fon müziği ve sesi ayırma programı

Kodla Büyü

akreptim02

Site Gezgini
Mesajlar
84
arkadaşlar mrb. bi mp3 deki ses ve fonu ayırmam lazım, fon müzik için. tavsiye edebileceğiniz profram var mı, audacity ile yaptım yarım yamalak oldu. önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
 
Sesin stereo olaması lazım. Aynı zamanda ise sesin bir bölgede konuşmanın diğer bölgede olması lazım . Başka türlü mümkün mü bilmiyorum. Ama zannetmem
 
İdo Tatlısesi gitmiştik. demet Akalının şarkısının üstüne kendi söylüyordu. Onda bile arkadan demetin ses kısıtta olsa geliyordu. adamların işi müzik onlar bile ayıramamış sesi.
 
Bu konuyu daha önce araştırmıştım. Eğer ayıracağınız ses dosyası 8 kanallı olarak ses ve müzik ayrı ayrı olarak kaydedilmişse ayrılır ama öyle değilse ne yazıkki ayrılmıyor en fazla ses biraz bastırılıyor ama arka planda ses gene duyuluyor.
 
Söz ve müziği maalesef birbirinden sadece bir şekilde ayırabilirsiniz. O da eğer kanal kayıt elinizdeyse. Yoksa hiçbir program teknik olarak böyle bir şey yapamaz.
 
Kansere çözüm bulunması kadar "Yeri, yerinden oynatacak bir gelişme" olur böyle bir durum.Yıllardır DJ'ler bile dert yakınıyor "Biz bile yapamıyoruz" diye.
Sanırım her dizi ve sinema arkasından bir soundtrack albümü çıkması insanlarda "Altyapı ayrılabiliyor mu yoksa" düşüncesini doğurmaya başladı haklı olarak ama maalesef.
 
bildiğim kadarıyla, insanların duyabilecekleri sesin dışındaki seslerin kaldırılması nedeniyle MP3 ler daha az yer kaplar ve tercih edilir.
Yani şarkıcının sesi şarkıyı söylerken arkadaki fonu bastırır ve fon sesi de duyulmaz mp3 e çevrilirken o ses de silinir.
 
Geri
Üst