Fatih Projesi Tablet "Yeni ROM" EBA da Yayımlandı

Kodla Büyü
etab5 lerde sorunyaşamadım ancak yandan girişli etab4 e rom yuklerken mac adresi silindi, çözüm olabilir diye eski romu yukledim ancak sorun cozulmedi, tableti internete bağlayamıyorum çözüm sanırım servise gondermek ?
Yandan girişli etab4' ü bilgisayarınız tanıdı mı? Ben bilgisayara bağladığımda hiçbir tepki alamıyorum. Power+ses açma tuşu ile format atmayı başardım ama MDM ekranı geldi malesef. tableti aktive de edemiyorum artık.
 
e tab 4 ü deneyen oldumu hiç bir şekilde kuramadım.room yüklemeye çalışyor yeniden başladığında eski sistem açılıyor
 
e tab 4 ü deneyen oldumu hiç bir şekilde kuramadım.room yüklemeye çalışyor yeniden başladığında eski sistem açılıyor
Hocam Etab 4'de tabletin içinden ayarlara girip fabrika ayarlarına sıfırlama yapın, tablet yeniden açılır açılmaz güncelleme almadan kapatın. Sonra ROM yükleme işlemini gerçekleştirin. Ben bu şekilde baya bir tableti hallettim.
 
Yandan girişli etab4' ü bilgisayarınız tanıdı mı? Ben bilgisayara bağladığımda hiçbir tepki alamıyorum. Power+ses açma tuşu ile format atmayı başardım ama MDM ekranı geldi malesef. tableti aktive de edemiyorum artık.

tanıma konusunda bir sorun yaşamadım, bilgisayarımda daha önce etab 4 ve 5 için eski mdm leri yukluyordum, o sebeble yeniden birşey kurma beya tanıtma işlemi yapmadım.
 
Şarj girişi tabletin kısa kenarında yani alttan şarj di mi ? Bilgisayar tableti tanımıyor ben de tableti kurtarma moduna alarak direkt yüklüyorum fakat işlem sonunda installation aborted hatası alıyorum. Ne yapmam gerekir?
 
Windows 10 kullanıcılarının cihazı tanıtmasına gerek yok. Aygıt yöneticisinde görmeseniz bile işleme devam edin. Flash tool'u açın, gerekli ayarları yapın, download a basın ve tableti bağlayın gerisi 60 saniye filan...
 
ETab 4 micro USB olanı hemen yüklenmeyebiliyor. 7-8 defa tekrar tekrar aynı işlemi deneyin. Ben böyle yaptım. Yaptığım araştırmalarda böyle yapıldığı yazıyordu.
 
E tab 4 e king root attım. Tablet donuyordu. Meb in verdiği room u yükledim ama yine king root gitmedi ve room a izin vermemiş. Tabletten king root u nasıl kaldırabilirim.
 
Arkadaşlar fatihprojesi sayfasındaki yeni rom indirme bağlantıları kopuk. etab5 için ihtiyacım var. Güncel dosyayı nereden indirebilirim?
 
Vestel VP10 Rom'u var mı? VestelVp10'da hangisini kullanmak gerekiyor?
http://fatihprojesi.meb.gov.tr/tabletRom.html

öyle bir rom malesef bulamadım. apex launcher kullanarak cihazın kendi launcher programını arkaplanda bırakarak çalışmasını sağladım ancak bu seferde google play sorun cıkardı. yani onlar ancak yedek parca olarak kullanılır. yazık oluyor aslında uzerlerinde hdmi çıkış bile var halbuki, arayıpta bulamadığımız özellikte ve sağlamlıkta cihazlar vestel vp10 lar. Aslında sesimiz duyan yetkililer bu cihazlar için bir çalışma yapıp bunlarıda ekonomiye okullara kazandırmalı. Çok güzel ve detaylı proje önerileri ile geliyor gençler bu cihazlar tam kullanılacak cihazlar ama gel gör ki elimizin atında çürüyorlar, milli servet sonuçta ve üzülüyorum .
 
yaşadıklarımı yazayım arkadaslara bilgi olsun istedim
etab 5 de driver tanımadı bende rom atma programını calıstırıp sonra dosyaları vs klavuza gore sectim ve download dedim usb yi kapalı tablete takınca romu attı bir sure sonra ok ledi ve sonunda tablet yazılımı aldı.

etab 4 ise farklı oldu yazılımı attım aldi android simgesi gelince kendini resetledi ve acılınca baktım almamıs bende ayarlardan fabrika ayaryarına dondum baya surdu ve sifirladı kendini cihaz acılınca ülke vs secmedene kapadım ve tekrar rom attım bu sefer android ekranında uzunca bekledi reset atmadı normal recovery ekranına dondu ve yeniden acınca baktım ki almıs
sanırım etab4 un püf noktası fabrika ayarlarına alıp yükleme yapmak
 
Bende de windows 10 + 64 bit işletim sistemi var. Çok uğraştım bütün verilen sürücüleri yükledim ama bi türlü pc tableti Aygıt Yöneticisinde görmedi. bende mecburen bu adımı atladım ve ebanın kendi klavuzundaki diğer adımları uyguladım (1. adımdaki tanıtma adımını geçerek tabi) ve rom yüklendi. şimdi sorunsuz kullanıyorum :)
+1

2 saat boşuna uğraştım yok sürücü yükle yok aygıt yöneticisinden gör yok yeniden başlat...
Direkt rom yükleme aşamasına geçmek yetti Windows 10'da.
 
kolay gelsin etap 4 de wifi mac adresi silindi. bluetooth ta sıkıntı yok datanın içinde nvram klasörü yok buna mac adresini nasıl yazdırabiliriz. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Etab-4 ü bir türlü kuramadım. Konu içinde verilen tavsiyeleri yaptım ama gene de olmadı. Yardım ederseniz sevinirim.
 
twrp yüklenmiş (kırılımış) etab 5 için driver yüklemek gerçekten beni uğraştırdı. her nedense etab5 i otomatik tanıyor ve dosyalarla gelen usbdriverı kurmama fırsat tanımıyordu. bu windows 10 64 bit ve win7 64 bitte böyle oldu. sonrasında youtube ta şu videoya denk geldim desteklemek için dosyanın kendinisini vermiyorum.
açıklama kısmında yer alan yandex disk bağlanıtısına tıklayarak yandex diskime kaydettikten sonra indirdim ve 7zip ile klasöre çıkardım. buradaki usb driverdaki exe dosyasını çalıştırarak etab5im sisteme takılı değilken usb leri kurdum. sonrasında fatihprojesi.meb.gov.tr de yayınlanan etab5 rom dosyalarında verilen talimatları driver yükleme kısmı hariç uyguladım ve flastool download bastıktan sonra kapalı şekilde taktığım tableti otomatik olarak tanıyarak yükledi... hepinize kolay gelsin.
 
e tab 4 yandan girişlide win 7 64 bitte kaç farklı driver denedim iki farklı kablo ile biri hiç tanımıyor diğeri bi turlu görmedi bile. kendi kablosu ile tanıdı sorun yaşayan arkadaşlara duyurulur.
 
e tab 4 yandan girişlide win 7 64 bitte kaç farklı driver denedim iki farklı kablo ile biri hiç tanımıyor diğeri bi turlu görmedi bile. kendi kablosu ile tanıdı sorun yaşayan arkadaşlara duyurulur.
etab 4 ler kendi kablosunu bir kenara koyun kendi sarj aleti dısında başka sarj aletleri ile sarj dahi almıyor çoğunlukla.
 
Arkadaşlar ben de win10 64 bilgisayarımda baya bi uğraştım (etab5 ) açtım kapattım olmadı ama ekteki driverı yükledikten sonra işlem halledildi hayrını görün :)

Teşekkürler paylaşımınız sayenizde cihazı tanıdı.👏
Sorun şuydu: Flash Tool uygulamasını çalıştırıp, iki alanı klavuzdaki gibi seçtikten sonra Download deyip kabloyu taktığımızda yükleme yapmak yerine şarj yapıyor olması. Driver yüklediğimizde cihazı tanıdı ve işlemi yaptı.

.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst