Harddisk ne bilgisayarımda nede disk yönetiminde görünmüyor?

Kodla Büyü

cesuryürek51

Site Gezgini
Mesajlar
44
Merhaba Arkadaşlar benim bi öğretmen arkadaşım harici hard diski bilgisayarı görümüyor diye bana getirdi bende baktım pcye takılan kabloyu değiştirdim başka bir kabloyla denedim ne bilgisayarımda nede disk yönetiminde görünmüyor.
forumları dolaştım ama tam olarak ihtiyacım olan cevabı alamadım içindeki bilgileri kurtarayım diye r-studio 5.4 programını kurdum ama programı açtığımda onun içindede gözükmüyor.
tam olarak ne sorun var yada ne yapmam gerektiğini anlayamadım yardımlarınızı bekliyorum ...
 
Eğer şanslıysanız, harici harddiskin sadece kutusunda arıza meydana gelmiştir. Eğer garantisi varsa, garantiye yollayın, tamir edilir ya da yenisi gelir ama içindeki bilgiler gelmeyebilir. Garantisi yoksa ve eğer kutuyu açabilirseniz, açıp, sabit diski çıkarın. Başka bir harici sabit disk kutusuna takıp, deneyin. Eğer böyle bir kutunuz yoksa ya da ben yapamam derseniz bir bilgisayarcı ile görüşün.
 
hocam bende de öle olmuştu kendim çok uğraştım bilgileri alamadım. garanti servisine gönderdim. yenisini yolladılar.
 
busra1987avsar' Alıntı:
bakalım hocamıza bi soruyum garantisi varsa göndersin yoksada artık bir bilgisayarcıya götürsün artık
Bilgisayarcı derken hocam? Garantisi yoksa açın dış kutuyu, çıkarın sonra masaüstü bir bilgisayara takın hocam. Eğer BIOS da görünüyorsa diskte problem yok kutu da bir problem vardır. Alır atarsınız yenisini alırsınız ki bilgisayarcı dediğiniz adamlarda aynısını söyleyecek. Bu HDD laptop işlerinden gereğinden fazla ücret alıyorlar hocam teşhis için bile.
 
Bilgisayarcıya derken, onlarda harici harddisk kutusu bulunabileceğini kastetmiştim.
Ama dediğiniz gibi sata desteği olan bir masaüstü bilgisayara da takılabilir. Eğer kutuyu açarsanız, garantisi sona erer, bunu gözardı etmeyin.
 
xp de deniyorsanız windows 7 deneyin.
disk özelliklerinde hdd in boyutu ve format türü ne gösteriyor.
 
Konuyu hortlattim kusura bakmayın. Bugün aynı sorun benim başına geldi. Arkadasin laptobu açılmıyor. Oda bilgisayarciya götürüyor uğraşmış ama bişey yapamamış. Beni aradı bende kendi harici diskimin kutusuna taktim. (Win10 kullanıyorum ) Diski taktigimda görev cubugunda görünüyor( aygıt çıkar falan )
Ama yukarıdaki gibi hiçbir şekilde disk görünmüyor. Içindeki bilgiler(düğün falan) manevi değeri varmış. Ne yapabiliriz. ( cd den çalışan win8 denedim yine görmedi)
 
Geri
Üst