Acronis ilk defa kullanacam

Kodla Büyü

permanganat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
375
Merhaba arkadaşlar acronisle hiç klonlama yapmadım bu konuda çok tecrübesizim laboratuvarda acronis ile klonlama yapacam sırası ile ne yapmam gerekir bide klonlama yapılacak bilgisayar bellek c ve d diye ayrışmışsa diğer bilgisayarlar c ve d diye mi ayrışması gerekli sadece c varsa klonlama yapılır mı dikkat etmem gereken şeyler neler yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Hocam clonezilla ile klonlama öğrenin. Daha pratik ve ağ üzerinden toplu imaj yükleme şansınız var.
Acronis te diskin imajını alır ve disk imajı yükle derseniz sabit diski yeniden bölümleyebiliyor. Ancak nedendir bilmem kullandığım bazı acronis sürümleri bunu yapmamış, sabit diski Manuel bölmeye zorlamış beni. O yüzden clonezilla kullanmaya başladım. Forumda clonezilla ilgili rehberler vs. Paylaşılmıştı.
 
ademhoca adında usb kurulum cd si vardı sitede, onu indirip usb başlatma programı oluşturun. Kullanırken imaj alacağınız bilgisayarın c: sini backup menüsünden seçerek yedekliyorsunuz. .tib uzantılı olan imajı flasha kopyalayıp yedeğin yükleneceği bilgisayarda usb den başlatıp recovery işlemi ile imajı hedef bilgisayara yüklüyorsunuz. aslında oldukça hızlı ve az hata veren bir sistem. Acronis disk director ile windows tan çok daha hızlı ve güvenli şekilde disk bölebilirsiniz. umarım açıklayıcı olmuştur. Bu sistem 5-6 yıl önce çok kullanılıyordu ama biraz eskilerde kaldı.
 
youtube bu ve buna benzer video işini görür takıldığın yeri yazarsan daha rahat yardımcı olabiliriz (olabilir) arkadaşlar..
 
Geri
Üst