ANAKART DEĞİŞİKLİĞİ SEBEBİ İLE KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI

Kodla Büyü

Eindoforat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
362
Merhaba arkadaslar.
Cihaz Iphone 7. E-Devlet üzerinden Imei sorgusu yaptığımda başlıktaki mesajı yani "ANAKART DEĞİŞİKLİĞİ SEBEBİ İLE KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" yazıyor. Ancak telefonun anakartı değişmedi. Cihazın faturadaki imei numarası ile şuanki imei numarası aynı. İlk alındığında çalışan telefon şimdi başka bir sim kart takınca sim kartı görmüyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
 
BTK sitesinden

5809 sayılı Kanunun 57 nci maddesi uyarınca, IMEI bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve IMEI bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılmaktadır.
galiba telefonunuz sadece ilk kullandığınız hatta tanımlanmış onun dışında bir hatta çalışmıyor.
 
yeğenim ikinci el iphone 6s aldı 2 ay sonra klonlanmış diye kapatıldı.
tek hatta ayarlanıp açılabilir mi
 
Merhaba arkadaslar.
Cihaz Iphone 7. E-Devlet üzerinden Imei sorgusu yaptığımda başlıktaki mesajı yani "ANAKART DEĞİŞİKLİĞİ SEBEBİ İLE KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" yazıyor. Ancak telefonun anakartı değişmedi. Cihazın faturadaki imei numarası ile şuanki imei numarası aynı. İlk alındığında çalışan telefon şimdi başka bir sim kart takınca sim kartı görmüyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Bu hadisenin aynısı benim başımda şu an siz çözebildiniz mi onu merak etmiştim.
 
Geri
Üst