Kodla Büyü - Ücretsiz uygulamalı kodlama eğitimi projesi

Kodla Büyü

Kodla Büyü

Site Gezgini
Mesajlar
39

Değerli öğretmenlerimiz,

Devlet okullarına yönelik uygulamalı kodlama eğitimi projesi Kodla Büyü, 2019-2020 eğitim öğretim yılıyla birlikte başlıyor. Kodla Büyü, ortaokul ve lise öğrencilerinin kodlama eğitimini kendi sınıflarında, öğretmenlerinin gözetiminde almalarını hedefliyor.

Kodlama eğitiminin güçlü ve müfredatı olan bir içerikle sunulmasına yardımcı olmayı amaçlayan proje kapsamındaki eğitimlerin tamamından öğretmenler ve öğrenciler ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Türkiye’nin her yerinde devlet okullarında görevli ortaokul ve lise öğretmenleri, kodlabuyu.com sitesindeki kayıt formunu doldurarak projeye kayıt olabilir ve öğrencilerine eğitim vermeye hemen başlayabilirler.

Kodla Büyü hakkındaki görüş ve önerilerinizi bu başlık altında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yardım ve destek talepleriniz için ise destek.kodlabuyu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İyi dersler!

 
bu bizim bildiğimiz kodris. kodris ücretliydi, ücretsiz mi oldu? yoksa belli aşamayı geçince yine ücret mi istenecek?

Merhaba @hastasıyız dede 01

Kodla Büyü kapsamında Kodris tarafından oluşturulmuş eğitimler sunuluyor. Ülkemizin önde gelen teknoloji şirketlerinden biri tarafından, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için hayata geçirilen proje kapsamında sunulan eğitimler için hiçbir ücret söz konusu değil.

İlginize teşekkür ederiz.
 
Meb hattında açılırsa iyi ben bu sene akıllı tahta üstünden ilkokul çocuklarına sinifima eğitim vermek istiyorum.
 
içeriği nceleyip okulda denenebilir. ama arkadaşların dediği gibi meb'de engelliyse sıkıntı
 
sistem çok güzel , kodris i beğenmiştim fakat paralıydı.
Aynı sistemin ücretsiz olması çok güzel olmuş
Emeği geçenlere teşekkürler
 
Şimdi biz lise de dersleri sistem üzerinden işleyebilir mıyız yani. Yoksa yardımcı bir kaynak gibi mi kullanacağız.
 
Meb hattında açılırsa iyi ben bu sene akıllı tahta üstünden ilkokul çocuklarına sinifima eğitim vermek istiyorum.

Merhaba @Buzkırıcı

İlginiz için çok teşekkür ederiz hocam. Kodla Büyü şu an yalnızca ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bir içeriğe sahip. Projemizin kapsamına ilerleyen dönemde ilkokulları da dahil ettiğimizde sizi de aramızda görmeyi çok isteriz.
 
Aslında sorunun cevabını tam olarak vermemişsiniz. Hangi firma?

Merhaba hocam,

Projeyi hayata geçiren şirket, kendi adının değil, içeriğin ve eğitimin ön planda olmasını arzu ettiği için şu aşamada adının geçmesini istemiyor. Sizin de bildiğiniz gibi, Kodla Büyü'de öğretmenlerimizin ve öğrencilerin yakından tanıdığı kodlama eğitimi platformu olan Kodris kullanılıyor.

İlginiz için teşekkür ederiz.
 
Kodlabuyu hangi kurumun hazırladığı bir platform?
Bu soruya verebilecek kesin bir cevabınızın olmaması manidar, hep lafı dolandırmışsınız. Kaynağı belli olmayan bilgiye güven olmaz. Bizden öğrencilerimize öğrettiğimizin dışında davranış sergilememiz beklenmez. Bu durumda lafıda fazla uzatmak istemem zümrelerime güveniyorum.
 
bence de Künye bölümü önemli. Proje sorumluları hakkında en ufak bilgi yok. Halbuki Dijital Vatandaşlık ünitesinde, edinilen kaynak web adreslerinde iletişim bilgilerinin ve künye nin olup olmadığına bakmamız gerektiğini vurgularız hep derslerimizde.
 
künye bölümünün eksik olması bence de çok önemli bir eksiklik. Yapılan sistem güzele benziyor ancak verdiğimiz bilgilerin kimler tarafından toplanacağını bilmek de önemli bir husus. İyi niyetli bir sosyal sorumluluk projesi ise yetkili firma ve/veya kişilerin isim ve iletişim bilgilerini yayınlamaları etik olur.
 
Geri
Üst