Bir tv kaçıncı aynı arızadan sonra ayıplı ürün sayılır

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
703
Anneme hediye vestel tv aldim.Tv salonda olduğundan toplamda 48 saat çalışmamasına ragmen garanti süresince açılmama probleminden dolayı 4 defa garantiye gitti geldi.Bugun tv yi açmaya çalıştığımızda gene açılmadı.Bu toplamda 5. arızası oluyor.Artik tüketici mahkemesine gidip ürünün iadesini isteyeceğim.Daha önce bu işlemleri yapan arkadaşım var mi acaba. Kacinci defa ayni arizayi yapınca değişim isitiyorduk..
 
Bildiğim kadarıyla aynı tip arızanın 3 kere tekrarlaması gerekiyor. farklı zamanda farklı arızalar değişim kapsamına girmiyor. garanti belgenizde detayları yazılıdır.
 
bu sorunun hemen hemen aynısını yaşadım ben hiç uğraşmadım direkt tüketici hakem heyetine e devlet üzerinden başvurdum 3 ay gibi bir sürede değişim hakkı verdiler daha iyi bir tv aldım aldığım ürün 2700 civarıydı galiba ben 3000 küsürlük bişey aldım üstüne de bir para vermedim hiç uğraşmayın verin tüketici hakem heyetine
 
Hocam şu an aynı süreci bulaşık makinası ile ilgili olarak yaşadığım için net bilgi vereyim: Televizyonunuz 5650 TL. altındaysa mahkemeye değil, hakem heyetine gitmek zorundasınız. E-devlet üzerinden kolayca başvurabilir, evraklarınızı tarayarak yükleyebilirsiniz.

AYNI ARIZA OLMASI GEREKMİYOR. Satın aldığınız bir ürün, garanti süresince 2 defa arıza çıkartırsa, 2. seferinde para iadesine kadar hak talep ediyorsunuz. Tüketicinin korunması hakkındaki kanunun 56. Maddesinin 3. fıkrası şu şekilde:

"(3) Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilensorumludur."

Kolay gelsin.
 
uyanıklar genelde arıza ismini farklı yazıyorlar 3 defa aynı arıza olunca değiştirmeleri gerekiyor
 
Geri
Üst