İl MEM deki Sınırlı Bilgisayarlar ve İnternet Ağı

Kodla Büyü

shock56

Üye
Mesajlar
16
Arkadaşlar selam. İl Milli Eğitimdeki bilgisayardan internete bağlanmak için adıma bir kullanıcı tanımlandı ve o hesapla bilgisayara giriş yapıyorum. Bana tanımlanan kullanıcı hesabı normal kullanıcı olduğu için herhangi bir program kurmama izin vermiyor. İnternet kablosunu başka bilgisayara taktığımda o bilgisayarda internete giremiyorum.
Bütün il mem lerde durum böyle mi? Ankara'dan mı böyle bir istek geliyor yoksa mem sorumluları bilgisayarlara virüs girmesin diye mi böyle bir önlem alıyor?
Benim aklıma ilk olarak yönetici şifresini şifre kırıcı programlarla kaldırmak geldi. Böyle bir şey yaptığımda herhangi bir sorun yaşar mıyım?
İnternet hattı için anladığım kadarıyla bilgisayarların ip adresi, mac adresi ve etki alanına göre bir kullanıcı oluşturuluyor ve meb in tahsis ettiği dns ve ip ile internet bağlantısı sağlanıyor. Başka bir bilgisayarın mac adresini, ip adresini ve kullanıcı adını değiştirsem internete başka bilgisayardan bağlanabilir miyim?
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler.
 
bu islerin suyu cikmis durumda, kendi internet ve bilgisayarinizi kendiniz saglayin hic muhattap bile olmayin bunlarla. zaten millete gozunun ustunde kasin var demek icin yer ariyorlar bosuna kendinizi hedef tahtasi yapmayin.
 
Geri
Üst