Dreamweaver varken CSS dili ?

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,157
Merhaba arkadaşlar. Şu sıralar Css diline bi gireyim dedim. Tablo ve menü oluşturmaya kadar geldim. Sonra aklıma bir şey takıldı ? Ben şimdi bunları öğreniyorum, iyi güzel hoş da benim bir saatte öğrendiğim şeyi dreamveawer programında saniyede oluşturuluyor. Dreamveawer programını da orta derecede bildiğim için CSS dilini "çok iyi derecede" öğrenmenin pek mantığını anlayamadım. Yine öğreneceğim tabiki ama sizce CSS dilini kendimi zorlayarak mı öğrenmeliyim yoksa "nasıl olsa dreamveawerda hazır var zaten" deyip ona göre mi öğrenmeliyim?
 
Profesyonel iş çıkarmak istiyorsanız Dw her zaman işinize yaramaz. Ürettiği css dosyalarında gereksiz yükler, standart dışı tanımlar vb. olabilir. Profesyonel iş yapmayacaksanız Dw yeterlidir.
 
sayın hocam, css ile uğraşmanız siteyi sıfırdan yapmanızda, bir tema oluşturmada, bir şablon oluşturmada çok işinize yarayacak. web dersini anlatıyor musunuz bilemiyorum ama örneğin liste hazırlamayı da çoğu web editörü yapıyor ama nasıl yaptığını bilmeden uygulamak var bir de kodun ne işe yaradığını bilerek yapmak var. Profesyonel anlamda iş yapacaksanız öyle ya da böyle kodla mecburan karşılaşacaksınız diye düşünüyorum.
 
Bilgi için Teşekkürler Arkadaşlar. O halde CSS'e devam :)
 
Bir de işin şu yönü var;
Css bilmezseniz sadece dw ile frameworkler kullanarak geliştirme yapamazsınız.
Ayrıca bir arkadaşın da dediği gibi dw gereksiz birçok kod bloğu oluşturuyor. Üstelik üst seviye iş çıkarırken css bilmeden işin içinden çıkamazsınız.
İşin js kısmı var bir de. css bilmezseniz js kısmında da çok zorlanırsınız. Js tek başına bilip devam edilecek bir yapı değil sonuçta web bir bütün.
Yani web sayfasını genel olarak dw zaten oluşturuyor, hatta şablonları hazır halde tıkla oluşsun sayfalar, ama html bilmeden nasıl olmuyorsa css ve js kımını bilmeden de olmuyor.
kolaylıklar dilerim.
 
bu yolda bilginin her kırıntısı önemlidir. Göz çıkarmaz kod yazarken bakış açınızı genişletir. bir problemin çözümünün tek bir yolu olmadığını bilirseniz zaman kaybından kurtulmuş olursunuz. Öğrenin siz
 
Geri
Üst