mblock arduino yükleme başarısız

Kodla Büyü

zeyhati

Site Gezgini
Mesajlar
43
Arkadaşlar mblock ta kodları arduino ya gönder dediğim de resimde ki gibi yükleme başarısız diyor ve port bağlantısını kesiyor. Yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    40.1 KB · Görüntüleme: 619
arduinoyu bağladıktan sonra aygıt yöneticisinden bağlantı noktasını kontrol edin. daha sonra mblockta kartlar menüsünden arduino unonun seçili olduğundan emin olun. Bağlan menüsünden seri portun aygıt yöneticisindeki ile aynı isimde olmasını sağlayın. Sorununuz yine devam ederse kabloları, usb, girişlerini, ardu,ino kartınızı değiştirerek deneyin.
 
Hocam %90 doğru kartı seçmemişsiniz. Önce bunu bi kontrol edin. hala çözüm olmadıysa zulayı temizleyin ve doğru kartı seçip tekrar deneyin
 
Hocam mblock yükle tekrar kur. Port u çıkar tak. Bağlan menüsünde com4 diyelim gidip gelcek. Böylece doğru Port olduğundan emin ol Birde arduino yükle denilince erişime izin ver uyarısı gelirse izin vermeyi unutma. Mutlaka çalışacaktır. Buradaki en önemli olay doğru Port numarasına göndermen Birde yazdığın kodu paylaşır mısın.Arduinoya uygun kod yazmamış olabilirsin. Mesela 90 derece sağa dön kodunu arduino kabul etmez.
 
Geri
Üst