle geçiş efektleri cok hoş olmuş nasıl ya da hangi programla yapilmistir?
Yada yapan buralardaysa yardımcı olabilirseniz sevinirim
 

bu da benim hazırladığım tanııtm videosu fikir açısından yardımcı olur umarım..
 
Geri
Üst