"BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ARZ, TALEBİ KARŞILAMIYOR"

Kodla Büyü

Azizim42

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
520
İNSAN Kaynakları Zirvesi'19'da konuşan Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, "Şu anda iş ilanı en çok artan sektör, bilişim sektörü. Bütün şirketler dijitalleşme yolunda biraz daha fazla bilişim personeline ihtiyaç duyuyor ama Türkiye'de maalesef bu konudaki arz, talebi karşılamıyor" dedi.

"BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE ARZ, TALEBİ KARŞILAMIYOR"

"Şu anda iş ilanı en çok artan sektör, bilişim sektörü" diyen Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bilişimle ilgili her türlü pozisyonda çok ciddi bir talep var. Bunun sebebi endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm. Bütün şirketler dijitalleşme yolunda ilerlerken daha fazla bilişim personeline ihtiyaç duyuyor. Ancak maalesef Türkiye'de bu konudaki arz, talebi karşılamıyor. Dolayısıyla da topyekün bir seferberlik gerekiyor. Türkiye'de bilişimle ilgilenen, yazılım ve kodlama bilen kişi sayısının artması bir memleket meselesi haline geldi. Dünyada da böyle bir açık var ve o da bizim için bir risk çünkü bu ihtiyaç Türkiye'den de karşılanmaya çalışılabiliyor. Bu da beyin göçüne neden oluyor.

KAYNAK
 
Meslek liseleri bilişim teknolojileri alanı öğrencilerini, işsiz gezen bilişim mühendislerini ve siz bilişime kafa yormayın sıyırırsınız, sadece kullanın diye üst düzey yetkilileri düşününce gülesim geldi.
 
Birincisi kafasi calisan adamlar yurtdışına gidiyor.Ornek koç ve sabancı bilişim mezunlarının çoğu palo altıda çalışıyor.Ikincisi bir işi için sizden hem modelci hem programcı hem çaycı hem sıfır olmanız isteniyor az maaş veriliyor bu da sektöre darbeyi indiriyor.
 
Geri
Üst