elektronik sigara

Kodla Büyü

meltem77

Üye
Mesajlar
5
evet arkadaşlar sizlere sormak istiyorum elektronik sigara sizce sigarayı bıraktırıyor mu ?
bir sitede okuduğum yazıya göre hatta bu bir ticaret sitesi ( o yüzden size sormak istiyorum ) elektronik sigara ile gerçekten sigarayı bırakmak mümkün mü ?
bir çok saçma haber okudum bununla ilgili yok efendim sigaradan daha fazla zararlı sizce bu mümkün mü ?
bu arada yazılarım okudum site http://www.yapaysigara.net te en altta bilgiler bölümünde lakin bir çok haber sitesinde de bununla ilgili başka söylemler var lütfen bilgilerinizi paylaşın.
 
Meltem hanım, biz ne bilelim, burası bilişim forumu, burdaki üyelerin yüzde 90ı bilişim teknolojileri öğretmeni. Bir doktor yada tıp forumuna sormanız daha mantıklı değil mi?
 
sigarayı bırakmak istiyorsanız "champix" adında bir ilaç var. 3 aylık bir tedavi süreci var fakat ilk ay sonunda sigarayı bırakıyorsunuz. Ancak devam kutularını da tekrar başlamamak için kullanmanız gerekiyor. İlacı kullanırken aynı zamanda sigarayı da istediğiniz kadar içiyorsunuz fakat ay sonuna doğru artık içmek istemiyorsunuz. İlaçla ilgili başka ülkelerde bazı yan etkiler rapor edilmiş ama bu yan etkiler sigara yoksunluğundan mı yoksa ilaçtan mı belirlenememiş..
İlaç biraz pahalı bu arada. En son 240 tl olarak sormuştum bir kutusunu..
Günde 1 paketten fazla içen birisi olarak bu ilaç sayesinde bıraktım ben sigarayı. Başlığı açmanızdaki amaç sigarayı bırakmaksa bu ilacı araştırın isterseniz.
 
Re: Ynt: elektronik sigara

Ne uğraşıyorsunuz arkadaşlar.Alın eczaneden 2-3 haftalık Nikotin bandını.
Bandı, omuz yada belinizin bir bölgesine yapıştırıyorsunuz.

Tavsiyem Bandın büyük boy(5cm civarıydı herhalde) olanları ile başlayın.Aslında bana kalırsa hep büyük boy alın.Az küçük kullanacam diyen keser atar.
Küçükleri tesirsiz bence.
Bantları Sadece cildiniz kaşınırsa çıkartın bi yere ucundan tutturun canınız sigara çekerse yine vücudunuzun başka bölgesine (mesela boyun omuz basen pazu vs.) yapıştırın.
☆Süresi bitmiş bandı kullanmayın.Prospektüsü iyi okuyun.

Not; Gece uyurken mutlaka çıkartın (yine ucundan iyi bi yere tutturun) sabah ilk işiniz yine takın.

(kendi deneyimlerimden notlardır.Her çıkardığım az kullanılmış bandı atacak kadar zengin değildim. Ama bence siz sağlığınızı düşünüp yeni bant kullanın)
Daha sonra ilk hafta ağzınızdaki kötü tat bitiyor. Ama canınız tabiki sigara ister. Siz iki- üç hafta devam edin. Benim tavsiyem .

Ayrıca bu nikotin bantları Çok da pahalı değil.Lakin doktora eczacınıza danışın.Neme lazım, tansiyon kalp şeker yada alerjiniz bir cilt hastalığı yada yara vs. vardır bir şeye ve mutlaka prospektüsü okuyun.

Ömemli not;
Herşeyin bir yan etkisi vardır.Önemli olan en az zararla ondan faydalanmaktır.

Bence önemli olan 1 yıl 2 yıl sonra tekrar başlamamak.
Haaa başıma geldi yani :mrgreen: 2 yıl sonra bile bir tane sigara ağzınıza alırsanız yeniden başlıyorsunuz.
Başarılar
 
Sigarayı bırakmanın en iyi yöntemi kendinize sürekli bir uğraş bularak boş zaman bırakmamaktır, en azından ben öyle bıraktım. Bir de ilk zamanlarda kendimi ödüllendirdim. Bir aylık sigara param 200tl ise bir ayın sonunda o parayla, istediğim ama gereksiz masraf gibi görünen şeyler aldım, süper motive ediyor :)
 
Öncelikli olarak başlığı acan arkadaş reklam amaçlı açmış ama olsun bi bilgi paylaşımı olacak bu sayede.

Sigarayı bırakmanın birinci kuralı sigarayı bırakma isteği. Eğer çevreniz baskı yaptığı için deneyecekseniz boşa denemeyin istek olmadan olmaz.

Nikotin bandı şekeri fln hepsi bana göre hikaye. sonuçta vucüda nikotin vermeye devam ediyorsunuz bağımlılığı bitiren birşey yok.Bandı sökünce vucüt gene nikotin isteyecek ve siz yine sigara içeçeksiniz.
ayrıca 2 bant yapışıkken sigara yakıp içdiğim günler oldu benim.

başlıktaki gibi yapay sigara falan da hikaye ilk günlerde hevesten denenebilir ama sigaranın yerini tutmuyor.yada daha kötüsü bu sefer elektronik sigara bağımlısı olunabilir :)

benim denediğim ve en etkili yöntem(4 yıl oldu sigaraya bırakalı) yukarda arkadaşın yazdığı champix veya zyban tarzı içerisinde nikotin bulunmayan fakat beynin ve vucüdun nikotin isteğini körelten.direk beyne etki eden ilaçlardır.
bu tarz ilaçların dezavantajı çok fazla ve çok ciddi yan etkilerinin olması.En ufak bir yan etki ile karşılaşırsanız ilacı bırakın. Son olarak BİR DOKTORA DANIŞMADAN GEREKLİ TESTLERİ OLMADAN BU İLAÇLARI KULLANMAYIN.
 
Bırakanlar var. Sadece elektronik sigara içerek normal sigarayı tam anlamıyla hayatlarından çıkartanlar var. Ama nadir kişiler onlarda. Zor yani. Çoğu elektronikten sonra tekrar normal sigaraya geri başlıyor. Deneyin olmaz ise yapacak bir şey yok. Sizde bitiyor olay.
 
elektronik sigara il evücuda nikotin almıs oluyosunuz ve sigarayı gercekten bıraktırıyor.likit dediğimiz içerikte gliserin propilen glikol aroma ve nikotin vardır yabancı kaynaklarda elektroni sigaranın yaoılan testler sonucunda sigardan %95 daha zararsız oldugunu bulabilirsiniz. vücuda nikotini ister nicotin bandıyla ister sigara ile ister esigara ile alıyosunuz işin özeti. karbonmonoksit zifir katran olmadıgı için sigaradan zararlı olmadıgı kanısındayım.
 
gliserin diş macununda ve bir cok hazır gıdada kulanılan bir madde buhar haline gelerek nicotini cigerlerden emilmesine aracı oluyr özeti bu
 
Geri
Üst