Pardus Etap v5 2019

Kodla Büyü
scratch bu versiyonda kurulu. ayrıca masaüstüne kuracaksanız depoda mevcut.


Maalesef imaj alıp yükleyemedik. Manavgat ' ta elektrikler yoktu akşam üzeri. Artık yarın İnşallah
sayın hocam 5.5 imajını yükledim. malesef scratchın 1.4 sürümü var.scratch 2 sürümünü nasıl kurabiliriz yardımcı olur musunuz?
 
pardus etap 5.2 imajını 64 bit labtobuma kurdum gayet stabil çalışıyor.ancak 5.5 imajını bir türlü kuramadım.kurmakta istiyorum windowstan uzaklaşmak için.akıllı tahtalara kurdum sıkıntı yok çalışıyor.kurulumun ayrıntıları hakkında bilgi verirmisiniz.Saygılarımla.
 
pardus etap 5.2 imajını 64 bit labtobuma kurdum gayet stabil çalışıyor.ancak 5.5 imajını bir türlü kuramadım.kurmakta istiyorum windowstan uzaklaşmak için.akıllı tahtalara kurdum sıkıntı yok çalışıyor.kurulumun ayrıntıları hakkında bilgi verirmisiniz.Saygılarımla.
akıllı tahtalarda ATAK ile uyumlu çalışıyor mu hocam
 
Buraya mı yazmalıyım bilmiyorum ama rufus ile bootable bir kurulum usb si oluşturdum, işim bittikten sonra usb belleği normal günlük kullanıma geçmek için formatlamak istiyorum ama bir türlü formatlyamadım sürekli hata veriyor,

Hp usb format tool u denedim
Tabii ki windows üzerinden denedim
pardus üzerinden denedim
cmd den denedim
rufusla formatlamayı denedim ama hepsi nafile

ne yaptıysam rufus un oluşturduğu ekstra çok küçük boyutlu bir bölüm var ve onu yok edemiyorum.

çözümü bilen var mı?

Hocam aynı sorun şimdi benim de başıma geldi. 32gb flash disk 700mb'ye düştü. Siz halledebildiniz mi?
 

Hocam mesajımda yazdım zaten bu yöntemleri denedim, ayrılan bir part 512 kb görünüyor ve Fat16 şeklinde biçimlendirilmiş ve hiçbir şekilde silinip formatlanamıyor.
 
Scratch soran arkadaşlar Antalya 5.5 imajinda mBlock yüklü geliyor arayüz neredeyse aynı, komutlar bloklar işlemler zaten birbirinden farkı yok onu da kullanabilirsiniz
 
Scratch soran arkadaşlar Antalya 5.5 imajinda mBlock yüklü geliyor arayüz neredeyse aynı, komutlar bloklar işlemler zaten birbirinden farkı yok onu da kullanabilirsiniz
Hocam bugün itibariyle scratch 3.0 offline editörün deb paketini drive a attım. bütün bağımlıkları sağlanmış olup direkt olarak kurmanız yeterlidir. kurduktan sonra pardus menüde aratırsanız scratch desktop olarak görünecektir.

https://drive.google.com/drive/folders/14Pt1W79avLx5082xnrbr6cOFjZef-b46
 
Hocam " Paketi Kur " dediğimde hiçbir şey olmuyor. EKranda kuruluma dair bir şey yok. Bu neden kaynaklı ?
hocam dün yaklaşık 5 tahtaya kurdum deb paket yöneticisi var tahtalarda...tıklayınca kuruyor şifre sorarsa etapadmin şifresini girmeniz yeterli.
 
Merhaba arkadaşlar,
Benimde 5-6 yıl aradan sonra tekrar BT rehber öğretmen olma durumum var. Biraz araştırdım. Linux a geçmek(ETAP) daha mantıklı gibi (Faz-2). Nerden, nasıl başlamalıyım. Son gelişmeler neler, stabil imaj, Öğretmen USB kilit, vs vs oneriniz ve kurulumu hakkında biraz güncel bilgilere ihtiyacım var.

Özel bir isteğim yok Stabil sistem çalışsın, USB ile şifreli açılsın yeter. Imaj atarken sadece C ye olursa iyi olur, ve birde mümkünse network den toplu imaj imkanı...
Kimisi V3.5 kimisi V5.5 diyor. Karar veremedim...
Teşekkür ederim şimdiden...
 
Son düzenleme:
Etap 5.5 tahtalarda Bir öğretmenin flash belleğinde "öz kaynak kullanılamaz" şeklinde bir hata veriyor flash belleğin içeriğine tahtadan ulaşamıyoruz.
Aynı flash bellek Etap 5.2 de sorunsuz kullanılabiliyor. neden olabilir?
 
Flaş Diskin Boyutunun Küçülmesi Probleminin Çözümü

başlat ta cmd yazarak veya aratarak cmd Komut İstemi programını yönetici olarak başlat diyelim.
Komut satırına
diskpart yazıp enter layalım.
disklerimizi listeleyelim;
list disk
Bilgissayarımızdaki disklerimizi listeledik.



select disk 1
Dikkat etmemiz gereken sorunu çözeceğimiz flash belleğin kapasitesini belirten disk numarasıdır. O listede flash belleğiniz hangi numarada ise o numaraya göre devam edeceğiz.
select partition 1
işaretledik devam ediyoruz.
clean
temizledik
create partition primary
oluşturduk
select partition 1
işaretledik
active
format fs=ntfs quick
hızlı olarak diskimizi biçimlendirdik.
biçimledirmenin tamamlanmasını bekliyoruz. Ve sonuç olarak çözüme ulaştık.
assign
exit
diskparttan çıkıyoruz.
 
Arkadaşlar dalgınlıkla şifreli kurmuşum ve acilen yönetici şifresi lazım. 709176 kurumuma yönetici şifresi atabilir misiniz?
 
Şahsi bilgisayarlarımız için de paylaşabileceğiniz bir imajınız var mı acaba?
Ya da ne önerirsiniz?

TEŞEKKÜR EDERİM.
 
Merhabalar. Eskişehir Alpu Bozan Veli Topçu Ortaokulu BTR Öğretmeni Önder AKIN. 706726 Kurum Kodumuz. Rica etsem 706726@meb.k12.tr mail adresine şifreyi gönderebilir misiniz?
 
Son düzenleme:
Faz 1 için iki farklı okulda 5.5 sürümünü kurdum tüm tahtalara.
Sorun şu ki internetin var olduğu bazı tahtalarda işletim sistemi devreye girdikten hemen sonra şifre ekranına geçmeden kablolu bağlantı pasif hale geliyor. dolayısıyla interneti kullanamıyoruz haliyle de belleklerde ki anahtahtarlar devreye girmiyor ve kullanıcı hesaplarını oluşturamıyor.
Bu sorunla karşılaşan veya soruna dair bir çözüm önerisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. :)
 
Geri
Üst