Php ile e-Okul'dan veri Çekme

Kodla Büyü

sas7979

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
705
Arkdaşlar konu hakkında bilgisi olan var mı Excel ile bu işi yapan arkadaşlar vardı ama ben okulum için bir analiz programı yapıyorum php ile en mantıklı yol e-okuldan bilgileri çekmek bunu nasıl yapabilirim API olayıyla mı yoksa başka bir şekilde bu iş yapılabilir mi?
 
E-okul'un herhangi bir API desteği yok. Bu nedenle alacağınız bilgiye bağlı olarak ancak bir öğretmenin ya da idarecinin şifresi ile giriş yaptırıp, ilgili sayfadan html sonucunu elde edip, işleyerek bilgileri elde edebilirsiniz.
https://fatihsoysal.com/blog/php-curl-ile-uzaktan-uye-girisi-yapmak-bot/
adresinde php'de curl kullanarak giriş, yaptırıp, bilgi almayı anlatmış ama e-okulda girişte captha kontrolü var. Bunu aşacak bir bot yazmanız gerekir ki bunlar basit şeyler değil.
Bu tür işleri excel'de ya da programla yapmanın sunduğu şöyle bir kolaylık var, excel size sayfaya bir webbrowser nesnesi eklemenize olanak sağlar. E-okul'daki giriş işlemlerini size yaptırır. Gelen sayfadaki html kodlarını DOM yapısı içerisinde alıp, işleyebilir. Ancak PHP size bunu sunmaz. CURL kütüphanesi ile bir sitenin HTML kodlarını okuyup, string fonksiyonları ile işleyebilirsiniz ama e-okul gibi captha kontrollü bir login sistemi olanda iş oldukça zorlaşır. PHP ile bot hazırlama, captha çözme konularını inceleyin.
 
Hocam anlaşılan baya sıkıntılı bir işlem o halde verileri herkes kendi kullanıcısından excel formatında isteyip daha sonra excel'den mysqle aktarma yapmam lazım ki bu da biraz angaryayı arttıracak gibi
 
local de olsa excel ile veriyi çekip php ile excelden verileri okutabilirsiniz ama serverde nasıl olur düşünmek lazım biraz
 
Geri
Üst