Antalya F@tih Pardus ETAP v.3.2 Yayında

Kodla Büyü
Öncelikle teşekkür ederim böyle güzel ve işimizi kolaylaştıracak , pardusa adapte olma sürecimizi kısaltacak bir dosya hazırladığınız için .
751037@meb.k12.tr
şifreli universal iso için şifreyi rica edebilir miyim ?
kolay gelsin
 
Arkadaşlar pardus kurarken windows kurulumu duruyor mu yoksa tek Pardus mu olacak işletim sistemi olarak? Bende kuruluma başlicam da. Fikrim olmadığı için soruyorum. Tahtalarda windowsa tamamen elveda mı?
 
bende faz 1 var , başta hem windows 10 hemde pardus kurdum . Ama şifreyi alabilirsem eğer tüm tahtalara pardus kuracağım .
 
Etkileşimli tahtayı kapatmak istediğimde optictouch: ODT: optictouch_read_usb_interrupt_msg failed -71! hatası alıyorum. tahtayı elle kapatmak zorunda kalıyorum bu tüm tahtalarda aynı. yardımcı olursanız sevinirim. Tahtalar Faz1
 
Sanırım konuyu açan öğretmenim yoğunluktan vs sebeple geri dönüş sağlayamadı . Acaba elinde bu şifre olan arkadaşlar özelden bizimle de paylaşabilir mi ?
 
aşağıda belirttiğim sorunu deneme yanılma ile nereden kaynaklandığını buldum. Etap şifreli kurulu tahtalarda, şifre ekranı geldiğinde usb anahtarı takarak oturumu açıyorum daha sonra kapatmak istediğimde açılan oturumda bilgisayarı kapat komutunu veriyorum ve aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum.
Fakat usb anahtar ile oturum açıldıktan sonra işimiz bittiğinde flash belleği çıkarıp şifre ekranına döndükten sonra bilgisayarı kapat dersek sorunsuz bir şekilde tahta kapanıyor.

Etkileşimli tahtayı kapatmak istediğimde optictouch: ODT: optictouch_read_usb_interrupt_msg failed -71! hatası alıyorum. tahtayı elle kapatmak zorunda kalıyorum bu tüm tahtalarda aynı. yardımcı olursanız sevinirim. Tahtalar Faz1
 
Faz 1 tahtalara kurdum fakat çok donma oldu. her işlemde uzun süreli bekleme oluyor öğretmenler bir işlem için bir çok kez tıklama yapmak zorunda kalıyor. tekrar kaldırıp win7 kurdum.
 
Ramazan hocam tahtanin birisine bu imaji kurdum. Virtualbox kurdum ve windows yukledim amac window isteyenler de sanaldan kullansin diye. Ancak problem su usb ile yeni kullanici eklendiginde vboxusers grubuna dahil olmuyor. Kullanicilar bu gruba dahil olmazsa usb leri sanal windows gormuyor. Her kullanici icin de ayri ayri bu gruba almak ayri kulfet her tahta icin. Usb takip yeni kullanici olustururken otomatik ikincil olarak bu gruba kullaniciyi nasil ekleriz?
 
hocam önlerine kolaylık sunma derim... akıllı telefon ilk çıktığında herkes afallamıştı. alternatif gösterilmeden herkes onu öğrenmek zorunda kaldı. pardusta da windows alternatifi sunarsan sigarayı bırakmaya çalışan adamın yanında sigara içmiş gibi olursun..teşbihte hata olmaz. zaten yaptıkları belli .onu da pardus masaüstünde sunuyor. nacizane tavsiyem eba ya giriş kolaylığı dünya haritası element programı gibi cezbedici ve windowsta varsayılan olmayan programları anlatarak kısaca tabii, onları pardusa ısındırmalısın...

son bir örnek... yıllardır bize q klavye dayatıldığı için şu an çocuklar f klavye gördüklerinde bu klavye yabancı yazamıyorum diyor. halbu ki tam tersi olsaydı ...değil mi...saygılar...
 
Ramazan hocam öncelikle emeğinize sağlık ekip olarak gerçekten...Etapı sevdik. Ama ben BT sınıfımı da pardusla donatmak istiyorum. Etap 3.3 mü kursam yoksa pardus 17.3 xfce mi? Ne önerirsiniz. Deneyen olduysa tecrübelerini paylaşabilir mi ?
 
Ramazan hocam öncelikle emeğinize sağlık ekip olarak gerçekten...Etapı sevdik. Ama ben BT sınıfımı da pardusla donatmak istiyorum. Etap 3.3 mü kursam yoksa pardus 17.3 xfce mi? Ne önerirsiniz. Deneyen olduysa tecrübelerini paylaşabilir mi ?
Merhaba hocam ben anadolu lisesinde görev yapıyorum Labaratuarımı Pardus'e geçirdim 20+1 Bilgisyarım var inanın öğrenciler ilk gün bir şaşırdılar ama onun dışında hiç sıkıntı yaşamadım Anadolu Lisesi için işinizi görecek bütün programlar var hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Labaratuar için 17.3 XFCE kullanın.
Okul idaremizin desteğiyle Akıllı tahtaların tamamını Pardus ETAP'a taşıdım şu an okulda sadece idare bilgisyarları kaldı onlarıda bir iki hafta içinde pardusa taşıyacağım. Öğetmen arkadaşlara tavsiyem hiç endişelenmeyin korkmayın inanın pardus ya da debian/Linux tabalı sistemler Windows'tan çok daha esnek çok daha işlevsel. Eskisi gibi program sıkıntısı da yaşamıyorsunuz.
 
Hocam merhaba bazı tereddütlerim var
1.yazıcı ayarları,fatih fotokobi makina ağdan tarama ve kurulum ayarları gibi durumlarda sorun yaşadınız mı eğer yaptıysanız bununla ilgili bir video çekerseniz bizde öğrenmiş oluruz.
2.Exe uzantılı yayın evlerinin kaynaklarında sorun oldu mu olduysa ne yapılabilir?
3.outlook meb k12 için ne kullanıloor pardus da
4.pardusda paket yükleme ile ilgili genel bilgilendirmeler için eğitim var mı öğrenebileceğimiz
5.wife kablo internet için sorun oldumu oluyorsa ne tür sorunlar ve çözümler
6.video düzenleme ses düzenleme gibi yarı prohfesyonel windowsda bir çok program var bunun için pardusda sorun yaşarmıyoz.

Birde şifreyi gönderirseniz sevinirim.(757968@meb.k12.tr)
 
Geri
Üst